سعه صدر دولت در مقابل بی اخلاقی ها و بی انصافی های برخی نامزدها در مناظره ها/مردم به اخلاق رای می دهند

تهران-ایرنا- جمعی از كارشناسان مسائل سیاسی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی بامثبت ارزیابی كردن سعه صدر دولت در مقابل بی اخلاقی ها و بی انصافی ها برخی نامزدها در مناظره ها تاكید كردند: مردم در انتخابات نه تنها به این بی اخلاقی ها توجه نمی كنند بلكه به اخلاق و عملكرد رای می دهند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نخستین مناظره زنده 6 نامزد انتخابات ریاست جمهوری هشتم اردیبهشت ماه با محور آسیب های اجتماعی و مناظره بعدی در روز 15 اردیبهشت با موضوع سیاسی و فرهنگی برگزار شد.
روز گذشته سومین و آخرین مناظره نامزدهای انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به طور زنده پخش شد و میلیون ها ایرانی برای تصمیم گیری درباره سرنوشت خود در چهار سال آینده به تماشای این برنامه پرداختند.
فارغ از آنچه كه در سه مناظره گذشته رخ داد باید به این نكته اشاره كرد كه مباحث و برنامه هایی كه نامزدها در مناظرات مطرح می كنند یكی از مولفه های اصلی تصمیم گیری مردم در انتخابات است.
بر همین اساس و با توجه به این كه فقط در مناظرات مباحث به دلیل كمبود وقت به طور كلی و تیتروار بیان می شود مردم باید این مطالب را با واقعیات موجود جامعه تطبیق دهند تا میزان صداقت نامزدها بیشتر برای آنان نمایان شود.
از سوی دیگر متاسفانه در سه مناظره گذشته برخی مباحث مطرح شد كه طرح این مباحث می تواند در كوتاه مدت و بلند مدت منافع ملی و امنیت روانی كشور را به مخاطره بیاندازد.
در این مناظره ها تخریب ها علیه دولت یازدهم اوج گرفت و به گفته صاحبنظران سیاسی شاهد بی اخلاقی و بی انصافی زیادی علیه دولت بودیم.
در این راستا جمعی از فعالان و كارشناسان سیاسی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا تاكید كردند كه برخی نامزدها پرده حیا را در مناظره سوم دریدند اما مردم قضات خوبی هستند.
گفت وگوی این كارشناسان مسائل سیاسی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی را با خبرنگار سیاسی ایرنا در ادامه می خوانید:

**تنها قصد برخی نامزدها در مناظره ها تخریب دولت بود/مردم با اهداف واقعی برخی آشنا شدند
محمدرضا بادامچی نماینده مردم تهران سومین مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را بسیار خوب و آگاهی بخش برای مردم ارزیابی كرد و افزود: در مناظره روزگذشته موضوعات زیادی برای هموطنان روشن شد.
وی افزود: رقبای آقای روحانی در مناظره سوم به زمین و زمان زدند، گفت وگوهای خلاف واقع مطرح می كردند تا دولت را تخریب كنند، آنها باید بدانند كه هر چه تخریب كنند مردم بیشتر به اهداف آنان پی می برند .
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاكید بر این كه نامزدهای انتخابات نباید بی پایه و اساس حرف بزنند، خاطرنشان كرد: برخی مناظره كنندگان بی سند حرف می زدند، سخنانی می گفتند و از آن رد می شدند بی آن كه سندی از خود ارائه دهند، فقط تخریب می كردند و این تخریب ها بیشتر متوجه دولت یازدهم بود.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح كرد: آقای روحانی و جهانگیری در این مناظره با سند و مدرك صحبت كردند و بسیاری از وقایع را در مورد نامزدهای دیگر بیان كردند.
بادامچی ادامه داد: ای كاش شهردار تهران بیشتر در مورد تخلفات شهرداری تهران صحبت و واقعیات را برای همگان روشن می كرد.
وی خاطرنشان كرد: این مناظره ها شور و شوق انتخاباتی را بالا می برد نیات برخی را برملا می كند.
وی اظهار داشت: این مناظره ها بر روی افكار عمومی تاثیر خود دارد و مردم بیشتر مدیران كشوری را می شناسند و با عملكرد آنان آشنا می شوند.
وی در مورد درصد بندی جامعه از سوی یكی از نامزدها كه روز گذشته نیز بارها تكرار كرد، گفت: از جلسه اول كه وی این موضوع را شروع كرد، همه نظرشان این بود كه این نامزد می خواهد فضا را دو قطبی كند و قصدش تخریب دولت است.
عضو كمیسیون اجتماعی مجلس افزود: مردم ایران آگاه هستند و به خودی فرق تخریب و واقعیات را متوجه می شوند.

