«آئومار روبرتو نواك» در مصاحبه یك ساعته با خبرنگار اقتصادی ایرنا كه در سفارتخانه این كشور صورت گرفت، تصریح كرد: تلاش داریم 21 و 22 نوامبر (دوم و سوم آبان) توافقنامه تشكیل این كمیته مشورتی كشاورزی برای رفع مشكلات به امضای 2طرف برسد تا از آن پس همكاری ها آغاز شود.
وی ادامه داد: آنچه مقصود برزیل است، شامل همه محصولات كشاورزی می شود و ایران قابلیت تولید و ارایه آنها به بازار برزیل را دارد و می تواند نیازهای بازار 200 میلیون نفری ما را برآورده كند.
به گفته نواك، تولیدات كشمش و زعفران و پسته ایران قابلیت پذیرش در بازار بزرگ برزیل را دارد.
معاون وزیر كشاورزی، دامپروری و موادغذایی برزیل اضافه كرد: تاكید دارم ما به عنوان دولت، نه خریدار و نه فروشنده ایم بلكه امور و ارتباط بین بازرگانان 2 كشور را تسهیل می كنیم؛ بنابراین محصولات باكیفیت و دارای قیمت رقابتی می تواند وارد بازار برزیل بشود.
به گفته وی، حضور هیات بزرگ تجاری برزیل در نمایشگاه آتی كشاورزی ایران اگروفود* را گام بعدی توسعه روابط ایران و برزیل دانست و افزود: قرار است یك هیات بزرگ تجاری برزیل برای شركت در این نمایشگاه به ایران بیاوریم تا در زمینه سرمایه گذاری و صادرات گفت و گو كنند.
** حجم مبادلات تجاری ایران و برزیل 2.3 میلیارد دلار است
نواك گفت: اكنون سطح تجاری مبادلات برزیل و ایران 2 میلیارد و 300 میلیون دلار و عمده تجارت 2 كشور محصولات كشاورزی است كه با حل و فصل مشكلات می تواند این روابط بیش از پیش گسترش یابد.
وی اظهار كرد: برزیل به ایران گوشت قرمز، سویا و ذرت صادر می كند.
** برزیل آماده ارایه انتقال دانش فنی كشاورزی به ایران است
این مقام برزیلی گفت: اگر ایران از فناوری های جدید استفاده كند می تواند در توسعه بخش كشاورزی گام مهمی بردارد.
وی تصریح كرد:ایران همچنین می تواند در چارچوب همكاری با برزیل از تجربیات مركز تحقیقات كشاورزی این كشور در زمینه آبیاری و بذرهای مقاوم نسبت به خشكی و تغییر آب و هوا استفاده كند.
برزیل یك مركز تحقیقاتی به نام «ایمبراپا» در بخش كشاورزی دارد.
وی تصریح كرد: برزیل در بحث حفظ محیط زیست، ژنتیك گاوی، پرندگان و سویا كارهای ارزنده ای انجام داده است و اینكه در قالب قراردادهای مشاركتی چه اطلاعاتی مبادله شود، به علاقه مندی طرف ایرانی برمی گردد كه به دنبال تبادل فناوری و تجربیات در چه زمینه ای باشد.
این مقام برزیلی درباره انتقال فناوری كشاورزی و خدمات فنی و مهندسی به ایران گفت: قصد داریم در آغاز فعالیت كمیته مشورتی كشاورزی، تفاهمنامه ای بین شركت ایمبراپا و ایران داشته باشیم.
وی درباره گسترش مبادلات تهاتری كالا با كالا و نفت در برابر كالای كشاورزی با ایران نیز گفت: در بحث همكاری های فنی و علمی فقط دانش 2 كشور تبادل می شود و بحث تجاری موضوع دیگری است.
** اعتراض بازرگانان برزیلی و ایرانی به مشكل بانكی
نواكی در پاسخ به این سوال كه آیا برزیل برای سرمایه گذاری در ایران برنامه ای دارد، گفت: یك سری پیشنهادها بین سفارت ایران و برزیل برای تامین مالی برخی فعالیت های كشاورزی مبادله شده اما با موانع بروكراسی (كاغذبازی اداری) روبرو شده است. در كنار این پیشنهاد تلاش می كنیم موانع بانكی را مرتفع كنیم تا از لحاظ مالی محدودیتی ایجاد نكند.
وی افزود: بازرگانان برزیلی و ایرانی به وجود مشكل بانكی در مبادلاتشان اعتراض دارند. البته در ماه های اخیر پیشرفتی حاصل شده و بانك مركزی برزیل اعلام كرده است برای حضور بانك های ایرانی و مبادلات بانكی هیچ مانعی وجود ندارد و اگر بتوانیم این مشكل بانكی را حل كنیم امتیاز و مزیت زیادی برای 2كشور دارد.
