به گزارش روز دوشنبه ایرنا، رابرت جی گارد كه ریاست 'مركز تحقیقات كنترل تسلیحات و منع غنی سازی' در واشنگتن را بر عهده دارد، در گفتگویی اختصاصی با ایرنا هشدار داد كه هرگونه تلاش كنگره برای ارتباط دادن سپاه پاسداران به تروریسم، ضد امنیت ملی ایالات متحده خواهد بود.
**برنامه موشكی ایران تهدید نیست
ژنرال گارد با زیر سوال بردن استدلال طرح تحریم های اخیر سنای آمریكا به بهانه تهدیدآمیز بودن برنامه موشكی بالستیك ایران تصریح كرد: من هیچ مشكلی در برنامه موشكی ایران نمی بینم. برد این موشك ها، سامانه دفاع موشكی را كه در اروپا ایجاد كرده ایم، تهدید نمی كند. من از حامیان ایده برچیدن سامانه دفاع موشكی از خاك اروپا بوده ام، چون تهدیدی از سوی موشك های ایران برای آن مناطق وجود ندارد.
دستیار پیشین وزیر دفاع آمریكا در پاسخ به این پرسش كه 'چرا كنگره آمریكا به برنامه دفاعی موشكی ایران ایراد گرفته و آن را یك تهدید می داند؟'، گفت: آنها یك خطر بالقوه می بینند كه به نظرشان این برنامه موشكی به تولید موشك های دوربرد خواهد انجامید. همچنین اعضای دو حزب در كنگره دوست دارند كه نشان دهند كه نسبت به امنیت كشور حساس هستند و برخی مواقع این به معنای اغراق در تهدید آمیز خواندن كشورهایی است كه با ما اختلاف دارند.
این ژنرال بازنشسته آمریكایی همچنین به نقش ایپك، لابی اسراییلی در واشنگتن اشاره كرد و گفت: ایپك تاثیرگذارترین گروه لابی گر در ایالات متحده است و من مطمئن هستم كه آنها به سختی برای افزایش تحریم ها علیه ایران تلاش كرده اند و خیلی از اعضای كنگره هم به آن پاسخ مثبت داده اند.
**سپاه با داعش می جنگد
ژنرال گارد با اشاره به اینكه سپاه پاسداران در حال جنگیدن با دشمنان افراطگرای آمریكا مانند داعش است، گفت: ما مدعی هستیم كه داعش تهدید بزرگی برای كشور ماست. هرچند میان ایالات متحده و ایران اختلاف نظر وجود دارد، اما ما دارای منافع مشتركی هستیم كه باید در زمان خودش آن را مبنای همكاری قرار دهیم.
این ژنرال بازنشسته آمریكایی در پاسخ به این پرسش كه آیا پنتاگون و وزیر دفاع آمریكا به این نظریه وی قائل هستند گفت: وزیر دفاع آمریكا به دشمنی با ایران شهرت داشته است. اما در قامت وزیر دفاع، او باید به مصالح اساسی دو كشور توجه داشته باشد تا زمانی كه ایجاب می كند، به همكاری بر اساس منافع مشتركمان روی آورد. من به همین خاطر همیشه طرفدار ادامه دیپلماسی، همكاری بر اساس منافع مشترك و رسیدن به یك مبنا برای حل مسایل اختلافی بوده ام.
**تروریستی نامیدن سپاه غیرسازنده خواهد بود
این مقام سابق پنتاگون با پر ابهام توصیف كردن انگیزه و دلایل برخی سیاستمداران آمریكایی برای مرتبط كردن سپاه پاسداران با تروریسم گفت: برای من روشن نیست كه جزئیات ادعا شده درباره ارتباط سپاه با تروریسم چیست. من نمی دانم تا چه اندازه ایران در حمایت از تروریسم دست دارد. زدن برچسب پشتیبانی از تروریسم آسان و ثابت كردن آن دشوار است.
وی اضافه كرد: من اخیرا در مقاله ای كه منتشر كردم، از كنگره خواستم كه به سمت اعلام سپاه پاسداران به عنوان یك گروه تروریستی نرود. چراكه ما دارای برخی اهداف مشترك هستیم و سپاه پاسداران در حال جنگیدن با همان دشمنانی بوده است كه ما با آنها در حال جنگ هستیم.
