به گزارش روز دوشنبه ايرنا، طرح آفتاب(آييننامه فقرزدايي و توانافزايي بركت)، پس از يك سال كار تحقيقاتي و مطالعاتي كميته تحقيق و توسعه بنياد بركت با هدف توانمندسازي اقتصادي - اجتماعي، محروميتزدايي، اشتغالزايي و ايجاد كسب و كار پايدار مبتني بر مزيتهاي منطقهاي، وارد مرحله اجرايي شده و امضاي قرارداد مشاركت اقتصادي اجتماع محور در شهرستان انديمشك، اولين اقدام اجرايي در اين طرح به شمار ميرود.
بر اساس اين گزارش با امضاي اين قرارداد، كارگاه توليد قالي دست بافت انديمشك با ايجاد اشتغال مستقيم براي 413 نفر از زنان خودسرپرست، بدسرپرست و بيسرپرست در قالب تعاون روستايي، تحت پوشش حمايتي و مشاركتي بنياد بركت قرار ميگيرد.
قرارداد مشاركت اقتصادي اجتماعمحور (آفتاب) بين بنياد بركت و تعاونيهاي روستايي انديمشك تحت عنوان شركت مدافعان صنعت فرش نوين، متشكل از تعاوني روستايي زنان و تعاوني انديشه با بيش از يك هزار نفر عضو، به مبلغ 58 ميليارد و 650 ميليون ريال با حضور قائممقام بنياد بركت، فرماندار، جمعي از مسئولان دستگاههاي اجرايي، ذينفعان محلي و هيأت مديرههاي تعاونيهاي روستايي انديمشك منعقد شد.
سهم مشاركت بنياد بركت در اين قرارداد، براساس الگوي مشاركتي بنياد كه مبتني بر عدم تصديگري است، 49 درصد و سهم تعاونيهاي روستايي 51 درصد تعيين شده است، بر اساس قرارداد منعقد شده، سالانه در اين كارگاه بيش از سه هزار و 500 مترمربع قالي دست بافت توليد و به بازار عرضه خواهد شد.
طرح آفتاب توسط بنياد بركت در قالب آييننامه فقرزدايي و توانافزايي جوامع محلي شكل گرفته و قرار است در زمينه شناسايي ظرفيتهاي توسعهاي و بسيج منابع، مردم را در فرآيندهاي آموزشي، سياستگذاري مشاركتي، خوداتكايي، ايجاد توسعه كسب و كار و ارتقاي سطح همبستگي اجتماعي و رشد جمعي همراهي و مشاركت كند.
طرح آفتاب در مرحله نخست در استانهاي سيستان و بلوچستان، كردستان، خوزستان و هرمزگان به شكل آزمايشي به اجرا درميآيد.
بنياد بركت وابسته به ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) از سال 86 تاكنون در حوزه كارآفريني و راهاندازي طرحهاي توانمندسازي اقتصادي و اشتغالزايي در مناطق محروم و كمتر برخوردار كشور، فعاليت گستردهاي داشته و در اين زمينه گامهاي مؤثري برداشته است.
1138/1772
خبرنگار: ناهيد صفري **انتشار: مجيد ملازاده
دزفول- ايرنا- اولين قرارداد مشاركت اقتصادي اجتماع محور در قالب طرح آفتاب در خردادماه 96 بين بنياد بركت و تعاوني روستايي زنان انديمشك امضا شد و براي 413 نفر از زنان خودسرپرست، بدسرپرست و بيسرپرست اين شهرستان اشتغال ايجاد كرد.