۷ مرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۴۰
کد خبر: 82613414
T T
۰ نفر
موسویان: ارمغان تجاوز ریاض به یمن ناامنی برای عربستان  است

پكن - ایرنا - «سید حسین موسویان» پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریكا و كارشناس مسایل بین الملل با اعلام اینكه جنگ امنیت نمی آورد، تاكید كرد كه ارمغان تجاوز ریاض به یمن ناامنی برای عربستان در سال های آینده خواهد بود.

به گزارش ایرنا، وی این سخنان را در جریان یك میزگرد كه تلویزیون چین با حضور تنی چند از كارشناسان مسائل خاورمیانه در ارتباط مسایل مهم منطقه ای و بین المللی و بخصوص تجاوز عربستان به یمن برگزار كرده بود، عنوان كرد.
موسویان خاطر نشان كرد كه عربستان با 120 هزار سورتی پرواز نیمی از ساختارهای زیربنایی یمن را نابود كرد و در واقع این كشور تحت حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریكا دست به چنین كاری زد و بدون این پشتیبانی چنین امری ممكن نبود.
پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریكا و عضو پیشین گروه مذاكره كننده هسته ای با تاكید بر اینكه جنگ و تجاوز امنیت به ارمغان نمی آورد، تصریح كرد: عراق نیز به ایران به بهانه هایی مشابه حمله كرد و این برای آن كشور امنیت به دنبال نداشت.
وی كشته شدن هزاران نفر در یمن و آواره شدن میلیون ها نفر از زنان، كودكان و غیر غیرنظامیان و همچنین شیوع بیماری های مسری را از تبعات نجاوز عربستان به یمن دانست و گفت كه تاسیسات زیربنایی را عربستان با این حملات در یمن نابود كرد و این مسیر نتایج بدتری نیز خواهد داشت و باید به دنبال راه های دیپلماتیك و صلح آمیز برای این بحران بود.
موسویان آمریكا را با انجام سه هزار عملیات سوختگیری برای عربستان و در حمایت از آن كشور در این جرایم جنگی و تجاوزات سهیم دانست و گفت: اگر آمریكایی ها این همه پشتیبانی نمی كردند، عربستان تاكنون در این جنگ زمین گیر شده بود و یمنی ها تا زمانی كه عربستان حمله نكرده بود دست به اقدام مقابله جویانه نزده بودند. به همین ما باید سیاست های غلط آمریكا و عربستان در حمله به فقیرترین كشور جهان عرب را مورد توجه قرار دهیم.
كارشناس مسائل بین الملل كشورمان در باره تبلیغات رسانه ای غرب و برخی كشورهای عربی مبنی بر حمایت ایران از حوثی ها نیز گفت: اغراق گویی های زیادی در مورد حمایت ایران از حوثی ها صورت می گیرد. آنها كه تاریخ می دانند، آگاهی دارند كه حوثی ها و زیدی ها یك هزار سال بر یمن حكومت كرده اند و آنها علاوه بر آنكه یك گروهك نیستند بلكه گروه مزدور كشور دیگر هم نیستند، بلكه آنها بخشی از مردم یمن محسوب می شوند كه بر این كشور حكومت كرده اند.
وی ادامه داد: در اوایل دهه 60 بود كه مصری ها با تجاوز، به قدرت آنها خاتمه دادند و از آن زمان برای بازگشت به قدرت همیشه درگیری بوده است و بعد از تجاوز مصر، حوثی ها و زیدی ها متحد عربستان شده بودند و این اتحاد ارتباطی با ایران پیدا نمی كرد.
موسویان در سخنان خود همچنین علی عبدالله صالح رییس جمهور سابق متواری شده یمن به عربستان را متحد آن كشور و صدام حسین دانست كه از تجاوز صدام به ایران نیز حمایت كرده بود.
وی تاكید كرد كه در مجموع زیدی ها از لحاظ ایدئولوژی به سنی مذهب ها نزدیكی بیشتری دارند و وقتی حوثی ها به سمت ایران آمدند كه عربستان یمن را مورد تجاوز نظامی قرار داده بود.
پژوهشگر دانشگاه پرینستون آمریكا گفت كه عربستان با این حمله، حوثی ها را به سمت ایران سوق داد و باعث شد تا ناامنی عربستان و یمن و دیگر نقاط خاورمیانه را در برگیرد.
كارشناس مسایل خاورمیانه در این میزگرد كه الحمدانی كارشناس امور سیاسی یمن و عبدالله الملهم مفسر روزنامه سعودی دیلی هم حضور داشت، بار دیگر تاكید كرد كه تنها راه حل بحران امروز یمن دیپلماسی است و جنگ و تجاوز برای هیچكس امنیت به بار نخواهد آورد.
آساق**231**انتشاردهنده:فرهاد راستی