ژنرال گارد گفت: تروریستی خواندن هر مجموعه ای، نیازمند برآورده شدن چند شرط لازم است كه به نظر من هیچ كدام آنها درباره سپاه پاسداران مصداق پیدا نمی كند. در صورتی كه سپاه پاسداران یك گروه تروریستی نامیده شود، تنش میان نیروهای سپاه و نیروهای ما در منطقه افزایش پیدا خواهد كرد؛ آن هم درست زمانی كه هر دوی ما در حال جنگیدن با دشمن مشترك هستیم. چنین اقدامی غیرسازنده و ضد امنیت خود ما خواهد بود.
وی افزود: ما باید به ارتباط میان دو طرف ادامه دهیم و مشكلات را از راه گفتگو و با تامین منافع دو طرف، حل و فصل كنیم. ما باید با ایران در خصوص فعالیت هایش و اهدافش در سراسر منطقه مذاكره كنیم.
این مقام پیشین پنتاگون در پاسخ به این پرسش ایرنا كه ' دولت ترامپ تا چه اندازه آماده گفتگو با ایران برای حل مسایل منطقه از جمله بحران سوریه است؟' تصریح كرد: نمی دانم! دولت ترامپ بسیار غیرقابل پیش بینی است. اما به نظر من ژنرال متیس برای گفتگو و مذاكره درباره مسایل اختلافی، درها را باز گذاشته است.
**گفتگو راه حل مسائل سوریه و افغانستان است
در ادامه این گفتگو، ژنرال گارد به ارزیابی بحران قطر، سوریه و وضعیت افغانستان پرداخت و گفت كه دولت آمریكا به دنبال حل فوری بحران قطر است.
وی اضافه كرد: ما در قطر دارای پایگاه نظامی هستیم و همانطور كه وزیر دفاع آمریكا گفته است وی به دنبال حل فوری این مساله است.
ژنرال گارد وضعیت سوریه را بسیار پیچیده توصیف و تصریح كرد: جریان ها و گروه های بسیاری با اهداف متناقض در سوریه درگیر هستند كه وضعیت استثنایی در آن كشور به وجود آورده است. حل مساله سوریه نیازمند گفتگو و دیپلماسی برای رسیدن به یك راه حل سیاسی است.
دستیار پیشین وزیر دفاع آمریكا در امور امنیت بین الملل همچنین درباره وضعیت افغانستان گفت: ایران پس از حملات یازدهم سپتامبر، كمك شایانی به ایالات متحده در افغانستان كرد. ما با همدیگر همكاری داشتیم و ایرانی ها به ما كمك رساندند. به نظر من اگر آن نگاه دوباره ایجاد شود؛ می توانیم با گفتگو اختلاف ها را پشت سر بگذاریم.
رابرت جی گارد اكنون رئیس 'مركز تحقیقات كنترل تسلیحات و منع غنی سازی' در واشنگتن بوده و صاحبنظر در زمینه امنیت بین المللی و خلع سلاح هسته ای است. علاوه بر سال ها خدمت در ارتش آمریكا، وی در كارنامه خود ریاست دانشگاه دفاع ملی در واشنگتن و عضویت شورای روابط خارجی در نیویورك را دارد. ژنرال گارد از مخالفان جنگ عراق بود و در جریان رقابت های انتخاباتی سال 2008 آمریكا، از نامزدی 'باراك اوباما' در مقابل رقیب جمهوریخواهش، 'جان مك كین' پشتیبانی كرد.
اروپام**م.ع.
انتشار دهنده: فریبا مدنی
در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا
مقام پیشین پنتاگون:با سپاه برای جنگ با داعش همكاری كنیم/ برنامه موشكی ایران تهدید نیست
۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۸
کد خبر:
82569907
نیویورك- ایرنا- ژنرال 'رابرت جی گارد' دستیار پیشین وزیر دفاع آمریكا در امور امنیت بین الملل با تاكید بر اهمیت جنگ سپاه پاسداران با داعش، خواستار همكاری با سپاه علیه افراط گرایی شد و گفت برنامه موشكی جمهوری اسلامی هیچ تهدیدی برای صلح و ثبات بین المللی نیست.