۱۷ تیر ۱۳۹۶، ۲۳:۵۷
کد خبر: 82591313
T T
۰ نفر
واكنش تند آنكارا نسبت به تعلیق مذاكرات عضویت تركیه در اتحادیه اروپا

آنكارا- ایرنا- تصمیم پارلمان اروپا برای تعلیق مذاكرات عضویت تركیه در اتحادیه اروپا واكنش تند شماری از مقامات عالیرتبه آنكارا را در پی داشت.

به گزارش روز شنبه ایرنا، رجب طیب اردوغان در سفر به هامبورگ جهت حضور در اجلاس سران گروه 20 و در مصاحبه با خبرنگاران، در واكنش به تصمیم اخیر پارلمان اروپا گفت: این تصمیم پارلمان اروپا فاقد ارزش حقوقی از نظر تركیه بوده و این موضوع در دستور كار آنكارا قرار ندارد.
وزارت امورخارجه تركیه نیز در همین رابطه با انتشار بیانیه ای اعلام كرد كه این تصمیم بر ادعاها و اعترافات بدون سند استوار است و ارزش و اعتبار این سازمان را لگد مال كرده و فاقد ارزش و اعتبار است.
بینالی یلدریم نخست وزیر تركیه نیز در پاسخ به سوالات خبرنگاران در آنكارا اعلام كرد كه این تصمیم، بی مورد و بی اعتبار است و از نظر آنكارا مهم نیست.
وی بیان كرد: این مساله در موضع تركیه در مورد عضویت در اتحادیه اروپا تغییری ایجاد نمی كند چرا كه روابط تركیه و اتحادیه اروپا بایستی صادقانه باشد و اتحادیه اروپا باید نگاه آینده خود را تعیین كرده و تصمیم بگیرد كه آیا در راهی مشترك با تركیه قدم برخواهد داشت یا خیر؟
وی ادامه داد: آنچه كه برای تركیه مهم است، اراده رهبران عالی اتحادیه اروپاست و اراده آنها برای آنكارا تعیین كننده است و تركیه نیز با توجه به تصمیمات آنها، تصمیم و موضع خود را مشخص می كند.
نخست وزیر تركیه ضمن اشاره به اینكه اتحادیه اروپا در مورد موضوعات مختلف به جای انتقاد از تركیه بایستی در رفتارهای خود تجدید نظر بكند، افزود: این كشورها باید به ما بگویند كه چرا فعالیت های سازمان تروریستی پ.ك.ك در كشورهای اروپایی تا این اندازه توسعه یافته و یا چرا در قبال فعالیت های تشكیلات كودتاگر فتح الله گولن تا این اندازه بی تفاوت هستند؟ وی ادامه داد: تركیه همواره گزینه های مختلفی داشته و هر وقت بخواهد می تواند راه جدیدی را برای خود انتخاب كند و اگر عضویت در اتحادیه اروپا برای تركیه منافعی در پی داشته باشد، دو برابر آن عاید اتحادیه اروپا خواهد شد.
یلدریم اضافه كرد: نبایستی فراموش كرد كه امنیت اتحادیه اروپا از تركیه آغاز می شود و با توجه به این واقعیات، همگان بایستی مسئولانه رفتار كنند و انتظار داریم كه مطابق آن عمل كنند.
همچنین عمر چلیك وزیر اتحادیه اروپای تركیه نیز در مصاحبه ای مطبوعاتی به تصمیم پارلمان اروپا واكنش نشان داده و اعلام كرد كه گزارش پارلمان اروپا غیرقابل قبول است.
چلیك با اشاره به اینكه پارلمان اروپا یك تصمیم سیاسی اتخاذ كرده است، گفت: این گزارش كه بی طرفانه تهیه نشده، هیچ جنبه متعهد كننده ندارد.
وی افزود: این گزارش یك طرفه را كه تلاش ها و رویكردهای تركیه تا به امروز را نادیده گرفته و برخورد جهت گیرانه ای دارد، به هیچ عنوان قابل قبول نیست و ما از پارلمان اروپا انتظار داریم تا گزارشی تهیه كند كه با آن بتوان پل های جدیدی با همكاریهای جدی تاسیس كرد.
وی گزارش و بیانیه پارلمان اروپا را یك گزارش خرابكارانه دانست و گفت: گزارش پارلمان اروپا را مانند گزارش های دو سال پیش بی ارزش می دانیم و این گزارش بدون بررسی به پارلمان اروپا اعاده خواهد شد.
وی اضافه كرد: آنچه كه در این گزارش آمده، در مقابل اراده مردم تركیه است و پارلمان اروپا چنین حقی ندارد چرا كه موضع این تشكیلات ضد دموكراتیك است و پارلمان اروپا می خواهیم كه به اراده ملت تركیه احترام بگذارد.
وزیر دادگستری تركیه نیز در واكنش به این تصمیم پارلمان اروپا گفت: این تصمیم پارلمان اروپا از نظر ما قبل احترام نبوده و تهمت های مطرح شده در آن علیه تركیه در شان خود آنهاست.
وی افزود: تهیه كنندگان این گزارش كه منجر به تصمیم تعلیق مذاكرات عضویت تركیه در اتحادیه اروپا شد، همدست گروههای تروریستی و كودتاگر از جمله پ.ك.ك و گولن هستند.
به گزارش ایرنا، طرح توقف مذاكرات پیوستن تركیه به اتحادیه اروپا كه روز چهارشنبه در نشست مجمع عمومی این اتحادیه در شهر استرازبورگ فرانسه پیشنهاد شده بود، روز پنجشنبه با 64 رای منفی، 477 رای مثبت و 97 رای ممتنع از مجموع 638 عضو پارلمان اروپا به تصویب رسید.
درخواست رسمی تركیه برای پیوستن به جامعه اروپا كه بعدها به اتحادیه اروپا تغییر نام یافت، در 14 آوریل 1987 ارائه شد و تركیه از 12 دسامبر 1999 به طور رسمی به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه شناخته شده مذاكرات برای الحاق تركیه از 3 اكتبر سال 2005 آغاز شد.
برخی كارشناسان عقیده دارند كه سیاست های دولت تركیه در سركوب مخالفان و جاه طلبی های برخی از مسوولان آنكارا و نقض آزادی عقیده و بیان موجب سردی مناسبات این كشور با اتحادیه اروپا و مانع پیوستن تركیه به این اتحادیه شده است.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری