به گزارش ايرنا احمد مطيعي شنبه در شوراي هماهنگي مديريت بحران خوزستان با موضوع بررسي و اتخاذ تمهيدات لازم در خصوص آتش سوزي هاي اخير، اظهار كرد: مجموع آتش سوزي جنگل در كشور 21 هزار و 25 هكتار بوده كه پنج هزار و 322 هكتار از آن در خوزستان اتفاق افتاده است و اين رقم مطلوبي نيست و براي خوزستاني ها نكته منفي محسوب مي شود.
وي افزود: بيشترين آتش سوزي در جنگل ها بوده و اين استان در سال هاي اخيز هميشه در زمره پنج استان نخست كشور قرار داشته است.
مطيعي با بيان اينكه مناطق بحراني و مستعد آتش سوزي در خوزستان شناسايي شده است بيشترين نقاط بحراني در اين زمينه در شمال و شرق خوزستان قرار دارد كه بر اساس ماده 47 قانون حفاظت از جنگل ها و مراتع وظايف همه دستگاه ها مشخص است و براي جلوگيري از اين عرصه ها بايد اقداماتي صورت گيرد.
*دادگاه بي نتيجه براي قانون شكنان
مديركل حفاظت محيط زيست خوزستان نيز در اين نشست گفت: هفته گذشته طي دو آتش سوزي 32.5 هكتار از جنگل هاي حفاظت شده دچار آتش سوزي شده است.
احمدرضا لاهيجان زاده افزود: اين آتش سوزي ها به احتمال قريب به يقين ناشي از سرايت آتش سوزي هاي مزارع اتفاق افتاده است.
وي با انتقاد از بي نتيجه ماندن پرونده هاي آتش سوزي جنگل ها و مناطق حفاظت شده اظهار كرد: هفته گذشته 40 كشاورز به دليل سوزاندن كاه و كلش مزارع به دادگاه معرفي شده اند، اما مي دانيم كه اين پرونده ها نيز همچون گذشته نتيجه اي در برندارد و اين متخلفان تبرئه مي شوند.
لاهيجان زاده با بيان اينكه آموزش هاي ترويجي جهاد كشاورزي براي جلوگيري از آتش زدن كاه و كل مزارع كارساز نبوده، گفت: در روزهاي اخير شاهد بوديم كه مسير اهواز تا ملاثاني، اهواز تا خرمشهر، شوش و مسجدسليمان اقدام به آتش زدن مزارع مي كنند كه اين مساله علاوه بر آلودگي هوا باعث از بين رفتن خاك نيز مي شود، بنابراين جهاد كشاورزي بايد اقدام تنبيهي نيز براي اين كشاورزان اعمال كند.
وي با تاكيد بر استفاده از ظرفيت مردم براي مهار آتش سوزي در منابع طبيعي اظهار كرد: تنها در بخش الوار گرمسيري 300 نفر از دوستداران محيط زيست داوطلب شده اند كه در مهار آتش سوزي همكاري كنند كه اين افراد نياز به حداقل تجهيزات دارند.
*آتش در مزارع ممنوع
قائم مقام مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خوزستان نيز در اين نشست با اشاره به ممنوعيت آتش زدن كاه و كلش در مزارع بر اساس قانون مصوب اخير، گفت: بيشترين آتش سوزي جنگل در خوزستان در خرداد ماه رخ مي دهد كه ناشي از سرايت آتش سوزي در مزارع به جنگل هاست.
احمد رئيس زاده شرايط اقليمي و گرما در هشت ماه از سال در خوزستان را از علل افزايش حريق در اين استان عنوان كرد و گفت: بيشه زارها در 6 شهر استان شامل اميديه، بهبهان، شوش، دزفول، شوشتر و رامهرمز همچنين جنگل هاي طبيعي در هشت شهرستان شامل انديكا، مسجدسليمان، لالي، باغملك، دزفول، انديمشك، بهبهان و ايذه و جنگل هاي دست كاشت در شهرستان هاي هنديجان، شوش، رامهرمز، بهبهان، دشت آزادگان و اهواز بيشتر در معرض خطر حريق هستند.
وي با اشاره به عوامل انساني و طبيعي كه باعث آتش سوزي در منابع طبيعي مي شود اظهار كرد: به وسيله آموزش و ارائه راهكارهاي درست مي توان عوامل انساني حريق را تا حد بسياري كاهش داد.
رئيس زاده تاكيد كرد: به دليل شرايط آب و هوايي خشك، ارزش يك اصله درخت در خوزستان از ارزش 100 اصله درخت در شمال كشور بيشتر است و اين مساله مي طلبد كه حفاظت بيشتري از جنگل هاي استان صورت گيرد.
وي اظهار كرد: با توجه به تكرار آتش سوزي در نقاط خاص در استان، بايد پايگاه هاي اطفاي حريق در اين نقاط راه اندازي شود.
بر اساس اين گزارش، خوزستان داراي 970 هزار هكتار جنگل طبيعي و 63 هزار هكتار جنگل دست كاشت است.
7151/6002
خبرنگار: نادره وائلي زاده**انتشاردهنده : كبري آقازري
مديركل منابع طبيعي خوزستان: يك چهارم جنگل سوزي هاي كشور در خوزستان رخ مي دهد
۶ خرداد ۱۳۹۶، ۱۷:۲۰
کد خبر:
82546399
اهواز - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خوزستان نسبت به آتش سوزي در منابع طبيعي استان هشدار داد و گفت: 25 درصد آتش سوزي هاي جنگل در كشور در خوزستان رخ مي دهد.