محسنی اژه ای: رسیدگی به پرونده رییس دولت دهم پایان نیافته است/تقلب در انتخابات اثبات نشده است

تهران - ایرنا - سخنگوی قوه قضاییه درباره اظهارات رییس مجلس مبنی بر طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده رییس دولت نهم و دهم گفت: قوه قضاییه دوست دارد هرچه سریعتر پرونده را به إتمام برساند اما برخی پرونده ها به دلیل در یكسان نبودن در تحقیقات و اثبات و همچنین نیاز به كار كارشناسی داشتن به طول می انجامد.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای روز چهارشنبه در صد و سیزدهمین نشست خبری خود افزود: این پرونده هنوز پایان نیافته و از آنجا كه مستقیم برای رسیدگی به دادگاه ارسال شد ، شاید یكی از دلائل أطاله آن همین باشد.

**همه باید در چارچوب قانون عمل كنیم
محسنی اژه ای درباره اظهارات رییس قوه مبنی براینكه هر كسی باید در حیطه مسئولیت خود مطالبی بیان كند، تصریح كرد: هر كسی مسئولیتی دارد و باید در حیطه مسئولیت خود انجام وظیفه كند، نباید در كار نهاد دیگر دخالت كرد چون این دخالت ها مشكل زاست.
وی اضافه كرد: همه باید در چارچوب قانونی عمل كنیم و اگر كسی خواسته یا تقاضایی دارد از مجرای قانونی عمل كند .

**شكایاتی از نامزدهای انتخابات وصول شد
محسنی اژه ای درباره اینكه آیا از خود نامزدها هم شكایتی به دستگاه قضا وصول شده است یا نه، گفت: مطالبی رسیده كه برخی جنبه مدعی العمومی دارد و برخی هم با شكایات خصوصی رسیدگی می شود.

** فردی در ارتباط با محل كار فرد اشاره شده دستگیر شد
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این پرسش یكی از خبرنگاران كه آیا خبر دستگیری یكی از آشنایان آشنا را به اتهام جاسوسی، تایید می كنید یا نه، گفت: بازداشتی با حكم بازپرس، دادستان و یا قاضی ذیربط انجام می شود و بازداشتی ها برای بازجویی ها با نظارت قاضی ممكن است در اختیار وزارت اطلاعات قرار بگیرند.
وی ادامه داد: نسبت به این مورد می دانم فردی در ارتباط با محل كار آن آقا دستگیر شده است.

**همه باید به دولت در رفع مشكلات كمك كنیم
محسنی اژه ای درباره برخی اظهارات درمورد یكی از وزیران و درخواست خویشتن داری از قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه خویشتن دار است و همه باید به دولت در رفع مشكلات مردم كمك كنیم و قوه قضاییه هم كمك كند تا شعار سال محقق شود.
وی افزود: این قوه كمك كرده و صد درصد كمك می كند تا دولت در گره گشایی از مشكلات معیشتی و اشتغال مردم موفق باشد، چون بیكاری و گران شدن اجناس بر مردم فشار می آورد و باید از ركود خارج شویم و همه تلاش می كنیم تا دولت توفیق خوبی در مسیر تولید و اشتغال بدست آورد.
معاون اول قوه قضاییه اظهار كرد: بیش از حد خویشتن داری كردیم البته به این معنا نیست اگر اتهام متوجه كسی باشد ولو دولتی، برخورد نكنیم و دولت هم چنین توقعی از قوه قضاییه ندارد.
وی ادامه داد: ممكن است فردی یا جناحی از اقدام قوه قضاییه بهره برداری كند كه این دست ما نیست و ممكن استفاده جناحی و شخصی شود البته سعی می كنیم تا حد ممكن مسایل را از سوی رسانه ها مطرح نكنیم اما وقتی به قوه تهمت زده می شود با خویشتن داری بخشی را مطرح كنیم.

** آنچه تبدیل به قانون شود ملتزم به انجام هستیم
محسنی اژه ای درباره طرح انتزاع سازمان ثبت اسناد و املاك كشور از قوه قضاییه گفت: همیشه سخن روشن داشتیم و این است كه هرچه قانون شود ملتزم ترین افراد برای انجام هستیم؛ اما همیشه نظر كارشناسی خود را هم بیان كردیم.
به گفته وی، موضوع إلحاق سازمان ثبت اسناد و املاك كشور به وزارت دادگستری دوبار مطرح شد كه شورای نگهبان آن را رد كرد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: برخی كارهای ثبت، شبه قضایی است و غیر از دستگاه قضا نمی تواند متولی داشته باشد.

** اخیرا پرونده ای راجع به تخلفات دانشگاه آزاد وصول نشد
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینكه آیا با توجه به اظهارات ولایتی از تخلف در دانشگاه آزاد، پرونده ای برای رسیدگی به قوه قضاییه ارسال شده است یا نه، گفت: پرونده ای در ارتباط با اظهارات ولایتی تشكیل نشده و تا الان چیزی نفرستادند.
وی با بیان اینكه تا دیروز چیزی واصل نشده است، افزود :اگر مواردی باشد جنبه عمومی داشته باشد دادستان می تواند ورود كند؛ البته پرونده هایی از دانشگاه آزاد مطرح است اما راجع به اظهارات آقای ولایتی نیست.

