۲ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۲۷
کد خبر: 82541857
T T
۰ نفر
برنامه جدی دانشگاه آزاد برای جلوگیری از مهاجرت مغزها

تهران - ایرنا - رئیس هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی تاكید كرد : یكی از عمده ترین مشكلات كشورمان فرار مغزها ( نخبگان ) به كشورهای مختلف از جمله كانادا است كه دانشگاه آزاد برای جلوگیری از مهاجرت مغزها و جذب و اشتغال آنها در كشور تلاش می كند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی اكبر ولایتی روز سه شنبه در پنجمین جشنواره فرهیختگان و مراسم بزرگداشت سی و پنجمین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود : فرار نخبگان از جمله كارهایی است كه به صورت سرقت نامحسوس و در واقع به نوعی فراری دادن مغزها از سال های گذشته تاكنون انجام می شود.
به گفته وی كشور كانادا با وجود اینكه سفارت خود را در تهران تعطیل كرده، بیشترین تلاش را برای فرار مغزهای ایرانی انجام داده است.
ولایتی ادامه داد: با توجه به افزایش بودجه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی از 600 میلیارد تومان به هزار میلیارد تومان، جذب حداكثری نخبگان در داخل كشور را در اولویت برنامه های دانشگاه قرار داده ایم.
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینكه این دانشگاه از لحاظ كمیت به جایگاه خوبی رسیده است، گفت: باید سطح كیفی آموزش و پژوهش های دانشگاه آزاد نیز ارتقا یابد و برنامه های گسترده ای برای رسیدن به این هدف طراحی و عملیاتی می شود.
ولایتی با بیان اینكه برای جذب نخبگان امتیاز ویژه ای قایل شویم، گفت: نخبگان می توانند به عنوان بورسیه در دانشگاه آزاد اسلامی جذب شوند و تلاش داریم این كار را توسعه دهیم.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی یك پدیده جدید در كشور، منطقه و حتی دنیا است و یك حركت انقلابی بوده كه در زمان امام خمینی (ره) آغاز شده و از گذشته تاكنون با سرعت گسترش یافته است.
ولایتی با اشاره به اهمیت اقتصاد دانش بنیان اظهار كرد : اقتصاد دانش بنیان مستلزم توسعه كمی و كیفی دانش است و دانشگاه آزاد اسلامی تلاش می كند این اقتصاد را در راستای نیازهای كشور و توسعه هدفمند آموزش و پژوهش ارتقا دهد.
ولایتی تقویت فعالیت های بین المللی را از دیگر رویكردهای جدی دانشگاه آزاد برشمرد و گفت: به جای كارهای بی هدف و كم ارزش باید به صورت هدفمند در حوزه خارجی فعال شویم و حتی می توانیم با كشورهای همسایه؛ عراق، لبنان و دیگر كشورها در جهت توسعه آموزش عالی مشاركت كرده و تجربیات خود را دراختیار آنها قرار دهیم.

**تعطیلی واحدهای زیان ده به مصلحت نیست
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد به زیانده بودن برخی واحدها اشاره كرد و گفت: معتقدیم هر استان یا بخش باید نیازهای منطقه ای خود را برطرف كند و دانشگاهی كه از شرایط بهتری برخوردار است، می تواند در آن استان توازن بودجه ای ایجاد كند و قطعاً این واحد از امتیازات ویژه ای برخوردار خواهند شد.
وی با بیان اینكه تعطیل كردن واحدهای زیان ده، نوعی پاك كردن صورت مساله است، بیان داشت:‌ دلخوشی مردم مناطق محروم به همین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است كه توانسته امكان تحصیلات عالیه را برای آنها فراهم كند و تعطیلی این واحدها ناامید كردن مردم بوده و به هیچ وجه مصلحت نیست.
ولایتی، توسعه رشته های دانشگاه آزاد بر مبنای آمایش سرزمینی را یك ضرورت خواند و به مسئولان این دانشگاه توصیه كرد طرح آمایش سرزمینی آموزش و تحقیقات را آماده كرده و با توجه به این سند به توسعه و ایجاد رشته های موردنیاز كشور بپردازند.

فراهنگ **1085**9022**1055** خبرنگار : رقیه نوری **انتشار : زینب كارگر
برای اطلاع از اخبار متنوع فرهنگی و هنری، با كانال فرهنگی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaf