۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶، ۱۸:۴۶
کد خبر: 82532544
T T
۰ نفر
بايد به دولتي راي داد كه برنامه هاي آن باعث افزايش اميد در كشور شود

اهواز – ايرنا – وزير سابق علوم، تحقيقات و فناوري گفت: بايد به دولتي راي داد كه برنامه و شاخص هاي آن باعث ايجاد اميد در كشور و در بين جوانان شود.

به گزارش ايرنا، رضا فرجي دانا سه شنبه در جمع دانشجويان دانشگاه شهيد چمران اهواز در تالار دانشكده علوم اين دانشگاه بيان كرد: وقتي در مورد دولت ها صحبت مي كنيم دولت ها با يك برنامه وارد عرصه مي شوند آن ها را اجرا مي كنند كه بايد نتايج آن ها را بررسي كرد.
وي گفت: بعد از هشت سال حاكميت بدون عقلانيت با حضور گسترده دانشجويان و دانشگاهيان دولت يازدهم به سركار آمد كه براي رسيدن به يك موقعيت ايده آل مشغول به آوار برداري شد كه در هشت سال گذشته ايجاد شده بود.
فرجي دانا بيان كرد: زماني دولت تدبير و اميد وارد كار شد كه تورم به 40 درصد افزايش يافته بود و كشور درگير مشكلات اقتصادي زيادي بود و سفره هاي مردم كوچك شده بود.
اين وزير سابق دولت تدبير و اميد درادامه افزود: در بحث سياست خارجي نيز ايران متهم به دشمن صلح جهاني در دولت نهم و دهم شد و اختلاف بين ايران و كشورهاي ديگر مشهود بود.
وي گفت: عمق خرابي هايي كه در كشور ايجاد شد بسيار زياد بود كه حل اين مشكلات در دراز مدت به سادگي انجام نمي شود.
فرجي دانا اظهار كرد: وضعيت آموزش عالي كه به دولت يازدهم به ارث رسيد اينگونه بود كه در طول هشت سال دولت نهم و دهم 50 دانشگاه به مراكز آموزش عالي كشور افزوده شد و مجموعه آموزش عالي كشور دو برابر افزايش يافت.
وي افزود: در دولت نهم و دهم دانشگاه هاي پيام نور چهار برابر، غير انتفاعي 15 برابر، دانشگاه هاي آزاد دو برابر و علمي كاربردي 9 برابر شد و تعداد دانشجويان سه برابر شد و تعداد دانشجويان در دانشگاه هاي دولتي از 20 درصد به 13 درصد كاهش يافت.
فرجي دانا عنوان كرد: ميزان بيكاري فارغ التحصيلان در دولت نهم و دهم از 10 درصد به 40 درصد افزايش يافت و سهم حق التدريسي در آموزش عالي از 22 درصد به 55 درصد افزايش يافت كه علاوه بر اينكه اين مورد كيفيت آموزش را كاهش مي دهد باعث كاهش امنيت اشتغال اين قشر شد.
او گفت: توسعه در آموزش عالي متوازن نبود و توجه به كميت به جاي كيفيت بخشي به دانشگاه ها باعث شد كه جايگاه دانشگاه ها در چشم مردم كاهش يابد.
وي افزود: دانشگاه ها بايد حامل علم و دانش باشد نه كارخانه مدرك سازي و بايد در دانشگاه ها و دولت اميد به آينده براي جوانان ايجاد كرد.
فرجي دانا بيان كرد: اخراج هيات علمي از دانشگاه بدون دليل علمي، فضاي امنيتي در دانشگاه ها، جلوگيري از دادن مجوز براي تشكيل تشكل هاي دانشگاهي از جمله كارهايي بود كه در دولت نهم و دهم انجام مي گرفت.
وي گفت: دولت يازدهم تلاش كرد كه اين مشكلات را در دانشگاه ها برطرف كند و در طول سه سال سه هزار شركت دانش بنيان جديد شروع به كار كردند.
فرجي دانا عنوان كرد: دانشگاه ها بايد با ساز و كار داخلي خود اداره شوند و مستقل عمل كنند ، مستقل عمل كردن دانشگاه ها باعث مي شود كه مشكلات در جامعه توسط دانشگاه ها برطرف شود.
اين وزير سابق دولت يازدهم بيان كرد: برگرداندن منزلت به مدارك دانشگاهي، كاهش سهم مردم از پرداخت هزينه اضافي در آموزش عالي از جمله كارهايي است كه دولت تدبير و اميد در برنامه كاري خوددارد.
وي گفت: اگر دانشگاه را از سياست جدا كنيم دانشگاه به صورت مستقل مي تواند به مشكلات جامعه جواب دهد.
/6016/7158/6002
خبرنگار: زينب فرحاني**انتشار دهنده :سيفعلي موسي زاده