۳۱ خرداد ۱۳۹۶، ۸:۲۳
کد خبر: 82572185
T T
۰ نفر
كشاورزی گیلان با تدبیر جان گرفت/ نوسازی 10 هزار هكتار از اراضی

رشت - ایرنا - كشاورزی گیلان به رغم برخورداری از منابع آبی فراوان، تا قبل از دولت یازدهم به دلیل برخی رویكردهای نامناسب، بدون صرفه اقتصادی شده بود كه با تصمیم های كارشناسی در سایه تدبیر و امیدبخشی به فعالان این حوزه، جانی دوباره گرفت و از نمونه های آن می توان به تجهیز و نوسازی 10هزار هكتار زمین اشاره كرد.

رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: توفیقات دولت تدبیر و امید در بخش تولیدات این حوزه نسبت به دوره های قبل، بسیار امیدواركننده است و میزان تولید محصولات زراعی طی سال های 93 تا 95 با رویكرد اقتصاد مقاومتی، افزایش قابل توجهی داشته است.
علیرضا شعبان نژاد اظهار كرد: تولید محصولات زراعی از یك میلیون و 522 هزار و 925 تن در سال 93 ، به یك میلیون و 624 هزار و 666 تن در سال 94 و با سه و نیم درصد رشد به یك میلیون و 681 هزار و 529 تن در سال 95 رسید .
به گفته شعبان نژاد تولید محصولات باغی نیز از 410 هزار و 194 تن در سال 93 ، به 541 هزار و 262 تن در سال 94 و با هشت درصد رشد به 584 هزار و 562 تن در سال 95 رسید.
وی افزود: تولید دانه های روغنی نیز از 10 هزار و 603 تن در سال 94 ، به 11 هزار و 314 تن در سال 95 افزایش یافت.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان خاطرنشان كرد: در زمینه طرح كشت دوم و پرورش راتون در اراضی شالیزاری استان نیز وضعیت رو به بهبود است به طوریكه از 58 هزار هكتار سطح زیر كشت سال 94 با سه درصد رشد ، به 59 هزار و 800 هكتار در سال 95 رسید.
شعبان نژاد ادامه داد: با توجه به اینكه در نظر است در برنامه خوداتكایی در تولید روغن، گام های اساسی برداشته شود؛ در استان گیلان نیز برنامه ریزی لازم برای افزایش تولید دانه های روغنی انجام شده و سال گذشته سطح زیركشت دانه های روغنی به چهار هزار و 356 هكتار و میزان تولید آن به 11 هزار و 314 تن رسید.
وی گفت : تولید برنج سفید استان گیلان نیز با رشدی ملایم از 600 تا 650 هزار تن در سال 93 ، به حدود 700 تا 750 هزار تن در سال 95 رسیده است.

** افزایش تولیدات دامی؛
شعبان نژاد در بخش دیگری از سخنانش گفت: در زمینه تولید گوشت سفید و قرمز، شیر و تخم مرغ نیز طی سه سال اخیر وضعیت گرچه نه با رشد قابل توجه، ولی ثبات همراه بوده است.
وی ادامه داد: تولید گوشت سفید در گیلان از 114 هزار و 534 تن در سال 93 به 117 هزار تن و گوشت قرمز از 34 هزار تن به 26 هزار و 500 تن در سال 95 رسید.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان افزود: تولید شیر نیز از 238 هزار و 983 تن در این مدت به 257 هزار تن و تخم مرغ نیز از 19 هزار و 362 تن به 19 هزار و 800 تن رسید.