**در صورت ورود نكردن شورای عالی امنیت ملی به حصر، قوه قضاییه ورود می كرد
معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اظهارات روز گذشته سخنگوی دولت بدین صورت كه مرجع نهائی تصمیم گیری برای حصر شورای عالی امنیت ملی است و از آن نهاد باید سخنانی گفته شود، گفت: این درست است اما این زمانی است كه افراد شورای عالی امنیت ملی و مسئول در جامعه چیزی را مطرح نكنند ؛ اما وقتی دیگران به آن می پردازند طبیعی است كه باید پاسخ داده شود.
به گفته وی، شورای عالی امنیت ملی بهمن سال ٨٩ اقدام به حصر كرد و این كار بعد از همه تلاش های افرادی كه خواستند خلاف قانون و دیكتاتورانه برخورد كنند و مردم را به خیابان ها كشاندند ، انجام شد و اگر این شورا این تصمیم را نمی گرفت قوه قضاییه ورود می كرد.
وی با بیان اینكه كسی نمی تواند با ادعای پوپولیستی مسائلی را مطرح كند، ادامه داد: مطلب دیگر اینكه شورای عالی امنیت ملی تصمیمی گرفت بعد نوبت قوه قضاییه است ؛ مصوبه شورای امنیت ملی سرجای خود باقی و لازم الاتباع است .

**پرونده مدیرعامل وقت سوخت كشور
محسنی اژه ای از آخرین مرحله پرونده مدیرعامل سوخت اظهار بی اطلاعی كرد و گفت: خبر ندارم اینكه حكمی صادر شد یا نه و صلاحیت ها به كجا منتهی شد.
سخنگوی قوه قضاییه درباره اظهارات یكی از نامزدهای ریاست جمهوری مبنی بر وجود پرونده ١٧ هزار میلیاردی، با رد این موضوع گفت: مطلقا این پرونده در قوه قضاییه صحت ندارد و اگر باشد تخلف و در دیوان محاسبات است.
وی اضافه كرد: در مناظرات حرف های زیادی زده شد كه پرونده ها و شكایات آن برای قوه قضاییه می ماند.

** پرونده كرباسچی در اصفهان مفتوح و رسول دانیال زاده همچنان بازداشت است
معاون اول قوه قضاییه درباره وضعیت پرونده كرباسچی در اصفهان گفت: آخرین وضعیت پرونده را نمی دانم اما پرونده ای در اصفهان تشكیل شد و باز است.
وی همچنین درباره پرونده رسول دانیال زاده اظهار كرد: او همچنان بازداشت و پرونده اش درحال رسیدگی است.

** صدور كیفرخواست برای ٨ أدمین كانال های تلگرامی
سخنگوی قوه قضاییه آخرین وضعیت پرونده بازداشتی های تلگرامی گفت: برای هر هشت نَفَر كیفرخواست صادر شد و پرونده برای رسیدگی به دادگاه رفت.
وی با بیان اینكه دو تن از این افراد با قید وثیقه آزاد شده اند، افزود : بعد از این كه وكلایشان آمده اند و پرونده را مطالعه كردند، برای زمان تشكیل دادگاه تعیین وقت می شود.

** ٢ بازداشتی به ٥ بازداشتی سایت های خارج از كشور اضافه شد
محسنی اژه ای در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره وضعیت بازداشت شدگان همزمان با أدمین های تلگرامی گفت: ٥ نَفَر قبل از عید به دلیل مسایل مجرمانه در سایت های خارج از كشور بازداشت شده بودند كه در ١٠ روز اخیر ٢ نَفَر به تعداد آنان اضافه شد و افراد دیگر هم در حال تحقیق هستند.
وی اضافه كرد: این افراد نخست در اختیار وزارت اطلاعات بودند و سپس تحویل قوه قضاییه شدند كه پرونده در اختیار بازپرس و در حال رسیدگی است.
معاون اول قوه قصاییه تصریح كرد: رسیدگی به این پرونده ادامه دارد و هنوز كیفرخواستی برای این افراد صادر نشده است.

**تقلب در انتخابات نه در سال ٨٨ و نه امسال اثبات نشده است
خبرنگاری با اشاره به اظهارات یكی از نامزدهای ریاست جمهوری با موضوع مهندسی انتخابات از سخنگوی قوه قضاییه پرسید چرا با مطرح شدن موضوع در سال ٨٨، مورد برخورد قرار نگرفت اما امسال چنین نشد كه محسنی اژه ای چنین پاسخ داد: گاهی واژه هایی به كار برده می شود كه در برداشت آن ، نظر واحد نیست؛ باید دید اگر كسی گفت مهندسی انتخابات منظورش چیست .
وی ادامه داد: این كه سال ٨٨ گفته شده مهندسی انتخابات ، برخورد نشد صحیح نیست ؛ چون بعد از طی شدن همه مقدمات، دعوت از نمایندگان توسط عالیترین مقام ، خواستن ارایه و مدرك و حتی بازنگری تعداد صندوق ها در صورت لزوم و هشدار دادن مبنی بر اینكه نمی تواند اداره كننده به خیابان كشاندن مردم باشند و حتی بعد از بی حرمتی ها با آنان برخورد شد.
معاون اول قوه قضائیه تصریح كرد: اگر منظور از مهندسی انتخابات تقلب است ، نه در آن زمان ثابت شد و نه این زمان و شورای نگهبان گفته است تخلف تاثیرگذار در سرنوشت انتخابات ندیدیم.
وی ادامه داد: این دفعه هم ممكن است افرادی اعتراض داشته باشند كه رسیدگی می شود.
محسنی اژه ای درباره آخرین وضعیت پرونده ای كه پیشتر راجع به آن اعلام كرد یكی گفت اگر فلان شخص را احضار كنید اعلام جنگ می كنیم ، گفت: تحقیقات روی این پرونده ادامه دارد و نتیجه نهائی بعد از بررسی كامل روی پرونده ، اعلام می شود.
اجتمام ** ٧٣٢٩ **1569
خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej