فاینانس به تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اجرای طرح ها و خرید تجهیزات طرح های تولیدی(سرمایه ای) و همچنین خدمات فنی و مهندسی طرح ها با استفاده از تسهیلات اعتباری خارجی میان مدت (وفق قراردادهای مالی بسته شده با اعتباردهندگان خارجی) گفته می شود.
داریوش یوسفی روز دوشنبه در نشست تخصصی آشنایی با خدمات بانك توسعه صادرات ایران در ساری به اهمیت رفع تحریم ها در سامانه بانكی برای واردات و صادرات محصولات اساسی اشاره كرد و افزود: قرارداد 25میلیون یورویی از طریق خط اعتباری این بانك ایجاد و آماده پرداخت است.
وی واردات كالاهای اساسی و مواد و اولیه از جمله دارو ازطریق این خط اعتباری را ضروری دانست و گفت: این تسهیلات با نرخ چهار درصد است كه 2 درصد آن را این بانك با حمایت دولت، به مشتریان تخفیف می دهد.
این كارشناس همچنین خدمات تامین مالی بانك توسعه صادرات را در2 بخش صادرات و واردات خواند و گفت: تامین مالی در حوزه صادرات برای كالا و خدمات، سرمایه گذاری در طرح ها و پیمانكاری ها و در حوزه واردات از محل منابع بانك و منابع خارجی صورت می گیرد.
**راه اندازی خطوط اعتباری با بانك های روسیه ، ارمنستان و عراق
یوسفی همچننین خاطرنشان كرد: تاكنون خطوط اعتباری بانك توسعه صادرات ایران با روسیه، ارمنستان و عراق ایجاد شده است.
وی توضیح داد:خط اعتباری برای حمایت از صادر كنندگان و حتی طرف اصلی خریدار محصولات ایرانی در كشور هدف در این كشورها ایجاد شده است.
وی به وجود 120 كارگزاری بانك توسعه صادرات ایران در كشورهای مختلف اشاره كرد و گفت: كانال های كارگزاری فعال در اسپانیا، فرانسه، آلمان، تركیه، روسیه، اتریش، بلژیك، ایتالیا، چین، ژاپن، عراق و عمان است.
** حمایت ویژه بانك توسعه صادرات از صادركنندگان محصولات كشاورزی مازندران
مدیر امور شعب و بازاریابی بانك توسعه صادرات ایران در این نشست به اهمیت صادرات محصولات كشاورزی مازندران اشاره كرد و گفت: این بانك در پرداخت تسهیلات به صادر كنندگان استان محدودیتی ندارد.
حبیب احمدی با اشاره به اینكه این بانك با هدف تسهیل و توسعه صادرات غیرنفتی در كشور در 25 سال گذشته تاسیس شده است، افزود: بانك توسعه صادرات همگام با برنامه های اقتصادی دولت در جهت افزایش میزان صادرات غیر نفتی خدمات خود را از جمله با اجرای طرح هایی مانند نرخ سود تسهیلات پایین و همكاری با صندوق توسعه ملی گسترش داده است.
مدیر امور شعب بانك توسعه صادرات ایران افزود: این بانك حمایت ویژه ای از شركت های صادراتی از جمله شركت های دانش بنیان در نظر گرفته از جمله تخفیف هایی برای نرخ سود تسهیلات است.
وی با بیان اینكه صادرات در پسابرجام نسبت به دوران تحریم رونق بیشتری گرفته است، گفت: اقدام هایی نیز برای صدور ویزا كارت برای شركت های صادراتی در حال انجام است.
احمدی با اشاره به اینكه بانك توسعه صادرات ایران حدود 41 هزار میلیارد ریال سرمایه دارد، گفت: نرخ سود تسهیلات ریالی در این بانك 16 تا 18 درصد است .
وی گفت: برای مواردی مانند صادركننده نمونه، مشتری دارای رتبه بندی اعتباری بالا و عضو باشگاه بانك، تخفیف هایی تا 2 درصد درنظر گرفته شده است.
احمدی گفت: تسهیلاتی نیز از محل صندوق توسعه ملی شامل 2 قرارداد ارزی 500 میلیون دلاری و یكصد میلیون یورویی نیز برای پرداخت به شركت های صادراتی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به تفاهم نامه های همكاری با صندوق نوآوران شریف برای حمایت از شركت های دانش بنیان و اتحادیه صادركنندگان فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی، اظهار كرد: ما دارای تفاهم نامه همكاری طرح خدمت با بانك ملی به منظور پوشش كمبود شعب در كشور نیز هستیم.
مدیر بانك توسعه صادرات مازندران نیز در این نشست از پرداخت یكهزار و 200میلیارد ریالی تسهیلات به فعالان اقتصادی شركت های صادراتی استان طی سال 95 خبر داد و گفت: این رقم نسبت به سال ماقبل ( 94) 40 درصد رشد داشته است.
حامد گرجستانی افزود: صادر كنندگان مازندران از جمله مشتریان متعهد این بانك هستند چراكه رقمی از انها به عنوان بدهی معوقه نداریم.
در این نشست مباحث مختلفی در باره خدمات بانك توسعه صادرات از جمله خدمات ریالی و ارزی بانك، تسهیلات ارزی و ریالی، باشگاه مشتریان و تفاهمنامه های همكاری مشترك ارائه شد.
در این نشست مدیران و كارشناسان اقتصادی و شركت های صادراتی مازندران دیدگاه ها و مشكلات خود در باره خدمات بانك توسعه صادرات از جمله بالا بودن نرخ سود تسهیلات ، لزوم اصلاح برخی ضوابط بانكی، توجه به گردش مالی شركت ها، لزوم صدور ویزا كارت، لزوم تسریع در فرایندهای بانكی، ضمانت سرمایه گذاری و افزایش مبالغ خطوط اعتباری خارجی پرداختند.
این نشست تخصصی به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد تاسیس بانك توسعه صادرات ایران و با هدف تعامل و شناسایی مشكلات كارآفرینان و صادركنندگان و معرفی خدمات و حمایت های بانك مذكور برگزار شد.
بانك توسعه صادرات ایران در سال 1371 تاسیس شد و اكنون 40 شعبه و سه باجه دارد.
بر اساس آمار سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران پارسال حدود385میلیون دلار انواع محصولات از این استان به خارج صادر شد.
خبرنگار: سید رضا هاشمی كروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899
انعقاد قرارداد خط اعتباری 25میلیون یورویی بانك توسعه صادرات با فرانسه
۱۶ مرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۵۳
کد خبر:
82623463
ساری - ایرنا- رئیس گروه كارشناسی تامین مالی بین الملل بانك توسعه صادرات ایران گفت: پس از 6 سال نخستین قرارداد خط اعتباری ریفاینانس (اعتبار اسنادی كوتاه مدت) به مبلغ 25میلیون یورو با پاریس منعقد شده است تا بتوانیم مواد اولیه از اروپا وارد كنیم.