۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۱۸
کد خبر: 82570223
T T
۰ نفر

آیا غرض ورزی منتقدان دولت پایان می یابد؟

۲۹ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۱۸
کد خبر: 82570223
آیا غرض ورزی منتقدان دولت پایان می یابد؟

تهران-ایرنا- میان همه تخریب ها و هجمه هایی كه به دولت یازدهم وارد می شود، نادیده گرفتن دستاوردها و موفقیت ها بیشتر به چشم می آید. گویا نقدهای مخرب و غرض ورزی های بی پایان، چشم واقع بینی مخالفان را كم سو كرده است .

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبر ایرنا، با گذشت نزدیك به یك ماه از انتخابات 29 اردیبهشت ماه، همچنان موج تخریب و هجمه منتقدان علیه دولت ادامه دارد. به طوری كه منتقدان یا دولت را به قطبی سازی و انشقاق در فضای جامعه متهم می كنند یا برادعای بی دستاوردی دولت یازدهم پافشاری می كنند، گاه از پوچ بودن میوه برجام می گویند و گاه دولت را در تقابل با حقوق ملت و منافع ملی معرفی می كنند.
تخریبگری های منتقدان این سوال را ایجاد می كند كه آیا مخالفان و منتقدان می خواهند رویه كنونی خود را در 4 سال آینده ادامه دهند؟ چنین هجمه هایی از نخستین روزهای دولت یازدهم آغاز شد و با مذاكرات هسته ای ایران وكشورهای گروه 1+5 اوج گرفت. در ایام انتخابات نیز با رنگ و لعاب تندتری دنبال شد تا جایی كه مخالفان و منتقدان دولت مدعی مهندسی انتخابات و آرای حلال و حرام شدند و برخی رسانه ها نیز بر موج تخریب ها سوار شدند و در هم صدایی با مخالفان و منتقدان، دولت را به باد انتقاد گرفتند.
در اوج رویه تخریبگرانه ای كه منتقدان در پی گرفتند، نادیده گرفتن دستاوردها و موفقیت های دولت در حوزه های مختلف، شاید بیشتر به چشم آید. منتقدان یا اقدامات دولت و دگرگونی های مثبتی را كه در كشور اتفاق افتاد، به طور كلی انكار می كردند یا مغرضانه آن را خلاف واقع جلوه می دادند و با منفی گستری در تلاش بودند كه اذهان عمومی را به دستاوردهای دولت یازدهم نا امید و بدبین سازند.
در همین زمینه رییس جمهوری در ضیافت افطار با اصحاب رسانه كه همزمان با 21 رمضان برگزار شد، ضمن اشاره به روز غدیر و معرفی امام علی (ع) از سوی پیامبر عظیم الشان اسلام، بر نقش رسانه ها تاكید كرد و گفت: رسانه سازنده خبر نیست، رسانه ابلاغ كننده حقیقت است و این وظیفه سنگینی است.
رییس جمهوری دولت یازدهم را در برابر هجمه ها و تخریب های منتقدان، مظلومترین دولت تاریخ انقلاب اسلامی برشمرد و با تاكید بر انتقاد سازنده، تصریح كرد: درست است كه انتقاد كاملا لازم است. در مثل انتقاد حكم نمك غذا را دارد، اما همه غذا كه نباید از نمك تشكیل شود. بلكه باید اصل اخبار و واقعیت ها را نیز به مردم گفت.
نگاهی به كارنامه 4 ساله دولت یازدهم نشان می دهد كه بر خلاف ادعای مخالفان و منتقدان، در حوزه های مختلف از تجارت خارجی تا اقتصاد داخلی، از رفاه و سلامت تا حقوق اقلیت ها و... عملكرد دولت مثبت و قابل دفاع است. دولت یازدهم با همه مشكلات و موانع موجود توانست ثبات و تعادل نسبی در كشور برقرار كند. برنامه جامع اقدام مشترك«برجام» ، افزایش جذب سرمایه گذاری خارجی، دستیابی به تراز تجاری مثبت، كنترل تورم، عبور از ركود، افزایش ظرفیت فروش نفت و ... در دولت یازدهم اتفاق افتاد؛ دستاوردهایی انكار ناپذیر كه از پشت عینك بدبینی و نقدهای مخرب به چشم نمی آیند و در موارد بسیاری مغایر با منافع ملی تعبیر می شوند. غرض ورزی های منتقدان در كتمان كردن دستاوردهای دولت یازدهم در حالی است كه كارنامه دولت در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به روایت آمار مستند و شواهد موجود در جامعه درخشان است.