** حفظ كاربری و تجهیز اراضی زراعی؛
شعبان نژاد همچنین گفت: در خصوص حفظ كاربری اراضی كشاورزی بعنوان یكی از عوامل مهم در تولید محصول، شاهد رشد بوده ایم به نحویكه پوشش كامل حفاظتی اراضی كشاورزی از 185 هزار و 180 هكتار در سال 93 ، به 358 هزار در سال 95 هكتار رسید.
وی ادامه داد: تجهیز و نوسازی اراضی گیلان نیز از سالانه 500 هكتار در سال 93 ، به 10 هزار هكتار در سال 95 افزایش یافت.
به گفته رئیس سازمان جهاد كشاورزی گیلان همچنین طی این سه سال، 66 كیلومتر شبكه های فرعی آبیاری و زهكشی در استان احداث شد.

** جایگاه برتر گیلان در تولید محصولات كشاورزی؛
گیلان در روشنای ثبات اقتصادی كشور ، اكنون در زمینه بسیاری تولیدات كشاورزی نظیر چای خشك با حدود 30 هزار تن تولید، فندق با 17 هزار و 43 تن ، بادام زمینی با 10 هزار و 562 تن ، پیله ابریشم با 396 تن ، صید ماهیان استخوانی و كیلكا با 17 هزار تن ، صنوبركاری با 50 هزار هكتار و برداشت گل گاو زبان با 301 تن رتبه نخست را در كشور داراست.
بر اساس اعلام سازمان جهاد كشاورزی گیلان، این استان در زمینه تولید شلتوك برنج با یك میلیون و 72 هزار و 66 تن ( معادل 650 تا 750 هزار تن برنج سفید )، كیوی با 133 هزار و 779 تن، آبزی پروری با 51 هزار تن، استحصال خاویار با 910 كیلوگرم ، تولید جوجه یك روزه با 290 میلیون قطعه در هر دوره، رتبه دوم كشور را از آن خود كرده است.
در تولید زیتون نیز گیلان با 17 هزار و 350 تن و در زمینه جوجه كشی با توان تولید 450 میلیون قطعه و میزان تولید 280 میلیون قطعه ، جایگاه سوم كشور را دارد.
بر اساس آمارها در پرتو تدابیر كارشناسی دولت تدبیر و امید برای ایجاد آرامش و ثبات به عنوان عامل اصلی رونق تولید و سرمایه گذاری و اشتغال، اكنون وضعیت بخش كشاورزی گیلان نسبت به گذشته بهبود یافته و امید دست اندركاران این بخش نیز افزایش یافته است.
گیلان كه تنها 9 درصد مساحت كشور را به خود اختصاص داده ، با دارا بودن 31 درصد اراضی كشاورزی نسبت به سطح وسعت استان ، رتبه چهارم را در كشور داراست.
گیلان افزون بر 438 هزار هكتار زمین كشاورزی دارد كه از این میزان، 238 هزار هكتار آن زیر كشت برنج است.
35 درصد اراضی استان نیز زیر كشت محصولات زراعی و باغی است و بنابر آمارها 317 هزار بهره بردار در بخش كشاورزی فعالیت دارند كه معادل 28 درصد جمعیت شاغل استان است.
بر اساس آمارهای موجود ، میزان تولید سالانه محصولات زراعی گیلان به یك میلیون و 681 هزار و 529 تن ، محصولات باغی به 584 هزار و 562 تن ، محصولات دامی به 467 هزار و 500 تن ، آبزیان به 68 هزار تن می رسد.
گیلان همچنین یك میلیون و 278 هزار و 300 راس دام ، 69 واحد پرورش مرغ مادر با ظرفیت 2 میلیون و 620 هزار قطعه در هر دوره، 795 واحد فعال مرغداری گوشتی به ظرفیت 17 میلیون و 900 هزار قطعه، 23 واحد كارخانه جوجه كشی و هفت واحد پرورش مرغ اجدادی دارد.
كشاورزان و تولیدكنندگان این بخش امیدوارند در پرتو توجه و درایت دولت، شاهد رونق فزون تر این بخش مهم و تعیین كننده اقتصاد گیلان و كشور باشیم.
خبرنگار : نصراله ابراهیمی ** انتشاردهنده: امیرحسین كبیری
6070/2007
۰ نفر