به گزارش ایرنا، این روزنامه مالزیایی نوشت: اینكه چگونه جوانان تحصیل كرده از كشورهای در حال توسعه به این قاتلان تمایل پیدا می كنند، موضوع گیج كننده ای است؟ چه چیز باعث می شود آنها با تروریست های داعش همراه شوند؟
در این گزارش آمده است: دو سال پیش یك دختر 14 ساله مالزیایی كه متهم به تلاش برای پیوستن به گروه تروریستی داعش بود، پیش از پرواز به قاهره به منظور ازدواج با یك دانشجوی مالزیایی 22 ساله در فرودگاه بین المللی شهر كوالالامپور بازداشت شد.
براساس این گزارش، هر دو قصد داشتند تا از طریق استانبول خود را به سوریه برسانند، خبری كه باعث شگفتی در مالزی شد.
پس از آن رسانه های مالزی در گزارش های مختلف نشان دادند كه از سال 2013 تاكنون دستگیری های متعددی انجام شده و در آن افراط گرایان قصد داشتند خود را برای ملحق شدن به داعش به سوریه برسانند و به رغم این قبیل دستگیری ها كه تاكنون انجام شده اما همچنان تروریست های مالزیایی خواستار پیوستن به داعش هستند.
نیو استریت تایمز' نوشت: آنچه هشدار دهنده است حضور كارمندان دولتی، دارندگان مشاغل حرفه ای، پرسنل نیروهای مسلح و دانشجویان پزشكی است كه با تروریست های داعش همكاری دارند.
این گزارش در ادامه به نقل از 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی آورد: مالزیایی ها باید با رد افراط گرایان داعش، خشونت هایی كه با نام اسلام انجام می شود را محكوم كنند.
در ادامه این مقاله آمده است: از اینرو می توان دریافت كه برخی مالزیایی ها تصور می كنند ارتكاب خشونت به نام داعش یك عمل ایمانی است و مرگ برای آنها شهادت به ارمغان می آورد.
این مقاله در پایان ضمن طرح این سئوال كه ما كجا اشتباه كرده ایم؟ چه كسانی آموزه های انحرافی و نادرست را در این پسرها و دخترها ترویج داده اند؟ اظهار امیدواری كرد كه مالزیایی ها افراط گرایی، تعصبات نژادی و مذهبی را رد كنند و در مسیر اعتدال قرار گیرند.
اگرچه این مقاله پاسخ قانع كننده ای به چرایی گرایش دختران به تروریست های داعش نداده، اما با توجه به دستگیری اخیر یك زن در سنگاپور كه در نوع خود نخستین مورد در این كشور بود، زنگ خطری برای فراگیرتر شدن فعالیت های تروریستی در منطقه است.
تداوم این قبیل تاثیرگذاری گروه تروریستی داعش اكنون می تواند باعث لمس بیش از پیش تهدیدات در این منطقه باشد كه نمونه ای از این قبیل تهدیدات در جنوب فیلیپین در جریان است.
بحران 'مراوی' بیش از آنكه تهدیدی برای فیلیپین باشد، لرزه ای بر اندام امنیت جنوب شرق آسیاست كه اگر دولتمردان منطقه نتوانند به طور قابل قبولی دامنه تهدیدات آن را كنترل كنند، با توجه به نفوذ تفكرات تروریستی در افكار قشرهای مختلف، این منطقه می تواند به پایگاهی دیگر برای تروریست ها تبدیل شود.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
فراگیر شدن تهدیدات تروریستی در جنوب شرق آسیا؛ از مالزی تا مراوی
۲۷ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۲۶
کد خبر:
82567833
كوالالامپور- ایرنا - روزنامه 'نیو استریت تایمز' مالزی روز شنبه در گزارشی به پشت پا زدن برخی دختران به آینده خود و گرایش به گروه تكفیری – وهابی داعش پرداخت و همراهی آنان با تروریست ها را گیج كننده دانست.