**مناظره نامزدهای ریاست جمهوری باید به سمت تحلیل می رفت نه تخریب
علی كیهانیان دبیركل جمعیت حامیان انقلاب اسلامی نیز گفت: سمت و سوی مناظره ها باید به سمت تحلیل و پیشنهاد پیش می رفت نه انتقاد و تخریب كه در بسیاری از موارد این موضوع رعایت نشد.
وی در ارزیابی مناظره های انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افزود: در این گفتمان از سوی برخی نامزدها با وجود اینكه می توانست پرونده های زیادی را به نمایش بگذارد با رعایت مسایل اخلاقی از افشای آن ها خودداری شد.
این فعال سیاسی با بیان این كه مناظره نامزدها از چند وجه قابل بررسی است، گفت: اول اینكه دولت حاكم باید خود را برای پاسخگویی در مقابل دیدگان مردم پس از چهار سال مهیا می كرد و وجه بعدی می توانست ارزیابی دیگر نامزدها از وضعیت كنونی و بیان وضعیت ایده آل و ارایه روش های جدید برای رسیدن از وضعیت موجود به وضعیت ایده آل باشد.
وی ادامه داد: وجه دیگر مناظره ها ارزیابی عملكرد مسوولان توسط بینندگان و شنوندگان است كه عملكرد نامزدهای انتخابات را در هر پست و مقامی كه هستند در مقایسه با عملكرد دولت حاكم به رای بگذارند.
دبیركل جمعیت حامیان انقلاب اسلامی یادآور شد: با این مناظره ها می توان به این نتیجه رسید كه سیستم های نظارتی و كنترلی در كشور بسیار ضعیف بوده و دچار تساهل و تسامح شده است.
كیهانیان افزود: برآیند تمام مناظره ها می تواند احیای نظارت و كنترل بر عملكرد دستگاه ها، تبیین مواضع و آرمان های انقلاب اسلامی، بازنگری در ساختار نظام مدیریتی كشور و همچنین اصلاح نظام بروكراتیك و اداری در بخش های مختلف تولیدی و خدماتی شود.
این استاد دانشگاه بر چاره جویی برای این موارد تاكید كرد و ادامه داد: مردم هوشیار و آگاه متوجه این موضوع شدند كه بی اخلاقی و بداخلاقی از سوی برخی نامزدها موجب دل زدگی در اذهان عمومی شده است.
وی اضافه كرد: سمت و سوی مناظره ها می بایست به سمت تحلیل و پیشنهاد پیش می رفت نه انتقاد و تخریب كه در بسیاری از موارد این موضوع رعایت نشد.

