۱۵ خرداد ۱۳۹۶، ۱۸:۴۵
کد خبر: 82554980
T T
۰ نفر

آئين و سنت هاي ماه رمضان در خوزستان

۱۵ خرداد ۱۳۹۶، ۱۸:۴۵
کد خبر: 82554980
آئين و سنت هاي ماه رمضان در خوزستان

اهواز- ايرنا - ماه رمضان ماه بندگي و ماه قرآن در بين مسلمانان جهان داراي اهميت بالائي داشته به طوريكه در هر منطقه آئيني براي اين ماه در نظر گرفته اند.

استان خوزستان كه دروازه ورود تشيع كشور است نيز در ماه رمضان داراي آئين ويژه اي است و استقبال مردم اين ديار شيعي از ماه مبارك رمضان بسيار جذاب و چشمگير است.
از شمال استان خوزستان تا جنوب استان آداب ، فرهنگ وسنن ويژه اي در برگزاري جشن رمضان مشاهده مي كنيم كه بر جذابيت اين ماه مي افزايد.
در خوزستان ضمن وجود تنوع اقوام، آداب و رسوم مشتركي نيز در اين ماه به خود اختصاص داده است كه از جمله آن انجام افطاريهاي مشترك و نيز انجام صله رحم مي باشد.

**آئين ها وسنن ماه رمضان
در بين عشاير عرب خوزستان گرد هم نشستن درمحلي به نام مضيف و صرف قهوه تلخ و داغ يا چاي در بعد از افطار و در شبهاي ماه مبارك رمضان مرسوم است .
يكي از آيين هاي متداول در ماه رمضان بر پايي آئين گرگيعان است كه اين مراسم بين كودكان در نيمه رمضان مصادف با ميلاد امام حسن مجتبي(ع) متداول است.
در اين آيين كودكان با مراجعه به درب همسايگان و اقوام با سر دادن آواز و شعارهايي به زبان محلي عربي از صاحب خانه طلب عيدي مي‌كنند.
از ديگر آيين ماه مبارك رمضان در خوزستان پخت غذاهاي محلي و دسرهايي است كه خاص اين ماه بوده و اكثر خانواده ها در سفره خود براي باز كردن افطار از آنها استفاده مي كنند.
در خوزستان رسم است از وعده افطار خود به همسايه ها بدهند و اين رابطه به صورت دو طرفه و مستمر در طول ماه ادامه دارد.
مردم خوزستان غذاهاي محلي و شيريني هاي سنتي مانند لگيمات ،شعريه،رنگينك،حلوا، مسقطي ،معسل ،فرني و آش درست مي كنند و زمان افطار در سفره افطاري خود قرار مي دهند .
يك پاي ثابت سفره خانواده هاي خوزستاني در اين ماه خرما و فرني است كه با آن افطار مي كنند و پس از آن يك غذاي سنتي مثل ماهي ،مفطح ، نان چرب را به عنوان شام صرف مي كنند .
ازجمله رسوم خوزستان برگزاري مراسم روضه خاني در شب ابتداي ماه رمضان تا پايان اين ماه است . اين مراسم پس از افطار با پذيرايي از مهمانان با قهوه ،چاي ، شير و زولبيا باميه انجام مي شود .
شبهاي احيا و شهادت حضرت امام علي (ع) مساجد با پرچم‌ها و بيرق‌هاي مشكي سياه پوش مي شوند و در شب‌هاي 19 تا 23 ماه رمضان و به ويژه در شب بيست و يكم اين ماه در اكثر نقاط و محله‌ها مراسم عزاداري برپا مي‌شود.
با به پايان رسيدن ماه رمضان مردم خود را براي برپايي عيد فطر با خانه‌تكاني ، نظافت ، نو كردن لوازم منزل و خريد آجيل و شيريني به استقبال عيد مي روند.
عيد فطر براي مردم خوزستان يكي از بزرگ‌ترين و مهمترين اعياد است كه با پوشيدن لباس نو به ديدار بزرگ‌ترها و ريش‌سفيدان به عيدديدني و ديد بازديد مي‌پردازند.
7165/6064
خبرنگار: حميدرضاترابي فرد **انتشار دهنده: محسن بهاروند