به گزارش ايرنا، اين موسسه كه مركز آن در جاكارتا پايتخت اندونزي واقع است، با تاكيد بر افزايش ارتباطات بين گروه هاي تروريستي، تصريح كرد به نظر مي رسد ارتباطات بين گروههاي افراط گراي بنگلادشي و جنوب شرق آسيا كه تحت تاثير داعش قرار دارند، در حال افزايش است.
در اين گزارش آمده است: اكنون زماني است كه دولت هاي منطقه جنوب شرق آسيا با جنوب آسيا به عنوان يك واحد جغرافيايي واحد، حداقل در زمان تلاش براي مقابله با تروريسم همكاري كنند.
به نوشته تارنماي 'فري ماليزيا تودي'، موسسه تحليل سياسي منازعات بر اين باور است كساني كه به طور عادي منطقه جنوب آسيا را پوشش مي دهند و كساني كه جنوب شرق آسيا را تحت پوشش دارند، اعم از سازمان هاي نظامي، اطلاعاتي، امور خارجي و پليس بايد بر سر يك ميز بنشينند و در مورد استراتژي هاي مورد نظر تصميم گيري نمايند، تا از اين طريق همه گروه ها به اطلاعات مشابهي دسترسي داشته باشند و بدانند كه چگونه اين مناطق با يكديگر تعامل داشته باشند.
در گزارش اين موسسه كه تحت عنوان 'چگونگي تعامل افراط گرايان بنگلادش و جنوب شرق آسيا' منتشر شده، فهرستي برخي از ارتباطات اين گروه ها ذكر شده است.
مهاجران بنگلادشي كه در سنگاپور و مالزي كار مي كنند و كارگراني را از خانه هاي خود جذب مي كنند، دانشجويان بنگلادشي كه در دانشگاه هاي مالزي تحصيل مي كنند و با تفكرات داعش همراهي دارند، بنگلادشي هايي كه از كوالالامپور به عنوان نقطه انتقالي خود براي عزيمت به سوريه استفاده مي كنند، حاميان مالزيايي و فيليپيني داعش كه تلاش مي كنند با جذب بنگلادشي ها و مهاجران روهينگيايي آنها را براي جنگ در ميندانائو به كار گيرند و اندونزيايي ها و يا مالزيايي هايي كه در تلاش براي كمك به روهينگيا در ميانمار از طريق تماس با گروه هاي روهينگيايي مستقر در بنگلادش هستند، از جمله مواردي هست كه ارتباط افراط گرايان جنوب و جنوب شرقي آسيا را نشان مي دهد.
براساس اين گزارش، هيچ يك از بنگلادشي هايي كه تاكنون در مالزي و سنگاپور بازداشت شده اند، قصد انجام فعاليت تروريستي را در اين كشورها نداشته اند، بلكه هدف آنها بنگلادش و يا عزيمت به سوريه و يا در برخي موارد جنوب فيليپين بوده است.
اين گزارش ارتباط بين تروريست هاي داعش در مالزي و اندونزي با همتايان بنگلادشي خود در سوريه را به دو دليل مهم مي داند.
نخست اينكه تروريست هاي اندونزي حملات انجام شده توسط بنگلادشي ها را بسيار خشن و پرتلفات مي بيينند و خواستار الگو گرفتن از آنها براي انجام موارد مشابه در خاك خود هستند.
از اينرو ممكن است تروريست هاي بنگلادشي تشويق شوند كه در خاك اندونزي برخي حملات را انجام دهند.
دوم اينكه، بنگلادشي هايي كه در كنار داعش در سوريه مي جنگند ممكن است به اين فكر كنند كه با ترك داعش به جنوب فيليپين سفر كنند و پيش از بازگشت به كشور در اين منطقه نيز بجنگند.
در اين گزارش همچنين آمده است: تروريست هايي كه در مالزي و اندونزي حضور دارند، با شكل گيري بحران روهينگيا ممكن است قصد داشته باشند در كنار آنها عليه ارتش ميانمار بجنگند.
ين موسسه از اين رو خواستار همكاري نزديك كشورهاي جنوب آسيا با كشورهاي جنوب شرقي آسيا شده تا از اين طريق با اشراف به تهديدهاي موجود، راه مقابله موثرتر با اين تهديدها در دستور كار قرار گيرد.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپيمان يغمايي
ارتباط گروه هاي تروريستي جنوب و جنوب شرق آسيا؛ لزوم همكاري سازمان هاي امنيتي دو منطقه
۲۱ شهریور ۱۳۹۶، ۱۲:۳۲
کد خبر:
82662392
كوالالامپور - ايرنا - موسسه تحليل سياسي منازعات روز سه شنبه براي مقابله درست با تروريسم در منطقه جنوب شرق آسيا پيشنهاد كرد سازمان هاي امنيتي اين منطقه و جنوب آسيا هنگام بحث و گفت وگو در مورد استراتژي مقابله با تروريسم سر يك ميز بنشينند.