به گزارش ايرنا، اكبر تركان روز چهارشنبه در حاشيه بازديد از كارخانه فولاد مكران در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: چابهار ظرفيت هاي ترانزيتي و صادراتي مناسبي براي محصول فولاد دارد و مي توان با راه اندازي فولاد تحولات خوبي را در اين منطقه ايجاد كرد.
وي افزود: مناطق آزاد كشور و به ويژه منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار موفقيت خوبي در زمينه رشد صادرات داشته است به طوري كه در سه ماهه نخست امسال، صادرات چابهار 2.5 برابر مدت مشابه سال قبل بوده است.
وي توجه لازم به توليد محصولات صادرات محور در منطقه آزاد چابهار را خواستار شد و افزود: متصل بودن چابهار به آب هاي اقيانوسي ظرفيت خوبي را براي توسعه تجارت و ترانزيت ايجاد كرده است.
وي گفت: كارخانه فولاد مكران به زودي با توليد آهن اسفنجي آغاز به كار خواهد كرد.
مشاور رئيس جمهوري و دبير شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گفت: در چابهار توليد 10 ميليون تن فولاد هدف گذاري شده است و اقدامات لازم براي تكميل كارخانه فولاد مكران با مشاركت شركت پوسكوي كره جنوبي در حال انجام است.
تركان اظهار داشت: در اسفند ماه سال 1394 قرارداد با شركت پوسكوي كره جنوبي منعقد شده است وعمليات اجرايي آن از تابستان پارسال پس از تخصيص زمين توسط منطقه آزاد و اخذ مجوزهاي لازم از سازمان محيط زيست آغاز شد.
به گزارش ايرنا، دبير شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي پس از افتتاح سالن ورزشي ورنا و آغاز رقابت هاي كشتي از طرح هاي اقتصادي در حال اجرا نظير پتروشيمي بازيد كرد.
تركان همچنين از قسمت هاي مختلف سازمان منطقه آزاد چابهار بازديد و در جلسات جداگانه با حضور مديران منطقه آزاد چابهار مسائل و مشكلات را بررسي كرد.
منطقه آزاد تجاري صنعتي چابهار، يكي از مناطق آزاد هفت گانه كشور است كه در راستاي اهداف اقتصادي كشور، بيش از دو دهه است كه درمجاورت شهرستان چابهار و در حاشيه درياي عمان تاسيس شده است. با توجه به تعريف مناطق آزاد و علل ايجابي آن، سازمان منطقه آزاد چابهار تمام تلاش و همت خود را به كار گرفته تا نقش شايسته اي در حد توان و امكان براي توسعه و رشد اقتصاد ملي و منطقه اي ايفا كند.
در آستانه اقتصاد و تجارت هزاره سوم، اكنون منطقه آزاد چابهار زيرساخت هاي لازم براي تبديل شدن به يك منطقه آزاد پويا را درحد قابل قبولي فراهم كرده است. اين منطقه نه تنها در اقتصاد ملي نقش موثر داشته بلكه در استان سيستان و بلوچستان نقطه اتكاء مهم و اساسي مردم و روزنه اصلي اميد به زندگي اقتصادي و اجتماعي و سياسي شده است.
بندر چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 300 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به كنارك متصل است.
3043** 3213
خبرنگار: رستم كريمي نژاد **تنظيم: اكبر نوري * انتشار: عباسعلي نقي يان
چابهار- ايرنا - مشاور رئيس جمهوري و دبير شورايعالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي گفت: فولاد مكران چابهار در جنوب سيستان و بلوچستان سالانه ظرفيت توليد 1.6 ميليون تن فولاد را دارد و مي تواند سهم مهمي در توسعه و اشتغال اين منطقه محروم داشته باشد.