به گزارش خبرنگار ايرنا، غلامحسين شافعي روز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادي استان كرمانشاه با حضور اعضاي كميسيون اقتصادي مجلس در اتاق بازرگاني كرمانشاه برگزار شد، افزود: نمي توانيم همه مشكلات اقتصادي را با هم حل كنيم همانطور كه نمي توانيم همه چي را خودمان به وجود بياوريم لذا بايد برنامه ريزي كنيم كه به عنوان مثال ساليانه پنج مشكل اقتصادي برطرف بشود.
وي گفت: بسياري از مباحث مطرح شده در حوزه اقتصادي كشور در حقيقت اهداف توسعه نيستند بلكه ابزار توسعه هستند و با شرايط جديد كشور اميدواريم يك بار براي هميشه به يك سياست منسجم توسعه اقتصادي دست پيدا كنيم چرا كه با وجود سياست هاي آرماني دولت هاي مختلف در حوزه اقتصاد شاهد كنار گذاشته شدن برنامه اقتصادي يك دولت توسط دولت بعدي بوده ايم.
شافعي بابيان اينكه چرا در بسياري از توليدات كشور مازاد ظرفيت وجود دارد ونيز چرا در همه جا نشانه توسعه و پيشرفت را در تكثرگرايي مي دانيم و شاهد اتلاف منابع هستيم، گفت: مي گوييم اگر فلان شهر منطقه ويژه اقتصادي و شهرك صنعتي داشته باشد گلستان مي شود اما در عمل شاهد تعطيلي 9 واحد صنعتي از 10 واحد هستيم.
او افزود: شايد علت اصلي اين است كه نقشه راه مناسب و برنامه ثابتي نداريم كه كسي نتواند آن را عوض كند.
شافعي در خصوص ماليات بخش خصوصي گفت: هدف از مطرح كردن مسائل مالياتي توسط بخش خصوصي به دليل پرداخت نكردن ماليات و فرار مالياتي نيست بلكه برعكس بخش خصوصي طرفدار قطع وابستگي به درآمدهاي نفتي و اتكا به درآمدهاي مالياتي است.
او ادامه داد: وابستگي به درآمدهاي نفتي مانع از آن مي شود كه در برابر تكانه ها و شوك هاي اقتصادي تاب آوري اقتصادي داشته باشيم.
رييس اتاق بازرگاني ايران در ادامه به نظام آماري كشور اشاره كرد و گفت: تعدد مراكز آماري و تناقض آنها مشكلاتي را در حوزه اقتصادي از جمله براي تصميم سازان اقتصادي كشور به وجود آورده و كار برنامه ريزي را مشكل كرده است.
شافعي از تورم مقررات و تعدد مجوزها به عنوان ديگر مشكل اقتصادي كشور ياد كرد و گفت: با عقلانيت و تحول در اقتصاد ايران مي توان غبار دلمردگي ها را براي فعالان اقتصادي برطرف كرد.
7457/1352
خبرنگار:جواد الماسي** انتشار دهنده:نوشين مطلبي خواه
رييس اتاق بازرگاني ايران:نظام تشخيص و وصول ماليات در كشور بايد اصلاح شود
۴ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۴
کد خبر:
82544483
كرمانشاه- ايرنا- رييس اتاق بازرگاني ايران بر اصلاح نظام تشخيص و وصول ماليات تاكيد كرد و گفت: اميدواريم نهادهاي قدرتمند و ثروتمند از پرداخت ماليات شانه خالي نكنند و جور ماليات فقط بر دوش آن فعال اقتصادي نباشد كه معتقد به درست كاري است.