اتاق هاي بازرگاني خوزستان طرح و ايده براي رونق اقتصادي استان ارائه دهند

خرمشهر – ايرنا - معاون امور اقتصادي استانداري خوزستان گفت: اتاق هاي بازرگاني خوزستان در بالاترين سطوح طرح و ايده براي رونق اقتصادي و ايجاد اشتغال استان خوزستان ارائه دهند.

به گزارش ايرنا سيدعلي بحريني مقدم چهارشنبه در نشست كميته هماهنگي اتاق هاي بازرگاني سه گانه خوزستان در اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خرمشهر با بيان اينكه بخش خصوصي ما توانمند است و بايد توان افزايي و زيرساخت ها را مهيا كنيم، گفت: در برنامه توسعه ششم طرح اشتغال فراگير يا طرح رونق اشتغال اعتبارات سنگيني دولت اختصاص داده و هيچ ايده و نقشي ندارد و بخش خصوصي بايد براي رونق طرح هاي اشتغال ايده و برنامه دهد.
وي اظهار داشت: بخش خصوصي بايد با وحدت رويه، نقشه راه و برنامه زمان بندي در كنار گروه هاي مشورتي با هم افزايي پيشرو اقتصاد استان باشد و از تمام ظرفيت ها استفاده كند تا مشكل اشتغال استان حل شود.
وي اظهار داشت: آمار شاخص هاي اقتصادي اصناف متناسب با ظرفيت ها نيست و در بحث خدمات از ظرفيت هاي گردشگري سلامت، گردشگري ميراث فرهنگي، گردشگري جنگي و مذهبي به ويژه از ظرفيت هاي كاروان هاي راهيان نور و پياده روي اربعين حسيني استفاده مناسب نشده است.
وي با بيان اينكه خوزستان ظرفيت ها و پتانسيل هاي بي نظيري دارد، گفت: بهره برداري از امكانات و پتانسيل هاي استان وظيفه اصلي بخش دولتي و فعالان بخش خصوصي و اقتصادي است.
وي اظهار داشت: ميزان مشاركت اقتصادي اتاق هاي بازرگاني بر اساس اساسنامه و قانون براي آنها ديده شده و ارائه نظر مشورتي در مسايل اقتصادي كشور و همكاري با دستگاههاي اجرايي به منظور اجراي قوانين ، آنها مجاز و مكلف نموده است.
بحريني مقدم افزود: انتظار ما اين است كه اتاق هاي بازرگاني به عنوان پارلمان بخش خصوصي آمار و اطلاعات دقيقي از وضعيت اقتصادي داشته باشند و اين آمار و اطلاعات را تجزيه تحليل كرده و براي تسهيل امور در بخش خصوصي به بخش دولتي راهكار دهد.
وي روحيه مطالبه گري، انتقادي با رويكرد آموزش و پژوهش در اتاق هاي بازرگاني كمرنگ دانست و گفت: تبادل اطلاعات و مشورت بين بخش خصوصي و دولتي باعث مي شود جهت گيري در توزيع اعتبارات در فعال سازي بخش خصوصي ايجاد شود.
معاون امور اقتصادي استانداري خوزستان، مشكل اشتغال را از دغدغه هاي دولت عنوان كرد و گفت: بخش دولتي نمي تواند مشكل اشتغال را به تنهاي حل كند و اين زيبنده استان خوزستان نيست كه به رغم داشتن رتبه پنجم درآمد مالياتي و در بخش كشاورزي صنعت، خدمات ساختمان و توليد ناخالص ملي با نفت و بدون نفت يك استان دوم و سوم كشور بوده ولي داراي نرخ بيكاري بالاي 20 درصد باشد.
بحريني مقدم، نقش اتاق هاي بازرگاني اقتصاد كشور را بي بديل خواند و گفت: به رغم اينكه استان خوزستان از لحاظ منابع سپرده نزد بانك هاي استان رتبه پنجم ولي در پرداخت تسهيلات رتبه 29 كشور را دارد و اين امر باعث شده كه نرخ بيكاري در استان افزايش يابد.
وي با بيان اينكه جذب سرمايه گذار از وظايف اتاق هاي بازرگاني است، گفت: ما درتوسعه و رونق اقتصادي صنايع تبديلي پايين دستي در زمينه هاي مختلف هيچ تلاشي نكرده ايم و زنجيره ارزشي در بسياري از صنايع ما كامل نيست بنا براين توليدات استان بايد صادرات محور باشد.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن اهواز در اين نشست علت عدم افزايش صادرات خوزستان را كمبود نقدينگي تجار و بازرگانان دانست و گفت: بلوكه شدن كل نقدينگي تجار در كشور عراق از عمده مشكلات برخي از تجار و بازرگانان است.
شهلا عموري بالا بودن نرخ تسهيلات بانكي را از ديگر مشكلات كارخانجات و واحدهاي توليدي استان عنوان كرد و گفت: ما به عنوان اتاق هاي بازرگاني نمي توانيم بانك ها را مجبور به پرداخت تسهيلات كنيم.
وي اظهار داشت: تسهيلات با بهره بالاي 18 درصد كه به صورت پلكاني به 30 درصد مي رسد براي رونق اقتصادي واحدهاي توليدي كه بهره شش درصدي فروش كالاي توليدي خود را دارند، مقرون به صرفه نيست.
عموري افزود: وقتي هنوز مشكلات مرزي خوزستان با عراق حل و تعيين تكليف نشده چگونه مي توانيم مشكلات و موانع صادرات را از پيش پا برداريم.
وي ادامه داد: در سفر اخير به عراق براي گرفتن رواديد متعدد براي 50 نفر از تجار و بازرگانان با مشكل برخورديم و به رغم تمام پيگيري ها تمام مدارك اعضاي اتاق برگشت.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي خرمشهر نيز در اين نشست تعامل و هماهنگي بين سه اتاق بازرگاني خوزستان را از ارائه راهكارهاي توسعه تجارت و افزايش سطح كيفي خدمات بازرگاني عنوان كرد و گفت: برگزاري همايش هاي ملي و بين المللي مشترك با موضوعات مرتبط با تجارت و استفاده از نخبه هاي اتاق هاي بازرگاني لازم و ضروري است.
هاني فيصلي افزود: راه اندازي سايت هاي خبري بازرگاني خوزستان و تشكيل منبع اقتصادي و بازرگاني مي تواند در رونق اقتصادي و ارائه طرح هاي اقتصادي موثر واقع شود.
وي ادامه داد: برگزاري كارگاه هاي آموزشي تخصصي ويژه بازرگانان با استفاده از اساتيد مجرب از ديگر راهكاري پيشبرد اهداف اقتصادي در خوزستان است.
به گزارش ايرنا چهارشنبه جلسه كميته هماهنگي اتاق هاي بازرگاني سه گانه خوزستان در اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي با حضور معاون امور اقتصادي استانداري، با جمعي از روساي اتاق هاي بازرگاني استان و تني چند از بازرگانان و اعضاي اتاق بازرگاني خرمشهر برگزار شد.
7100/ خبرنگار : كميله حجازي *** انتشار دهنده:كبري آقازري