**خیر عمومی؛ برآیند اقدامات اجتماعی دولت یازدهم
در حوزه اجتماعی مهمترین دستاورد دولت، طرح تحول نظام سلامت است، طرحی كه به زعم مردم، كارشناسان و حتی بسیاری از منتقدان، اگر چه بار مالی سنگینی برای دولت داشته، اما خدمات ارزنده ای به جامعه ارائه داده و چتر حمایت خود را بر حفظ سلامت شهروندان گسترانیده است
بیمه سلامت همگانی به عنوان گامی در فراهم سازی رفاه اجتماعی برای شهروندان، به ویژه اقشار و گروه های محروم جامعه، دیگر دستاوردی است كه از آن به بزرگترین پروژه اجتماعی دولت یازدهم تعبیر می شود و در واقع اقدامی است كه خیر عمومی جامعه را به دنبال دارد.
از زاویه ای دیگر، دولت یازدهم با آگاهی از فشار فزاینده تحریم ها بر چرخ تولید داخلی، به شعار حمایت از تولید ملی و تولید كنندگان داخلی اكتفا نكرد تمام تلاش خود را برای رهایی از بار تحریم ها و شكوفایی تولید داخلی به كار بست. ابلاغ بخشنامه بخشودگی جرایم كارفرمایان خوش حساب، اقدام دیگر دولت یازدهم به منظور تشویق كارفرمایان و تولید كنندگان به رونق و شكوفایی بخش تولید است كه دی ماه 95 صورت گرفت.
رشد كمی و كیفی سمن ها و نهادهای اجتماعی حامی زنان، كودكان گروه های در حاشیه، حمایت از اقلیت ها، اقدامات زیست محیطی همچون احیای تالاب ها و دریاچه ها به ویژه دریاچه ارومیه جلوگیری از بروز بحران زیست محیطی و ... از اقدامات مهم دولت یازدهم است كه تا حدودی به تقویت جامعه مدنی انجامید.

**برجام؛ از تقویت سیاست خارجی تا رونق دوباره اقتصادی
بدون شك برجام مهمترین دستاورد دولت یازدهم است كه نه می شود آن را نادیده انگاشت و نه تقلیل داد. برجام از یك سو با رفع تحریم ها و توسعه مبادلات و مناسبات تجاری، رونق و شكوفایی اقتصادی را به همراه داشت و از دیگر سو به تقویت مناسبات و روابط دیپلماتیك ایران با جهان منجر شد. مهمتر اینكه، توافق هسته ای كه بیش از سه چهارم عمر دولت یازدهم را به خود معطوف ساخته بود، علاوه بر تقویت منافع ملی، با زدودن بدبینی و نگاه ایران هراسانه بین المللی، چهره صلح طلبانه ایران را در جهان تثبیت كرد.
ورود هیات های تجاری و علمی اروپایی به ایران، جذب سرمایه گذاران خارجی، مثبت شدن تراز تجاری، افزایش میزان گردشگران، نوساز ناوگان هوایی و ... از اتفاقات مثبتی است كه در عمر 4 ساله دولت یازدهم به ویژه پس از برجام در كشور رخ داده است. اتفاقاتی كه نوید بخش چشم انداز روشنی برای ایران در آینده ای نزدیك خواهد بود. همه آنچه به عنوان دستاوردهای دولت به آنها اشاره شد، واقعیت هایی ملموس است كه هر عقل سلیم و هر چشم بینایی قادر به دیدن و درك آنها است، اما از پشت عینك كثیف بدبینی و منفی اندیشی ها به چشم نمی آید.
تخریبگری های منتقدان و مخالفان و اتهام هایی كه به اسم سند سازی و آمار غیر واقعی به دولت وارد می كنند، در حالی است كه مقایسه تغییرات 4 سال اخیر ایران با دوره های پیش از آن، تحولات مثبت را در كشور تایید می كند. تحولات مثبتی كه نه تنها ایران را به عقب نبرده بلكه مسیر توسعه و پیشرفت را برای كشور هموار ساخته است. دستاوردها و توفیقات دولت یازدهم واقعیت هایی هستند كه با هر چشم غیرمسلحی دیده می شوند، فقط كافی است از انتقادهای مغرضانه و دمیدن در سوت تفرقه و ستیزه جویی پرهیز شود و نقد ها سازنده و با رعایت انصاف صورت گیرد.

پژوهشم**3050**1601** خبرنگار: فاطمه دوله** انتشاردهنده : شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شوید.