۱۲ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۲۵
کد خبر: 82584606
T T
۰ نفر
روزنامه روسی: توافق بزرگ روسیه و آمریكا ممكن نیست

مسكو - ایرنا - روزنامه كامرسانت در آستانه دیدار سران روسیه و آمریكا در هامبورگ آلمان نوشت: انجام معامله بزرگ بین مسكو و واشنگتن كه بسیاری منتظر آن بودند ممكن نیست، زیرا تضادها و همچنین بدبینی های ضدروسی بسیاری در واشنگتن وجود دارد.

به گزارش ایرنا، براساس برنامه اعلام شده، قرار است ولادیمیر پوتین با همتای آمریكایی اش درحاشیه اجلاس سران 20كشوردارای برترین اقتصاد یا جی 20كه 16 تیر ماه در هامبورگ آغاز می شود، دیدار كنند.
در مقاله كامرسانت كه روز دوشنبه انتشار یافته، آمده است: با در نظر گرفتن اوضاع كنونی روابط دوجانبه روسیه و آمریكا، گفت وگوها در برگیرنده نوید پیشرفت محسوس یا نیل به نتیجه فوری برای انجام معامله بزرگ در آینده نزدیك نیست.
روزنامه روسی ادامه داده است: پس از انتخاب دونالد ترامپ به سمت ریاست جمهوری در نوامبر سال گذشته، در مورد «معامله بزرگ» بین مسكو و واشنگتن سوداگری بسیاری شد. در هفته‌های گذشته نیز با مطرح شدن موضوع بررسی های جدی با محور دخالت روسیه در انتخابات سال گذشته آمریكا، امكان كنار آمدن یاران ترامپ با كرملین كاهش محسوسی یافت كه كه خیلی‌ در این كشور از آن بیم داشتند.
كامرسانت نوشت: در عین حال هرگز معلوم نبود، محتوای این معامله بزرگ چیست. در روسیه امید این بود كه واشنگتن با موضع مسكو در مورد سوریه و اوكراین موافقت كرده و مجازات های اعمال شده در رابطه با اوضاع پیرامون شبه جزیره كریمه و منطقه دونباس را در ازای همكاری علیه داعش در سوریه و دیگر كشورهای خاورمیانه لغو ‌كند، هرچند در واقع چنین معامله‌ای هرگز در دستور كار قرار نداشت.
روزنامه روسی افزوده است: كمتر كسی در واشنگتن باور داشت، مسكو قصد دارد با داعش وارد جنگ شود. عملیات نظامی ضدتروریستی روسیه برای كمك به بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه (توسط واشنگتن) تقابل با معارضان ارزیابی شد. آمریكا به نوبه خود از این گروههای مسلح حمایت و با دمشق مبارزه می كند.
كامرسانت تاكید كرده است: نظامیان و سازمان های اطلاعاتی آمریكا نسبت به روسیه بی اعتمادی شدید دارند و با هر قصد واشنگتن برای تعمیق همكاری ها با مسكو مخالفت می‌كنند.از سوی دیگر، بحران اوكراین برای آنان خیلی مهم‌تر از سرنوشت بخشی از منطقه دونباس محسوب می شود.اكنون اصول بنیادین امنیت اروپایی و نظم جهانی به قمار گذاشته شده و اختلاف در مورد آنها را نمی‌شود با دست فشردن رئیسان جمهوری حل و فصل كرد و حتی پس از معامله در مورد سوریه و اوكراین هم بسیاری از بندهای مهم اختلافات روسیه و آمریكا به قوت خود باقی می‌ماند.
«حقیقت تلخ این است كه پرتگاه مواضع روسیه و آمریكا امروز و در برخی موارد حتی عمیق‌تر از آخرین مرحله جنگ سرد است. مسائل نظم جهانی، ثبات راهبردی، درگیری های منطقه‌ای در اروپا، خاورمیانه، شرق آسیا و همچنین ارزش ها از جمله اختلاف ها هستند.»
روزنامه روسی نوشت: دو كشور از استقلال و تعیین سرنوشت ملت‌ها ارزیابی مطلقاً متفاوتی دارند كه در رویكردهای روسیه و آمریكا نسبت به مسائل كوزوو و كریمه نمایان می‌شود. واشنگتن و مسكو همچنین در مورد موازین تعیین كننده مشروعیت توسل به زور اختلاف دارند.
«كافی است محكوم كردن عملیات روسیه علیه گرجستان در سال 2008 از طرف نظامیان آمریكایی و پرسش های مسكو در مورد عملیات ناتو در لیبی (سال 2011) بازنگری شود. از سوی دیگر، روسیه مدعی حوزه منافع ممتاز در خاك شوروی سابق است و ایالات متحده هم با این مساله مخالفت قطعی می‌كند.»
رسانه روسی در ادامه نوشته است: بهترین امری كه می‌شود به آن امید بست به عهده گرفتن تعهد متقابل در این مورد خواهد بود كه حین بررسی تضادها طرفین از رویارویی علنی طفره می‌روند، زیرا نفعی ندارد.
« از سوی دیگر، واشنگتن و مسكو در مورد طرف مسئول نقض پیمان منع موشك‌های هسته‌ای میان برد و پیامدهای استقرار سامانه پدافند ضد موشكی و تسلیحات متعارف آمریكا برای ثبات راهبردی بحث می‌كنند.»
كامرسانت همچنین نوشت: باید اختلاف ها در مورد ایران، درگیری های خاورمیانه و كره شمالی را نیز به این فهرست افزود، با وجود اینكه روسیه و آمریكا هر دو برجام را تأیید و از مجازات پیونگ یانگ حمایت كردند. بنا بر این، با در نظر گرفتن انباشته شدن رنجش‌های بسیار بین دو طرف، در آغاز باید حداقل گام های كوچكی به عنوان پیشواز بردارند.
«اكنون مأموریت اصلی گشایش دوباره راههای ارتباط است كه سه سال قبل و پس از بروز بحران اوكراین، مسدود شد. روسیه و آمریكا برای بررسی مداوم مسائل اختلافی به تعامل نیاز دارند، تا از این راه منافع، چشم‌اندازها و اهداف یكدیگر را بهتر درك كرده و مقاصد طرف مقابل را صحیح تعبیر كنند.
« آمریكا و روسیه نباید به اقدام های هم در دوران بحرانی واكنش زیاده از حد نشان دهند و حوادث مختلف اتفاقی را به عنوان اقدام عمدی برای لطمه وارد كردن ارزیابی كنند كه در نهایت می‌تواند برای رسیدن به توافق، حل یكی از مشكلات یا پیدا كردن حوزه‌های مهم همكاری یاری كند، ولی این امر به زمان نیاز دارد. دو قدرت باید برای بهبود شرایط روابط تلاش و از موضع گیری های خصمانه دوری كنند.»
كامرسانت در پایان نوشته است: مسكو و واشنگتن باید «معامله بزرگ» را از یاد ببرند و امروز گام های كوچك استقبال از یكدیگر در دستور كار روابط دارد. دو طرف هرچه زودتر كار دشوار جست وجوی راه حل قابل قبول را آغاز كنند تا وضع بهتر ‌شود.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا