جمشيد اسلاميان روز جمعه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: كليات احداث سد بر روي رودخانه هنديجان به منظور جلوگيري از هدر رفت آب و ممانعت از افزايش شوري ناشي از پيشرفت آب دريا به رودخانه توسط وزارت نيرو پذيرفته شده و به زودي شاهد انعقاد قرارداد مطالعات اجراي آن خواهيم بود.
وي گفت: كارشناسان وزارت نيرو تاكنون چهار بار از منطقه بازديد و در نهايت با پذيرش اجراي آن به عنوان قدم اول و انجام مطالعات لازم و اجراي آن شاهد تحولي در كشاورزي اين شهرستان خواهيم بود.
اسلاميان افزود: پيشنهاد ما احداث سدي لاستيكي و قابل ارتجاع است كه بتواند دبي هاي سيلابي را از خود عبور و مانع عبور شناورها نيز نشود است و براي اين منظور دو نقطه توسط مسئولان به كارشناسان وزارت پيشنهاد شده است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان هنديجان افزود: با تصميم كارشناسان وزارت نيرو محل و نوع سازه سد پس از انجام مطالعات تعيين خواهد شد.
وي گفت: برآورد مسئولان اين است كه براي حفظ كشاورزي منطقه اين سازه بايد بر روي رودخانه هنديجان اجرا شود زيرا حدود 20 هزار هكتار اراضي هنديجان به دليل كمبود آب مدت هاست كه زير كشت نرفته اند و كشاورزي و دامپروري در منطقه در بحران قرار گرفته و اجراي اين طرح بخشي از اين مشكلات را حل خواهد كرد
اسلاميان ادامه داد: خشكسالي هايي كه در چند سال اخير در منطقه وجود داشته است ضروت ايجاد اين سد را برجسته كرده زيرا علاوه بر تاثير مستقيم بر افزايش سطح زير كشت موجب كنترل ريزگردها در منطقه نيز خواهد شد.
وي گفت: كشاورزي هنديجان زماني يك برند در سطح كشور بود ولي به دليل مشكلات تامين آب در حال حاضر تنها گندم در اين شهرستان با كاهش سطح زير كشت كاشته مي شود.
وي در خصوص تاثير احداث اين طرح بر كشت تابستانه كشاورزان افزود:كشت تابستانه مدت هاست به دليل كمبود منابع آب در شهرستان ممنوع شده است و عملاً در تابستان هيچ محصولي در منطقه كشت نمي شود و احداث اين سد در صورت تامين و تخصيص آب براي كشت تابستانه توسط وزات نيرو بر كشت تابستانه نيز موثر خواهد بود.
وي با تاكيد بر مديريت منابع آب در حوزه آبريز زهره افزود: كنترل ميزان آب ورودي به رودخانه زهره و تقسيم عادلانه بين شهرستان هاي پائين دست از جمله هنديجان كه در انتهاي اين رودخانه قرار دارند، همچنين بستن انهار سنتي و جلوگيري از كشت بي رويه محصولات آبي مانند برنج در شهرستان هاي بالادست مي تواند بخش ديگري از مشكلات كشاورزان هنديجان را حل كند.
اسلاميان تاكيد كرد: آبي كه در حال حاضر وارد رودخانه هنديجان مي شود به انداره حق آبه زيست محيطي آن هم نمي رسد و شاهد خشك شدن مكرر رودخانه در مقابل روستاهاي بالادست هنديجان هستيم.
شهرستان هنديجان با 38 هزار نفر جمعيت در جنوب استان خوزستان قرار گرفته است.
7163/6068
خبرنگار: عبدالحسن محسني نژاد** انتشار:محمدعلي فريدپناه
هنديجان - ايرنا - مدير جهاد كشاورزي هنديجان با اعلام پذيرش ساخت سد بر روي رودخانه اين شهرستان از سوي وزارت نيرو گفت: خشكسالي چند سال اخير در حوزه آبريز زهره ضروت احداث هر چه سريعتر سد بر روي اين رودخانه را بيش از پيش برجسته كرده است.