۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۳۲
کد خبر: 82549429
T T
۰ نفر
برگزاری جلسه بررسی وضعیت یوزپلنگ ها با حضور كارشناسان خارجی

تهران- ایرنا- مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت: تاكنون دو جلسه با هدف بررسی راهكارهای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با حضور كارشناسان داخلی برگزار شد و قرار است سومین جلسه 17و 18 خرداد ماه با حضور كارشناسان بین المللی برگزار شود.

هومن جوكار روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در این جلسه رییس بخش گربه سانان اتحادیه جهانی حفاظت و نماینده بنیاد حفاظت حیات وحش امریكا حضور خواهند داشت.
وی اظهار كرد: نكته ای كه اكنون وجود دارد این است كه هر چه دانش ما نسبت به جمعیت و رفتار یوزپلنگ بیشتر می شود، به این موضوع پی می ببریم كه با روندی كه پیش می رویم زیاد قادر به افزایش جمعیت فعلی یوزپلنگ نخواهیم بود.
جوكار تصریح كرد: با تمام تمهیدات و زحماتی كه در این مدت كشیده شد فقط توانستیم وضع موجود آنها را حفظ كنیم كه منقرض نشوند.
وی تاكید كرد: اگر بخواهیم كار بهتری انجام دهیم به نظر می رسد باید وارد یك سری دستكاری هایی شویم، یعنی به دلیل نحوه زندگی این گونه و حوادثی كه آنها را تهدید می كند، دیگر امیدی به یوزپلنگ ها نداشته باشیم كه بتواند جمعیت كوچك خود را باز پروری كند.
مدیر ملی پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی گفت: حتما باید یك سری از كارها مانند تكثیر در اسارت را جدی تر انجام دهیم كاری كه اكنون با نگهداری دو یوزپلنگ نر ( كوشكی ) و ماده ( دلبر ) در پردیسان آغاز شده است.
وی افزود: یك راه دیگر نیز وجود دارد و آن اینكه یك ذخیره گاه برای آنها ایجاد كنیم تا جمعیت یوزپلنگ ها در امنیت كامل شكل گیرد بعد رها سازی كنیم، اینها برخی از كارهایی كه به نظر تمام كارشناسان باید انجام شود كه در این زمینه تاكنون دو جلسه برگزار كردیم.
جوكار اظهار كرد: در این جلسات نظر تمام حاضران در جمع نسبت به این روش ها مطرح و مورد بررسی قرار می گیرد و اگر همه بر یك مسیر توافق كردند وارد یك سری از این تمهیدات جدید خواهیم شد.
وی گفت: تعدادی از انجمن های زیست محیطی كه به طور مستمر با پروژه حفاظت از یوزپلنگ همكاری می كنند در این جلسات حضور دارند كه مطالعاتی را در خصوص این اقدامات انجام داده اند كه در جلسه بعدی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
جوكار اظهار كرد: در سومین جلسه كه با حضور كارشناسان بین المللی برگزار می شود تمام نظرات ملی و بین المللی مطرح خواهد شد تا مطمئن شویم از نظر كارشناسان كاری كه انجام می دهیم درست باشد و یك زمانی وارد موضوع و راه اشتباهی نشویم.
یوزپلنگ آسیایی گربه سان ارزشمندی است كه در خطر انقراض قرار دارد و اكنون حدود 50 قلاده از آن در ایران زیست می كند.
علمی 9014**1440
خبرنگار: كیمیا عبدالله پور**انتشار:گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر