دكتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت، درباره رفتار ناصحیح آمریكا در قبال تعهدات بین المللی اش گفت: عظمت و جایگاه سیاسی هر كشوری در دنیا، به اعتماد نسبت به آن كشور و احترامی كه آنان به تعهدات خودشان دارند، مربوط می شود.
رییس جمهور با بیان اینكه آمریكایی ها در دوران جدید، بسیاری از تعهداتشان را زیرپا می گذارند، افزود: آنها تعهد پاریس، تعهد با كوبا و بسیاری از تعهداتی كه در قراردادهایشان با آمریكای شمالی و نیز بخشی از تعهداتی كه نسبت به آسیای شرقی دارند را زیر پا گذاشته اند و این نشان می دهد كه آمریكا نمی تواند مروج حقوق بشر، قانونگرایی و ثبات و امنیت در جهان باشد.
روحانی تاكید كرد: كسی كه خودش دارای ثبات نبوده، به قوانین و مقررات احترام نگذاشته و به امضای خودش پایبند نیست، نمی تواند دیگران را دعوت به ثبات، امنیت و آرامش كند.
رییس جمهور حضور آمریكایی ها در منطقه را موجب تشدید اختلافات و درگیری ها دانست و گفت: آنها نتوانستند در برابر تروریست ها اقدام خاصی انجام داده و ثبات را به منطقه بیاورند، بلكه این ملت عراق و سوریه بود و كشورهای همجوار و رزمندگان فداكار بودند كه با همه وجود این مردم مظلوم را یاری و كمك كردند و منطقه را از تروریسم نجات داده و در آینده به طور كامل نجات خواهند داد.
روحانی خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران همواره نسبت به تعهدات خود پایبند بوده و خواهد بود. رییس جمهور با اشاره به اینكه امروز یكی از توطئه های آمریكایی ها این است به گونه ای برخورد كنند كه ایران بگوید دست از تعهدات خود برداشته و به امضای خود متعهد نیست، اظهار داشت: این توطئه اخیری است كه آمریكا طراحی كرده و به اعتقاد من هرگز موفق نخواهد بود.
روحانی تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران همواره به تعهدات بین المللی خود پایدار خواهد ماند هرچند كه آمریكایی ها با دست پس می زنند و با پا به پیش می كشند و از سویی با گزارش رسمی به كنگره اعلام می كنند كه ایران به تعهداتش كاملا متعهد بوده و بنابراین ناچارند به برجام احترام بگذارند و نمی توانند برجام را نقض كنند و از سویی دیگر به بهانه های مختلف بدنبال اعمال یكسری تحریم های جدید هستند كه با هیچ منطق و روح و متن برجام هم سازگار نبوده و در تعارض است.
رییس جمهور با اشاره به اینكه باید هوشیار باشیم تا در دام آنها نیفتاده و در زمین آمریكا بازی نكنیم و در عین حال متعهد به تعهداتمان بوده و راه خودمان كه مسیر پیشرفت است ادامه دهیم، افزود: امروز آمریكایی ها از فضایی كه بعد از برجام ایجاد شده ناراحتند و نسبت به اینكه ایران با آسیا و اروپا روابط اقتصادی بهتری دارد نگران هستند و طبیعی هم هست كه نگران باشند چون از این وادی سودی نصیب آنها نمی شود.
روحانی خاطرنشان كرد: خوشحالیم كه تا امروز شركای ما در 1+5 با قدرت برای حراست از برجام ایستادگی كردند و آمریكایی ها هم مثل همیشه، دوپهلو و دوچهره وارد عمل شدند، اما مطمئنا اگر آمریكایی ها بخواهند تحریم هایی را تحت هر عنوان و بهانه علیه ما اعمال كنند، ملت بزرگ ایران پاسخ مناسب به آنها داده و نسبت به مصوبات كنگره، مجلس شورای اسلامی نیز متقابلا مصوباتی خواهد داشت.
