به گزارش خبرنگار ايرنا مدير كل امور شهري استانداري خوزستان ظهر سه شنبه در اين نشست كه به ميزباني فرمانداري دزفول برگزار شد گفت:مديريت پسماند در استان خوزستان در چهار منطقه هدف گذاري شده است كه اين مناطق شامل اهواز،آبادان ،ماهشهر و شمال خوزستان (دزفول -شوش و انديمشك) مي باشند.
شهاب صديقي با بيان اينكه مطالعات اوليه مديريت پسماند در شهر اهواز وديگر شهرها انجام شده است گفت:پيرو سفر استاندار خوزستان در دي ماه پارسال به كشور لهستان و بازديد از صنايع پتروشيمي،هلي كوپترسازي ،پسماند و ماشين آلات اين هيات لهستاني به استان خوزستان سفر كرده اند .
وي به نحوه كار شركت سيگما اشاره كرد و گفت:اين شركت كار خردكردن زباله و آماده كردن براي كارخانه هاي تبديلي را برعهده دارد و هدف آن كاهش مواد دفني و تبديل به صورت هاي ديگر انرژي براي توليد كمپوست و برق و بازيافت مواد پلاستيكي است .
وي بيان كرد:در حال حاضر روزانه 1300 تن زباله در شهرستان اهواز توليد مي شود كه بايد از اين زباله ها برق توليد كرد ولي به علت اينكه در تهران تنها 15درصد برق توليد مي شود بر آن شديم تا از تكنولوژي برتر و تجربه علمي در اجراي طرح توليد انرژي از زباله استفاده شود.
وي افزود:كشور آلمان در مديريت پسماند موفق تر است ولي به علت همواربودن قوانين و همخواني تكنولوژي شركت لهستاني با آلماني همكاري با اين كشور در برنامه قرار داده شده است .
صديقي افزود:اين شركت لهستاني سرمايه گذاري نمي كند و فقط در انتقال و فروش فناوري ورود مي كند ضمن اينكه اين شركت مي تواند با اخذ تسهيلات از بانك توسعه اقتصاد كشورش در زمينه فعاليت هاي اقتصادي در استان خوزستان نيز ورود كند.
وي افزود:روزانه هر نفر حدود 700 گرم زباله در دزفول توليد مي كند كه دفن اين ميزان زباله مكان زيادي را مي طلبد كه عملا امكان پذير نيست و از نظر محيط زيست نيز مشكل ساز خواهد شد.
مدير كل امورشهري استانداري خوزستان افزود:دزفول رتبه دوم استان خوزستان از نظر توليدات را دارد كه بايد به دنبال كاهش مواد دفني و افزايش ارزش افزوده بود كه اميدواريم اين عمليات پسماند تا 2 ماه آينده به مرحله نهايي برسد.
حبيب الله آصفي فرماندار ويژه دزفول نيز گفت:از آنجا كه حدود 35درصد شكر كشور در خوزستان و شمال خوزستان توليد مي شود مي توان با ورود سرمايه گذار از ماشين آلات اين شركت لهستاني براي كارخانه قند دزفول استفاده كرد.
جان هايدوك مدير عامل شركت سيگما نيز گفت:فعاليت هاي اين شركت به دو بخش صنعت و معدن و بخش محيط زيست و پسماند بر مي گردد و تا كنون در كشورهاي آمريكاي جنوبي مانند شيلي و سيبري نيز فعاليت كرده است.
وي با بيان اينكه اين شركت در ويتنام و مصر نيز فعاليت اقتصادي دارد گفت:اكثر تجهيزات موردنياز اين شركت در لهستان ساخته مي شوند وبرخي از آنها نيز در آلمان و اتريش ساخته مي شود .
جان هايدوك به تشريح نحوه فعاليت شركت سيگما پرداخت و گفت:هدف ما افزايش ميزان بازيافت و كاهش پسماند است .
وي افزود:ورود ماشين آلات از لهستان به ايران صرفه اقتصادي ندارد لذا در نظر داريم دانش توليد ماشين آلات موردنياز را وارد ايران وخوزستان كنيم .
محمدرضا كرمي نژاد شهردار دزفول نيز گفت:مطالعات مديريت پسماند توسط دانشگاه جندي شاپور اهواز انجام شده و هفت شهرستان استان و 31 شهر در آن ديده شده اند.
وي افزود:روزانه320 تن زباله در دزفول و شهرهاي اقماري اين شهرستان توليد مي شود كه زباله هاي توليد شده 82.5 رطوبت فسادپذير دارند.
فرماندار شوش نيز در اين نشست گفت:شوش يكي از شهرهاي قديمي با هفت هزار سال قدمت و جزو اولين شهرهاي دنياست كه 2 اثر تاريخي ثبت جهاني دارد و سالانه 50هزار گردشگر خارجي از اين آثار ديدن مي كنند.
رضا نجاتي افزود:شركت هاي كشت و صنعت هفت تپه و كاغذ پارس در شوش فعالند كه در توليد شكر و كاغذ فعال هستند و كارخانه قند و روغن كشي نيز از ديگر صنايع اين شهرستان مي باشد.
وي پسماند را يكي از دغدغه هاي مسئولان دانست و گفت:بايد با همكاري و همفكري ديگر كشورها اين امر مديريت شود.
محمدرضا پاپي شهردار انديمشك نيز گفت:انديمشك با پنج شهر و 2 بخش مركزي و الوار گرمسيري حدود 200 هزار نفر جمعيت دارد كه مديريت پسماند هاي آن از جمله ضرورت هاست.
7278/6068
خبرنگار:رقيه كردي-انتشار:محمدعلي فريدپناه
تمايل شركت لهستاني براي سرمايه گذاري در مديريت پسماند در شمال خوزستان
۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۰۹
کد خبر:
82550003
![تمايل شركت لهستاني براي سرمايه گذاري در مديريت پسماند در شمال خوزستان تمايل شركت لهستاني براي سرمايه گذاري در مديريت پسماند در شمال خوزستان](https://img9.irna.ir/old/Image/1396/13960309/82550003/N82550003-71650574.jpg)
دزفول - ايرنا - ظرفيت هاي سرمايه گذاري شمال خوزستان با سرمايه گذار خارجي شركت سيگما لهستان با محوريت مديريت پسماند در دزفول بررسي شد.