۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82547335
T T
۰ نفر

تراز آب دریای خزر 11 سانتی متر افزایش یافت

۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۶
کد خبر: 82547335
تراز آب دریای خزر 11 سانتی متر افزایش یافت

تهران- ایرنا- مدیر مركز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر با اشاره به اینكه در 20 سال گذشته شاهد پسروی آب دریای خزر بودیم اما در 6 ماه گذشته تراز آب دریای خزر بیش از 11سانتی متر افزایش یافته است،گفت: پیش بینی می شود در سه سال آینده شاهد افزایش 42 سانتی متری تراز آب دریای خزر باشیم.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از وزارت نیرو، «داریوش یوسفی كبریا» با بیان اینكه مركز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر مسئولیت بررسی نوسانات سطح تراز آب دریای خزر را در ابعاد ملی و منطقه ای به عهده دارد، افزود: امروز جلسه هم اندیشی با حضور متخصصان دستگاه های ذیربط و تعدادی از اساتید برجسته دانشگاهی برگزار شد تا این مهم مورد بررسی و راهكارهای مناسب ارائه شود.
یوسفی با اشاره به برخورداری 865 كیلومتری كشورمان از ساحل دریای خزر و آثار سوء پسروی و پیشروی آب دریا از جمله خسارات مالی، جانی و آسیب جدی به اكوسیستم آبی گفت: در دهه 1370 با افزایش 2.5 متری سطح آب دریا مواجه شدیم كه كشورهای منطقه بیش از 15 هزار میلیارد ریال خسارت دیدند.
مدیر مركز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر گفت: دریای خزر دارای هفت هزار كیلومتر ساحل و 400 هزار كیلومترمربع وسعت است كه عمده آب آن از طریق رودخانه ولگا تأمین می شود و میزان شوری آب آن حدود 12 گرم در لیتر است.
وی قدمت این دریا را بیش از 10 میلیون سال ذكر كرد و افزود: از 12 هزار سال قبل شاهد نوسانات دریا هستیم و این نوسانات همچنان ادامه دارد.
یوسفی افزود: دستگاه های متعددی در سطح ملی و كشورهای منطقه داده های آبی و هواشناسی دریای خزر را ثبت، ضبط و پردازش می كنند كه این امر سبب ناهمخوانی این داده ها شده است كه در این راستا این مركز در سطح ملی تلاش دارد تا بستر همخوانی این داده ها را فراهم كند.
به گزارش ایرنا، مركز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر از سال 1375 وظیفه تعریف پروژه ها و فعالیت های مرتبط با طرح مطالعه نوسانات دریای خزر و نظارت تخصصی بر مطالعات و تحقیقات را عهده دار است.
انجام مطالعه و تحقیق در زمینه های مختلف منابع آبی در دریای خزر و همچنین حوضه آبریز آن، با همكاری مراكز پژوهشی و تحقیقاتی داخل و خارج از كشور به ویژه كشورهای ساحلی خزر در جهت توسعه تحقیقات بنیادی و كاربردی و نیز استفاده بهینه از ظرفیت های این منبع آبی، از اهداف تشكیل این مركز است.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189**1561** خبرنگار: اسماعیل داودی**انتشار:مژگان توانا
۰ نفر