رییس جمهور اظهار داشت: از تخلفات آمریكا نمی گذریم و در برابر آنها می ایستیم اما در عین حال حواسمان جمع است كه باید چگونه از این فضای بوجود آمده بهره برداری كنیم.
روحانی تاكید كرد: ملت ایران با رهنمودهای مقام معظم رهبری و با حمایتشان كار بزرگی را در زمینه برجام انجام دادند و توانستند با یك قرارداد چندجانبه و بین المللی موفقیت بزرگ و كم نظیر و حتی بی نظیری را در تاریخ سیاسی ایران بدست آورده و در برابر قدرتهای بزرگ از حقوق خودشان دفاع كنند.
رییس جمهور ادامه داد: ملت ایران با برجام توانستند قطعنامه های ظالمانه شورای امنیت و مصوبات شورای حكام را لغو و موضوع PMD را حل وفصل كرده و مساله تحریم های تسلیحاتی را محدود كنند و تحریمهایی كه نسبت به برنامه موشكی بود را به صورت دیگری درآوردند كه تحریم قبلی را از بین ببرند.
روحانی گفت: ملت ایران كار بسیار بزرگ و عظیمی انجام داد و امروز فضای خوبی برای ما ایجاد شده است كه باید ملت و مسئولین از این فضا به خوبی استفاده كنند و نباید تحت تاثیر توطئه های آمریكا قرار بگیریم. رییس جمهور با بیان اینكه امروز برخی از اینكه می خواهیم از این فضا به درستی استفاده كنیم، ناراحت می شوند، ادامه داد: چرا باید از بهره برداری درست از فضایی كه ملت ایجاد كرده ناراحت شویم؟ نباید چنین باشد و همه باید نسبت به منافع ملی متحد باشیم و راهی را كه انتخاب كردیم به خوبی ادامه دهیم.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشكیل دولت دوازدهم در آینده نزدیك گفت: به هر حال كابینه دوازدهم در چارچوب مقررات در حال شكل گرفتن است و رییس جمهور موظف است در این راستا با افراد مختلف مشورت كند و بنده هم با افراد مختلف در جناح های گوناگون اصولگرا، اصلاح طلب، میانه رو یا اعتدالیون مشورت كرده و نظرات آنها را جویا شده ام و همچنین به دوستان دیگر هم گفتم اگر نظر خاصی نسبت به كابینه دوازدهم دارند، بگویند و این در حالی است كه نظرات برخی افراد در بعضی از روزنامه ها، سایتها و رسانه ها منعكس شده اما در عین حال باید همه بدانند كه دولت دوازدهم مانند دولت یازدهم، دولتی تك جناحی نبوده و فراجناحی خواهد بود.
رییس جمهور اظهار داشت: افرادی كه در دولت دوازدهم عهده دار مسئولیت می شوند باید خواسته و نظر اكثریت مردم كه در انتخابات رای دادند را به طور كامل باور و قبول داشته باشند و اگر كسی اینطور نیست نمی تواند مسئولیت سنگین را برعهده بگیرد.
روحانی با تاكید بر اینكه مبنای دولت بر دموكراسی، رای مردم و قانون اساسی است، گفت: بحث این و آن جناح نیست، اما شیوه و تفكری كه مردم در انتخابات به آن رای دادند باید در دولت، استاندارها، فرماندارها، مدیركل ها و در مسئولیت های سنگین و حساس حاكم شود.این بدان معنا نیست كه غیر از 24 میلیونی كه به دولت تدبیر و امید رای دادند، حق حیات ندارند؛ آنها هم حقوق دارند و حقوق اساسی شان محفوظ و می توانند فعالیت كنند، اما امروز در مسئولیت های رده بالا نوبت این 24 میلیون است و اگر غیر از این باشد پس برای چه رای دادیم و انتخابات برگزار كردیم.
رییس جمهور افزود: انتخابات برای آن بود كه دو تفكر به رای مردم گذاشته شود. مردم به این دو تفكر رای دادند یكی شد اقلیت و دیگری اكثریت و ما طبق قانون اساسی و طبق رویه دمكراسی باید به رای اكثریت احترام بگذاریم و بر مبنای آن عمل كنیم. اقلیت هم حقوق دارد و باید به حقوق او احترام بگذرایم.
روحانی با اشاره به اینكه همه حق صحبت و انتقاد دارند اما هیچ كس حق تخریب ندارد، گفت: تخریب هیچ كس نسبت به دولتی كه از طرف ملت انتخاب شده و نماینده مردم است، قابل قبول نیست. رییس جمهور تنها كسی در كشور است كه با آرای مستقیم مردم از سراسر كشور انتخاب می شود و ما دیگر چنین انتخاباتی نداریم.
رییس جمهور با تاكید بر اینكه فردی كه به عنوان رییس جمهور و با رای اكثریت برگزیده می شود ، منتخب و نماینده كل ملت ایران است ، گفت: رییس جمهور از طرف مردم حرف می زند و اقدام می كند و وظیفه اش نیز احترام به افكار عمومی است.
دكتر روحانی افزود: درست است كه 24 میلیون نفر به رییس جمهور رای دادند، اما رییس جمهور، نماینده همه ملت است هر چند كه باید این نكته نیز مورد توجه قرار گیرد كه ما در انتخابات، اندیشه، راه و تفكری را به رای گذاشتیم و بارها در مناظرات و سخنرانی ها نیز گفته ام كه انتخابات ، انتخاب بین دو و یا چند فرد نیست بلكه انتخاب بین دو تفكر و اندیشه است و مردم به یكی از دو اندیشه رای دادند و ما براساس آن اندیشه، پیش خواهیم رفت.
رییس جمهور در ادامه با اشاره به موضوع انتخاب كابینه دوازدهم ، اظهارداشت: معرفی كابینه به مجلس و در نهایت رای نمایندگان محترم و تشكیل دولت، باید مایه امید، آرامش و وحدت بیشتر برای مردم ما باشد و نباید به یك اختلاف و فاصله تبدیل شود و همه باید تسلیم افكارمان باشیم.
روحانی افزود: به عنوان رییس جمهور، وزرا را انتخاب و در نهایت به مجلس معرفی می كنم و این حق نمایندگان مجلس است كه به وزرا رای بدهند و یا رای ندهند.
رییس جمهور با بیان اینكه 'ما تسلیم قانون اساسی هستیم و برمبنای قانون اساسی حركت می كنیم'، گفت: همه باید به پیام انتخابات توجه داشته باشیم. در این انتخابات بزرگ و عظیم بیش از 41 میلیون نفر به پای صندوق های رای آمدند و اگر اجازه می دادیم یك ساعت دیگر هم مردم رای بدهند حتما این آمار به 45 میلیون نفر می رسید. این افتخار بزرگ برای كشور و ملت ما است.
روحانی در ادامه همگان را به پرهیز از حاشیه سازی فرا خواند و تاكید كرد: در این ایام از همه دوستان ، قوای مختلف و رسانه ها خواهش می كنم كه لطفا حاشیه نسازند.
رییس جمهور افزود: خیلی از اقدامات را می توان در موقع خود انجام داد. ما كه با قوای دیگر مخالف نیستیم و با همه رابطه خوب داریم. فرض كنید امروز كه نزدیك دولت است مجلس طرح سه فوریتی بدهد كه دولت را به هم بریزد. البته به هر حال اكثریت مجلس كه به سه فوریتی رای نمی دهد، اما آیا این حركت خوب است؟ معلوم است كه پسندیده نیست و ما همه یكی هستیم و یا اینكه قوه قضاییه بیاید حاشیه سازی كند.
روحانی تصریح كرد: اكنون وقت حاشیه سازی نیست. باید حاشیه ها را كنار بگذاریم و به فكر وحدت، مردم و آینده مملكت باشیم . همانطور كه مقام معظم رهبری تاكید فرمودند اولویت ما تولید ، رونق اقتصادی واشتغال است و همه باید اهداف و منافع ملی را مدنظر قرار دهیم و اگر هم كسی خواست برایمان حاشیه بسازد در متن حركت كنیم و بدون توجه به جاده های فرعی، به راهمان تا رسیدن به مقصد ادامه دهیم.
رییس جمهور در ابتدای سخنان خود نیز با تسلیت شهادت بنیانگذار مذهب شیعه امام جعفر صادق(ع)، گفت: امام صادق(ع) در دوران امامت خود با استفاده از شرایطی كه در دنیای اسلام وجود داشت، توانستند راه امام باقر(ع) را برای ترویج اسلام واقعی در فقه، كلام و تفسیر و حتی علوم طبیعی با تربیت شاگردانی همچون جابرابن حیان ادامه دهند.
روحانی با اشاره به اینكه امام صادق (ع) در مدینه كرسی های بحث در زمینه های گوناگون و افراد مختلف برگزار می كردند، اظهار داشت: آزادی اندیشه و فكر و فضای علمی كه در مدینه آن دوران بود و افرادی كه حتی به خدا و پیامبر اعتقادی نداشتند می آمدند با امام صادق(ع) و شاگردان ایشان بحث می كردند و امام نیز با احترام پاسخ آنها را می دادند و بسیاری از آنها را قانع می كردند.
رییس جمهور ادامه داد: امام صادق(ع) به ما یاد داد كه چگونه باید عمل كنیم و ما باید امروز آن راه و شیوه را مورد عمل قرار دهیم.
روحانی با اشاره به اینكه در مكتب علمی و سیاسی امام صادق(ع) علوم و دانش های مختلف تدریس می شد، خاطرنشان كرد: افتخار ما این است كه پیرو مذهب شیعه جعفری اثنی عشری هستیم و این به صراحت در قانون اساسی كشور آمده و یكی از وظایفی كه در قسم نامه برای رییس جمهور تعیین شده، پاسداری از این مذهب رسمی، نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی است.
رییس جمهور افزود: حراست از استقلال اقتصادی، سیاسی و فرهنگی كشور هم بر اساس قسم نامه بر عهده رییس جمهور است.
روحانی با بیان اینكه نام امام صادق(ع) با انقلاب اسلامی عجین است، گفت: روز شهادت امام صادق(ع) در سال های 42 و 56 از روزهای اوج نهضت و انقلاب اسلامی به شمار می رود و اولین خونی كه در راه نهضت اسلامی بر زمین ریخته شد در مدرسه فیضیه در ایام شهادت امام صادق(ع) در سال 42 بود.
رییس جمهور با اشاره به اینكه نام امام صادق(ع) همواره در انقلاب برای ما پیام داشته و راه را به سمت پیروزی گشوده است، تصریح كرد: امروز یاد، نام و مكتب امام صادق(ع) می تواند بهترین راهنما برای حوزه های علمیه و دانشگاه های ما باشد.
روحانی با بیان اینكه ما باید بتوانیم همان شیوه و سعه صدری كه امام صادق(ع) نسبت به افكار و مذاهب دیگر داشتند را در جمهوری اسلامی داشته باشیم، گفت: باید بیاموزیم كه با هم به خوبی و با لحنی دوستانه و برادرانه سخن گفته و از هم فاصله نگیریم و اختلافات جزیی را كه معمولا به خاطر اساس انقلاب، دین و منافع ملی نیست و بیشتر در راستای منافع حزبی، گروهی و جناحی است ، فراموش كرده و در مسیر اهداف اصلی انقلاب تلاش كنیم و گام برداریم.
انتشار: كتایون لامع زاده
روحانی: دولت دوازدهم دولتی فراجناحی خواهد بود/آمریكا كه به امضای خود پایبند نیست نمی تواند دیگران را به ثبات دعوت كند
۲۸ تیر ۱۳۹۶، ۱۳:۱۷
کد خبر:
82603655
تهران - ایرنا - رییس جمهور با اشاره به اینكه دولت دوازدهم دولتی فراجناحی خواهد بود، گفت: شیوه و تفكری كه از مردم رای گرفته باید در اولویت و سرلوحه دستگاه های اجرایی در سراسر كشور باشد.