۳۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۶
کد خبر: 82571239
T T
۰ نفر
پژوهشكده تحول علوم انساني در دانشگاه علامه طباطبايي راه‌اندازي مي شود

تهران- ايرنا- مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علامه طباطبايي گفت: پژوهشكده تحول علوم انساني با محوريت فضاي دانشگاهي و حوزوي در اين دانشگاه راه اندازي مي شود.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا از دانشگاه علامه طباطبايي، حجت الاسلام صادق اكبري اقدم اظهار داشت: در حوزه علوم انساني موج‌سازي، گفتمان‌سازي و استفاده از ظرفيت دروني دانشگاه را گام اول قرار داده ايم و راهبردها را با رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها و رئيس دانشگاه علامه طباطبايي مطرح كرديم.
وي به موافقت مسئولان شوراي عالي تحول علوم انساني با تاسيس پژوهشكده تحول علوم انساني در فضاي دانشگاهي و حوزوي در دانشگاه علامه طباطبايي اشاره كرد و برگزاري سلسله نشست هاي تحول علوم انساني در اين دانشگاه را در راستاي توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري برشمرد.
اكبري اقدم خاطرنشان كرد: علوم انساني براي اينكه براي دولت‌مردان و مسئولان پشتوانه باشد، بايد به يك رشد، بلوغ و جايگاه ويژه برسد تا نقش آفريني كند.

** لزوم تدوين الگوي بومي در حوزه علوم انساني
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به ضرورت تدوين الگوهاي بومي در حوزه علوم انساني گفت: در اين حوزه همه به دنبال الگو مي‌گردند و الگوهاي موجود هم بيشتر غربي است و توليد مباحث و محتواي آنها در غرب شكل گرفته است.
اكبري اقدم تاكيد كرد: با وجود پشتوانه فرهنگي در جامعه اسلامي، مجبوريم انواع مدل‌هاي مطرح غربي در زمينه‌هاي مختلف تجارت، اقتصاد و مباحث نظامي مديريتي را در سازمان‌هاي فرهنگي خود پياده كنيم كه اين الگو بومي و ديني نيست.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري به نخبگان و مسئولان دانشگاهي و حوزويان‌ در خصوص ورود جدي به بحث تحول علوم انساني، افزود: نمي‌خواهيم پسوند اسلامي به سرفصل‌ها بچسبانيم و معتقديم تحول طي يك شب به وجود نمي‌آيد.

** علوم انساني نياز به زايش دروني دارد
مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه علامه طباطبايي، علوم انساني را نيازمند زايش دروني دانست و گفت: اين مساله بايد از درون بجوشد و با ابلاغيه و بخشنامه به دست نمي آيد و استاد و دانشجو بايد دغدغه بررسي مسائل را داشته باشند و متناسب با داشته‌ها و واقعيت‌هاي جامعه مشكلات را بررسي كنند.
وي بر لزوم توجه به جنبه‌هاي هويت و فرهنگ اسلامي تاكيد كرد و گفت: نمي‌خواهيم يك شبه اين كار صورت گيرد بلكه راهبرد ما اين است تا در يك بازه زماني، انسجام و همبستگي دروني در دانشگاه به وجود آيد، مجموعه دانشگاه از اعتماد به نفس برخوردار شوند و به تعبير مقام معظم رهبري جرات نقد تفكر غرب را پيدا كنند.
اكبري اقدم اضافه كرد: بايد اين جرات در جامعه دانشگاهي به وجود آيد و اگر قرار است در جامعه تحول، آباداني، سعادت و آرامش حاكم شود بايد از فضاي دانشگاه علوم انساني نيز استفاده شود.
وي اظهار داشت: حدود 40 نفر از استادان دانشگاه علامه طباطبايي با كميسيون‌هاي شوراي عالي تحول علوم انساني همكاري مي كنند و با توجه به وجود اين دغدغه در بين استادان، تصميم گرفتيم كه تحول علوم انساني را تقويت كنيم.
فراهنگ**9187**1055**دريافت كننده: حميدرضا بازگشا**انتشار: زينب كارگر
براي اطلاع از اخبار متنوع فرهنگي و هنري، با كانال فرهنگي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
https://t.me/irnaf
۰ نفر