۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۷:۴۳
کد خبر: 82644414
T T
۰ نفر
توسعه دیپلماسی فرهنگی از مهمترین اولویت‌های دولت است

تهران - ایرنا - معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با هیات رسانه ای كشور صربستان با اشاره به افزایش حضور رسانه‌های خارجی در ایران در دوره اخیر، بهترین پاسخ به بداخلاقی رسانه‌های غربی را تقویت دیپلماسی فرهنگی - رسانه ای عنوان كرد.

به گزارش ایرنا از معاونت امور مطبوعاتی، حسین انتظامی در دیدار با هیات رسانه اعزامی از كشور صربستان، «توسعه دیپلماسی فرهنگی» را از جمله سیاست های اصلی دولت دكتر روحانی عنوان كرد و گفت: افزایش رفت و آمد خبرنگاران رسانه‌های خارجی به ایران و همچنین افزایش دفاتر نمایندگی رسانه های خارجی در سالهای اخیر، موید نگاه ویژه دولت به دیپلماسی رسانه ای است كه شاخه ای از دیپلماسی فرهنگی محسوب می شود.
وی در این دیدار كه با حضور سفیر جدید كشور صربستان در تهران برگزار شد، ابراز امیدواری كرد كه روابط فرهنگی ایران و صربستان در دولت دوازدهم بیش از پیش توسعه یابد.
انتظامی دیپلماسی فرهنگی را بسیار كارآمدتر از دیپلماسی سنتی توصیف كرد و توضیح داد: تمام بخش‌های دیپلماسی فرهنگی موثرتر از دیپلماسی سنتی است؛ در دیپلماسی فرهنگی تاكید بر اشتراكات و تقویت روابط میان ملت‌هاست و چهره های علمی، فرهنگی و هنری مانند نویسندگان، هنرمندان، دانشمندان و روزنامه نگاران، نقش سفیران ملت ها را ایفا می‌كنند.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین زمینه افزود: حضور خبرنگاران رسانه های خارجی در ایران باعث می شود، مردم كشورهای مختلف از نگاه رسانه های خودشان، واقعیات ایران را ببینند و «ایران هراسی» كه عمدتا از سوی برخی كشورهای خاص با اهداف خاص انجام می شود، از ذهنشان پاك شود.
وی در همین زمینه و در پاسخ به یكی از خبرنگاران حاضر مبنی بر اینكه «پاسخ ایران به دروغ پراكنی برخی رسانه های غربی علیه ایران چیست»، گفت: علاوه بر فعالیت‌های بین المللی رسانه های ایرانی، افزایش رفت و آمدهای رسانه ای به ایران، بهترین پاسخ به این بداخلاقی های هدایت شده است. وی افزود: برخی رسانه های غربی با اهداف خاص و بر اساس خط مشی های تعریف شده برایشان، دنبال ایران هراسی هستند و تصویر غلطی از ایران ارائه می دهند اما حضور چهره های فرهنگی - رسانه ای كشورهای مختلف در ایران و انعكاس روایت آنها از جامعه ایرانی، بهترین پاسخ به رفتار این رسانه های مغرض است.
انتظامی همچنین در اسن دیدار به تشریح فعالیت مطبوعات در ایران و قوانین نظارتی پرداخت و با بیان اینكه 90درصد رسانه‌های مكتوب و الكترونیك در ایران به بخش خصوصی وابسته است، گفت: 35 درصد رسانه‌های مكتوب در ایران، محلی و استانی هستند و این به خاطر نوع نگاه ما در خصوص توسعه رسانه ها در تمام بخش ها و مناطق است كه از آن جمله به رسمیت شناختن رسانه های بومی و محلی با در نظر گرفتن قومیت های مختلف است.
وی همچنین بر انعقاد تفاهمنامه‌های كاری و آموزشی و ایجاد خواهرخواندگی میان رسانه های ایران و صربستان تاكید و ابراز امیدواری كرد كه ضمن تاسیس دفتر نمایندگی در تهران، شاهد تردد بیشتر خبرنگاران و روزنامه نگاران صربستانی به ایران و افزایش همكاری های دوطرفه باشیم.
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص حمله تروریستی در تهران و پوشش رسانه ای آن گفت: ایران جزء امن ترین كشورهای منطقه و جهان است و با توجه به وضعیت همسایگان ایران، این امنیت بی نظیر است. هدف داعش و گروه های تروریستی، ایجاد رعب و وحشت در میان مردم و ایجاد پروپاگاندای خبری است؛ بر همین اساس رسانه‌ها باید مراقب باشند، ضمن اطلاع رسانی، با بزرگنمایی فعالیت گروه های تروریستی و البته داعش، در دام خواسته آنها گرفتار نشوند.
در ابتدای این دیدار «دراگان تودوروویچ» سفیر صربستان در ایران، ضمن اظهار خرسندی از لغو روادید صربستان با ایران، از حضور تیم رسانه ای كشورش در ایران، به عنوان نماد آغاز همكاری های گسترده فرهنگی میان دو كشور یادكرد و گفت: امیدوارم این سفر، به توسعه روابط رسانه ای دو كشور منجر شود.
وضعیت خبرگزاری‌های فعال در ایران، فعالیت شبكه های اجتماعی در ایران، تعداد و چگونگی فعالیت رسانه های برخط در ایران، تقویت روابط رسانه‌ای میان دو كشور، عقد تفاهم نامه همكاری با رسانه‌های ایرانی، دعوت از روزنامه‌نگاران ایران برای حضور در صربستان و برگزاری تورهای آموزشی» از جمله موارد مطرح شده توسط هیات رسانه‌ای اسپانیایی بود كه علاوه بر طرح سوالاتی در خصوص وضعیت مطبوعات و رسانه‌ها در ایران، در این دیدار عنوان شد.
خانم ها «برانكا كركز»، خبرنگار شبكه تلویزیون دولتی آرتی اِس، «لیلیانا وُییچ»، خبرنگار روزنامه پلیتیكا، «ایا ویینُویچ یوانووُیچ» معاون سردبیر بخش بین الملل خبرگزاری تانیوگ و آقایان «ندیلكو شلیواناس» فیملبردار شبكه تلویزیون پانونیا، «نناد استفانویچ» فیلمبردار شبكه تلویزیون دولتی آر تی اِس، «سرجان لازاروویچ» خبرنگار شبكه تلویزیون پانونیا، «بوروریسلاو كور كودلاویچ» خبرنگار و تحلیلگر امور خاورمیانه خبرگزاری تانیوگ، «بوشكو یاكشیچ» سردبیر و تحلیلگر روزنامه پولیتیكا اعضای هیات رسانه ای صربستان در این دیدار بودند.
فراهنگ ** انتشار: امید غیاثوند
۰ نفر