۱۷ تیر ۱۳۹۶، ۱۴:۳۶
کد خبر: 82590822
T T
۰ نفر
واشنگتن پست ، پوتین را پیروز نشست سران آمریكا و روسیه دانست

تهران - ایرنا - واشنگتن پست مهم ترین رویداد حاشیه ای اجلاس سران 'گروه 20' را نشست سران روسیه و آمریكا عنوان كرد و نوشت: كسی كه نفع بیشتری از این نشست برد، پوتین است.

به گزارش روز شنبه ایرنا، 'دیوید ایگناشس' دیدگاه نویس واشنگتن پست در این نوشتار آورده است: پوتین این فرصت را به چنگ آورد كه بعد از یك دوره سردی در روابط، كه محصول تحریمها و انزوای دیپلماتیك روسیه بود به خاطر تجاوز مسكو به شبه جزیره ' كریمه' 'حالا وارد خانه شود'.
وی با بیان اینكه اینكه ترامپ معامله سوریه را خیلی ارزان خرید، نوشت: این ظن قوی وجود دارد كه بعد از رییس جمهور شدن ترامپ؛ مشاوران او موضوع لغو تحریمهای روسیه را مطرح كرده اند و هیچ بعید نیست كه در این زمینه توافقی هم صورت گرفته است اما هنوز فاش نشده است.
در این مقاله با ادعای اینكه توافق سوریه مهم ترین ' عایدی' نشست روز جمعه میان ترامپ و پوتین بوده است ،‌نوشته شده است: «هفته ها بود كه تیلرسون در مورد جزییات این توافق با همتای روسی خود ' سرگئی لاوروف' كار كرده بود و حالا مقدمات كار فراهم است تا سایر تلاشهای آمریكا - روسیه برای تنش زدایی در ستیزه سوریه و كارهای مقدماتی برای ایجاد ثبات در سوریه به مرحله اجرا گذارده شود.
در این مقاله آمده است: در ملاقات میان این دو ابرقدرت؛ رئیس جمهور تازه كار آمریكا حسابی حواسش جمع بود تا مبادا كاری از او سر بزند و آفت رایجی كه در تمامی مذاكرات مهم میان سران دو قدرت بزرگ رخ می دهد در این دیدار هم اتفاق نیفتد.
نگارنده نوشته است: موضوع مهمی میان دو كشور مطرح است و آن آتش بس اعلام شده در سوریه است. این آتش بس ظرفیت آن را دارد كه میلیونها انسان را در این جنگ غم انگیز نجات دهد و ' مناطق امن' بیشتری را در سوریه ایجاد كند.
دیوید ایگناشس اهمیت دیگر این ملاقات را از سر گیری گفت و گو (دیالوگ) میان آمریكا و روسیه عنوان كرد و نوشت این گفت وگوها برای یك مدت زمان نسبتا طولانی قطع شده و باعث شده بود تا روابط دو كشور آنقدر تیره شود كه به نقطه خطر نزدیك شود.
به نوشته واشنگتن پست در نشست روز جمعه، گفت وگویی هم در مورد كره شمالی انجام شد .تیلرسون گفت كه ترامپ موضوع لزوم خلع سلاح هسته ای كره شمالی را با پوتین و ' شی جینپنگ' رئیس جمهور چین مطرح كرد.
در پایان این مقاله آمده است اصولا این نشست های سران كه هر از گاهی در جهان برگزار می شود؛ گهگاه خطرناك می شود. نمونه آن اجلاس سران 'مونیخ 'در سال 1938 و ' یالتا' در 1945 است كه نتایج غم انگیزی داشت و طی آنها سیاستمداران غربی امتیازهای غیرمعقولی را به رهبران مستبد و دیكتاتور اعطا كردند.
نگارنده مقاله افزوده است: ترامپ ؛ ولوآنكه اصولا یك رهبر مشكل دار و نامحبوب است، اما با همه این اوصاف به نظر نمی رسد كه مرتكب یك چنین اشتباه بزرگی در هامبورگ شده باشد. بلكه برعكس؛ دیدار سران آمریكا و روسیه در هامبورگ؛ نشستی بود كه مزیت های دیپلماسی را به ما گوشزد كرد.
اروپام**1591**1663**مترجم:اقدس السادات حسینی**انتشار دهنده: خسرو حسینی