به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدباقر نوبخت روز سه شنبه در نشست خبری با بیان این مطلب افزود: همانطور كه رشا و ارتشا جرم است، تشویش اذهان عمومی هم جرم است.
وی ادامه داد: طبق قانون مرجع رسیدگی به قراردادهای نفتی شورای اقتصاد است كه از هر سه قوه نمایندگانی حضور دارند و هیچ قراردادی بدون نظارت این هیات عالی به تصویب نمی رسد.
سخنگوی دولت افزود: بر اساس قانون هر قرارداد نفتی پس از بررسی نسخه ای به رهبری و نسخه ای دیگر به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.
سخنگوی دولت با اشاره به اینكه در حال حاضر نسبت به قرارداد توتال دو نگاه وجود دارد، گفت: عده ای مباهات دارند به اینكه با سرمایه گذاری مستقیم بخش قابل توجهی را طرفهای خارجی سرمایه گذاری می كنند كه طی 20 سال 85 میلیارد دلار درآمد خواهد داشت.
نوبخت گفت: سرمایه گذاران در این قرارداد تنها 12 میلیارد دلار از درآمد سهم دارند و جمهوری اسلامی ایران 73 میلیارد دلار سهم دارد .
وی افزود: این قرارداد دو طرف دارد كه یك طرف شركت ملی نفت و طرف دیگر توتال ، شركت چینی و شركت پتروپارس است كه با این قرارداد به دنبال سرمایه گذاری خارجی وانتقال تكنولوژی هستیم .
سخنگوی دولت تصریح كرد: این قرارداد كم نظیری در تاریخ ایران بویژه بعد از برجام است كه همگان آن را مورد تمجید قرار می دهند .
نوبخت اظهارداشت: عده ای دیگر نیز منتقد هستند كه كه چرا میزان سهم ایران در قرارداد 19.9 درصد است ، در حالی كه یك طرف این قرارداد طرفهای خارجی و شركت پتروپارس و طرف دیگر شركت ملی نفت قرار دارد .
وی خاطر نشان كرد: ضمن احترام به كسانی كه دلسوزانه نسبت به منافع ملی نظر می دهند بویژه نمایندگان مجلس شورای اسلامی كه همه در راستای تعهد قانونی و احترام به مردم نظر می دهند و دولت باید بشنود وپاسخ دهد ، ولی روش برخورد با این موضوع طرح سه فوریتی نیست .
سخنگوی دولت گفت: قانون پیش بینی هایی لازم را در این زمینه انجام داده است البته ممكن است كسانی از سر دقت صحبت نكنند ولی ما انتظار داریم سخنان منطقی ارائه شود .
نوبخت افزود: قرارداد توتال با توجه به چارچوب های جدید نفتی تنظیم شده است و با قانون مغایرتی ندارد ونظارتهای لازم نیز از سوی مراجع مرتبط صروت گرفته است.
وی ادامه داد: طرح موضوع محرمانگی و رازداری نیز بحث دیگری است كه قرار شده است در این زمینه شورای عالی امنیت ملی و هیات عالی نظارت به این موضوع رسیدگی كنند. بنابراین همه اركان نظام ونظارتی و قوه قضاییه بالای سر این قرارداد حضور دارند .
سخحنگوی دولت تصریح كرد: هر سخنی در این موضوع گفته شود كه مانع فعالیت شود در جهت منافع ملی نیست وباید از پیش داوری ها دوری كنیم وتوجه داشته باشیم اتهاماتی را كه در این زمینه نسبت به دولت مطرح می كنند جنبه سنگینی خواهد داشت.
نوبخد در ارائه گزارش عملكرد دولت در خرید تضمینی گندم نیز گفت: تا امروز شش میلیون و600 هزار تن ندم به ارزش هشت هزار و 600 میلیارد تومان خریداری شده كه چهار هزار و 600 میلیارد آن به كشاورزان پرداخت شده است.
وی در باره ارائه تسهیلات به بنگاه های كوچك ومتوسط نیز اظهارداشت: تا امروز 17 هزار و 831 میلیارد تومان تسهیلات به 25 هزار و396 بنگاه تولیدی پرداخت شده است .
سخنگوی دولت در باره نوسازی ناوگان شهری نیز گفت: تا امروز51 هزار و 910 دستگاه تاكسی جایگزین تاكسی های فرسوده شده است.
سیام**1053**
خبرنگار: حمید شریفی كیا**انتشار: كتایون لامع زاده
نشست خبری (1)؛
نوبخت: در قرارداد توتال هر كس مدركی دارد به مرجع قضائی ارائه دهد
۲۷ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۵۲
کد خبر:
82602099
تهران - ایرنا - سخنگوی دولت تصریح كرد: از همه كسانی كه فكر می كنند در عقد قرارداد توتال اقدام غیر قانونی صورت گرفته می خواهیم كه مسامحه نكنند و هر مدركی دارند به قوه قضائیه ارائه دهند.