۳ خرداد ۱۳۹۶، ۱۵:۴۶
کد خبر: 82543499
T T
۰ نفر
يك كارشناس :حضور زنان در عرصه كارآفريني يك الزام است

تهران ـ ايرنا ـ به گفته يك كارشناس و استاد دانشگاه حضور زنان در عرضه كارآفريني كشور در بهبود شاخص هاي اقتصادي و در نتيجه كارآمد شدن سرمايه انساني جامعه نه بعنوان يك گزينه بلكه به يك الزام و مطالبه اجتماعي و اقتصادي تبديل شده است.

«پوراندخت نيرومند» امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، گفت: كسب و كار، خود اشتغالي و كارآفريني را بايد از يكديگر متمايز كرد ، كارآفرين فردي است كه فرصت ها را شناخته و براساس اين شناخت خدمات و كالاهايي با ارزش عرضه كند و در نتيجه توسعه فناوري، جذب سرمايه را موجب شود
وي تاكيد كرد: كارآفريني مناسب اقتصادهايي است كه به حداقل هاي توسعه اقتصادي، سياسي و اجتماعي دست پيدا كرده باشند و براي جامعه اي همچون ايران كه حداقل هاي مديريت علمي و حرفه اي رعايت نمي شود، كارآفريني مفهومي نوستالژي است.
به گفته وي سياست هاي مالياتي، روابط كار، سياست هاي مالي و پولي ،براي ورود به عرصه كارآفريني تاثيرگذار خواهد بود.
نيرومند تصريح كرد: مدل اقتصادي حاكم بر جامعه موضوعي است كه درباره كارآفريني بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي توضيح داد: سياست هاي دولت تعيين مي كند كه اقتصاد مبتني بر توانمندي ها و ظرفيت هاي بخش هاي دولتي، غيردولتي و تعاوني اداره مي شود يا خير؟ در اقتصادهاي دولتي، كارآفريني سازماني و در اقتصادهاي غير دولتي كارآفريني اقتصادي حائز اهميت است.
اين استاد دانشگاه درباره كارآفريني زنان يادآور شد: در كارآفريني سازماني، مدير ارشد سازمان نقش قابل توجهي دارد واز سوي ديگر نقش زنان ما در پست هاي ارشد مديريتي كشور به شدت پايين(كمتر از يك هزارم درصد)است در نتيجه سياستهاي اجرايي، بعنوان عامل مهم تاثيرگذار روي كارآفريني به نحوي تبيين ميشوند كه زمينه ساز حضور مردان شوند.
وي درباره زنان كارآفرين اذعان كرد: نقش زنان با توجه به افزايش سهم زنان دانش آموخته دانشگاهي از يك سو و تبعات تغييرات اجتماعي و فرهنگي كه سهم زنان سرپرست خانواده بطور مستمر در حال افزايش است، حضور زنان در عرضه كارآفريني كشور در بهبود شاخص هاي اقتصادي و در نتيجه كارآمد شدن سرمايه انساني جامعه ضروري است.
به گفته نيرومند عدم توجه سهوي و عمدي به تامين بسترهاي نهادي مورد نياز كارآفريني زنان تبعات سويي بر نصف ديگر جامعه (مردان )نيز خواهد داشت.
اين كارشناس درباره افزايش سهم زنان در حوزه كارآفريني افزود: اصلاح و بروز رساني قوانين و مقررات، شفاف كردن ابهامات قانوني از جمله رجل سياسي، مبتني شدن نظام انتصاب و انتخاب مديريت كشور بر شايسته سالاري و افزايش سهم زنان در پست هاي كليدي سه قوه، ،يكپارچه سازي صدور مجوزهاي كسب و كار ، انسجام و هماهنگي در ارائه خدمات انساني، استقرار نظام صلاحيت حرفه اي، مطالبه گري رسانه ها از تصميم سازان كشور و معرفي زنان شايسته و كارآفرين مي توانند درافزايش سهم زنان در حوزه كارآفريني موثر باشند.
نيرومند تاكيد كرد: بهره برداري از مشاوران تحصيلي و شغلي در فرآيند تعليم و تربيت، هنگام ورود به نظام آموزش عالي يا ورود به محيط كسب و كار و برنامه هاي هوشمند رسانه اي مي تواند نقش موثري در شناساندن استعدادها و توانايي هاي فردي زنان و تقويت خود باوري آنها داشته باشد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر رشد اقتصادي، رفع ركود، ايجاد اشتغال مهمترين محورهاي كشور هستند، گفت: دولت و قواي ديگر بايد هوشمندانه از تمايل و انگيزه زنان جهت مشاركت اقتصادي و بويژه اشتغال استفاده كند.
نيرومند بيان كرد: افزايش آگاهي زنان از حقوق و ظرفيت هاي خود از يك سو و ايجاد موانع شفاف و پنهاني جهت ممانعت از اين حضور زنان تبعات سوء فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي بر افراد، خانواده ها و اجتماع ما دارد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام *‌9132*1579* خبرنگار: فرزانه سلامت بخش * انتشار :مرضيه فاتحي
۰ نفر