**برخی نامزدها پرده حیا را در مناظره سوم دریدند/ مردم به اخلاق هم رای می دهند
محمد جواد محمدی نوری دبیركل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی با بیان این كه برخی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره سوم پرده حیا را دریدند و به دروغ متوسل شدند، گفت: برخی نامزدها بدانند رعایت اخلاق انتخاباتی برای مردم پیام دارد چراكه آنها به اخلاق و رفتار آنها نیز رای می دهند.
وی افزود: تصور من و همه مردم این بود كه مناظره ها راه را برای تصمیم گیری و انتخاب نامزد اصلح آسان می كند.
وی ادامه داد: صرف نظر از این كه مناظره می تواند مردم را از جریان برنامه نامزدها آگاه كند، می تواند این پیام را داشته باشد كه این نامزد چقدر در عرصه بین المللی قادر به تقویت نظام است و می تواند محكم در برابر تهدیدها ایستادگی كند.
دبیركل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی همچنین گفت: بخش نگران كننده و خارج از اخلاق این سه مناظره به خصوص مناظره سوم این بود كه برخی پرده حیا را دریدند و به یكسری حرف های دروغ و فریب دهنده متوسل شدند.
محمدی نوری تصریح كرد: این اقدام زیبنده و اخلاقی نیست اما مردم قضات خوبی هستند و باید بدانیم آنان به شخصیت و رفتار آنها نیز رای می دهند.
وی ادامه داد: حواشی مناظره سوم نگران كننده است و اگر بخواهد تدوام پیدا كند و ما قانونی در بحث اخلاق انتخاباتی نداشته باشیم این موضوع یك رویه می شود و افرادی با مستندات دروغین و اتهام زنی به دنبال جمع آوری آرا باشند و این در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.
این فعال سیاسی با بیان این كه اخلاق انتخاباتی می تواند برای مردم پیام داشته باشد، یادآور شد: برخی نامزدها در مناظره روزگذشته وقیحانه درصدد تخریب یكدیگر و رو كردن یك سری مسایل كه وجود خارجی نداشته است،بودند كه این خوشایند نبود.
محمدی نوری به رقبایی كه با حوصله و تدبیر به این مساله پاسخ دادند و موضوع برای مردم روشن شد، تبریك گفت.
وی افزود: امیدواریم این فضا درسی برای آینده كشور باشد كه به هر نكته غیرشرعی و غیرقانونی رجوع نكنیم.

**رقبای دولت فعلی برنامه ای ارائه نكردند/تخریب ها بر رای مردم اثر ندارد
فاطمه ذوالقدر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رقبای دولت یازدهم كه برنامه ای ارائه نكردند و به دنبال تخریب بودند، گفت: این تخریب ها بر رای مردم اثر ندارد.
وی با بیان این كه در مناظره ها نامزدها تلاش داشتند كه دولت را تخریب كنند، اظهار داشت: مناظره سوم همانند مناظره های قبلی با تخریب ها علیه دولت و وزرا شروع شد.
وی افزود: نامزدها به جای این كه در مورد برنامه های خود سخن بگویند فقط دولت و رئیس جمهوری را تخریب كردند كه این موضوع بسیار غیر اخلاقی و دور از انصاف بود.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: نامزدهای انتخاباتی در این مناظره ها تلاش كردند عملكرد دولت یازدهم را زیر سوال ببرند ولی موفق نشدند زیرا آقای روحانی و جهانگیری به خوبی از عملكرد دولت دفاع كردند و مردم نیز به همه موضوعات آگاه هستند.
ذوالقدر یادآور شد: روحانی در این نشست به خوبی درباره تقویت تولید داخلی، افزایش كیفیت، مبارزه با قاچاق كالا، روابط خوب با دیگر كشورها و برجام سخن گفت ولی رقبایش جز تخریب از هیچ موضوع سخن نگفتند و برنامه ای ارائه نكردند.
وی گفت: در مورد املاك نجومی نامزد مورد نظر شفاف سازی نكرد، تحقیق و تفحص از شهرداری با لابی گری در مجلس رای نیاورد كه در این موضوع هم حرفی نزدند.
وی این مناظره را به نفع دولت روحانی دانست و گفت: این تخریب ها علیه دولت، روی رای مردم اثر ندارد و آقای روحانی و جهانگیری در جملات پایانی امید را به مردم دادند و از آنان خواستند كه با حضور حداكثری پای صندوق های رای بیایند.
انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و نخستین میان دوره ای مجلس شورای اسلامی روز جمعه 29 اردیبهشت ماه 1396 در كشور برگزار می شود.
سیام**9121**9254
گزارش از سمیه لاری** انتشار: مهرنوش خانزائی
۰ نفر