۲۴ خرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۳۱
کد خبر: 82565411
T T
۰ نفر

كشف تزئینات عصرصفوی در تالار اشرف‌ اصفهان

۲۴ خرداد ۱۳۹۶، ۱۹:۳۱
کد خبر: 82565411
كشف تزئینات عصرصفوی در تالار اشرف‌ اصفهان

اصفهان - ایرنا - معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از كشف لایه های پنهان تزئینات منحصر بفرد دوره صفوی در تالار اشرف اصفهان، در جریان عملیات مرمت این بنای تاریخی خبر داد.

به گزارش ایرنا، روابط عمومی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان روز چهارشنبه به نقل از ناصر طاهری اعلام كرد: این تزئینات منحصر بفرد دوره صفویه صبح امروز(24 خرداد) در جریان عملیات مرمت تالار اشرف كشف شد.
وی گفت: مرمتگران میراث فرهنگی، كار مرمت تزئینات اثر منحصر به فرد تالار اشرف اصفهان را آغاز كرده اند.
وی اظهار كرد: با توجه به كاربردهای مختلف تالار اشرف در ادوار مختلف تاریخی، مرمتگران در جریان مرمت اتاق های جانبی این تالار، لایه های پنهانی از تزئینات منحصر به فرد دوران صفوی را كشف كردند.
ناظر عملیات اجرایی مرمت این اثر تاریخی نیز گفت: در ادوار مختلف تاریخی، مداخلات سازه ای و تزئیناتی در این بنا انجام شده كه تراشیدن جرزها و انجام تغییرات در فضاهای داخلی اتاق های جانبی، از جمله این تغییرات است.
بهشاد حسینی افزود:پس از دوره صفویه، برخی از تاقچه های اتاق ها با خشت بصورت تیغه چینی پوشانده شده بود كه در عملیات مرمت و پس از برداشته شدن این تیغه ها، تزئیناتی بدیع و منحصر به فردی نمایان شد.
حسینی ادامه داد: این تزئینات بصورت گچبُری رنگ شده است و در نوع خود بی نظیر بشمار می رود.
تالار اشرف، بخشی از مجموعه عظیم دولتخانه صفوی است كه روزگاری در قلب تختگاه شهریاران صفوی واقع شده بود.
این بنا بعنوان بنای باقی مانده از شكوه دولتخانه صفوی در جنب موزه هنرهای تزئینی ایران(عمارت ركیب خانه) واقع شده است.
مورخان معتقدند: این تالار زیبا و منحصر به فرد در دوران سلطنت شاه عباس دوم و شاه سلیمان (صفی دوم) صفوی بنا شده و سپس تكمیل شده است.
تزئینات زیبا و منحصر به فرد این بنای تاریخی متشكل از مُقرنس های زیبا و گچبری های نفیس باعث شده است تا برخی محققان، آن را 'اشرف تالارها' بنامند.
تالار اشرف اكنون بعنوان محل دیدارهای رسمی استاندار اصفهان با مقام های خارجی مورد استفاده قرار می گیرد و در اختیار اداره كل تشریفات استانداری است.
2093/6027 ** خبرنگار: اصغر دواتگر* انتشار: شكراللهی
۰ نفر