** حمایت دولت برزیل از كشت فراسرزمینی ایران
نواكی درباره مذاكرات ایران و برزیل برای كشت فراسرزمینی گفت: امكان كشت فراسرزمینی برای ایران در برزیل وجود دارد اما مهم این است كه شركت های ذینفع با یكدیگر مذاكره كنند تا به نتیجه برسند.
وی تاكید كرد دولت ها در این زمینه مشكلی ندارند و توافق لازم شده است.
** رفع مشكلات تجاری كشاورزی ایران و برزیل در اولویت
نواك درباره بازار ایران گفت: ارزیابی من از بازار ایران این است كه با رفع مشكلات بانكی، تعرفه ای و موانع موجود می توانیم روابط تجاری 2كشور را گسترش دهیم.
«دسترسی به 2 بازار مشكلی است كه كمیته مشورتی كشاورزی می تواند مرجع خوبی برای حل و فصل آن باشد. تلاش ما این است كه در كمیته مشورتی كشاورزی برخی مسائل حل نشده كه را در 2تا سه سال پیش درگیر آنها بوده ایم كنار بگذاریم و روابط جدیدی را پیشنهاد و آنها را دنبال كنیم.
معاون وزیر كشاورزی، دامپروری و موادغذایی برزیل درباره توسعه روابط تجاری ایران با كشورهای آمریكای لاتین از طریق برزیل افزود: تاكید ما بر روابط دوجانبه ایران و برزیل و عمده تلاش ما توسعه این روابط است. در وهله دوم در قالب بلوك تجاری «مركوسور» می توانیم به ارتباط ایران با مجموعه كشورهای دیگر كمك كنیم.
** افزایش سه برابری تولیدات كشاورزی برزیل در 2 دهه اخیر
«اكنون 9 درصد سرزمین برزیل به تولید محصولات كشاورزی، 20 درصد به دامپروری و 65 درصد به مرتع و جنگل های بومی اختصاص دارد. همچنین 96درصد تنوع زیستی جهان در برزیل وجود دارد. بنابراین ما نیز می توانیم نقش بسزایی در تغییرات آب و هوایی جهان داشته باشیم و می خواهیم دنیا اقداماتی را كه ما در برزیل در حفظ محیط زیست انجام داده ایم به رسمیت بشناسد».
معاون وزیر كشاورزی برزیل یادآوری كرد: برزیل یكی از بزرگ ترین واردكنندگان محصولات كشاورزی بود اما در 50 سال گذشته با سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در زمینه تحقیقات كشاورزی بازار داخلی را تغذیه كردیم و به بازیگر بزرگ بین المللی در زمینه صادركنندگان محصولات كشاورزی تبدیل شدیم.
وی اعلام كرد: در 20 سال اخیر توانسته ایم تولیدات كشاورزی را سه برابر كنیم؛ در حالی كه زمین زیركشت 30 درصد افزایش پیدا كرده است. برداشت امسال غلات ما 238 میلیون تن بود كه در 9 درصد كل مساحت سرزمین برزیل به دست آمد.
** برزیل در تولیدات تراریخته موفق است
این مسوول برزیلی در پاسخ به پرسشی درباره موافقان و مخالفان كشت محصولات تراریخته گفت: كشت محصولات تراریخته یا تغییر ژنتیكی داده شده نه فقط در دنیا بلكه در كشور ما نیز با موافقان و مخالفانی روبروست و گروهی كه با مصرف محصولات تراریخته موافق نیستند از محصولات كشت عادی استفاده می كنند.
وی افزود: ما در كشت محصولات تراریخته به دلیل مزایای مثبتی همچون افزایش كیفیت و تولید و همچنین كاهش هزینه تولید موفقیم و تجربه خوبی داریم.
به گزارش ایرنا، جمهوری فدراتیو برزیل بزرگترین و پرجمعیتترین كشور آمریكای جنوبی است كه پایتخت آن برازیلیا و زبان رسمی آن پرتغالی است.
برزیل كه منطقه وسیعی را بین مركز آمریكای جنوبی و اقیانوس اطلس در بر میگیرد، شرقیترین كشور قاره آمریكاست و با كشورهای اروگوئه، آرژانتین، پاراگوئه، بولیوی، پرو، كلمبیا، ونزوئلا، گویان، سورینام و گویان فرانسه هممرز است.
در حقیقت، برزیل با همه كشورهای آمریكای جنوبی بجز اكوادور و شیلی مرز مشترك دارد.
....................
* Iran Agrofood Fair
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام*9186*1063*1961 گزارش: هما همت خواه**انتشار: مریم مسعود
معاون وزیر كشاورزی برزیل در گفت و گو با ایرنا اعلام كرد
پیشنهاد برزیل به ایران برای ایجاد كمیته مشورتی كشاورزی
۲۴ شهریور ۱۳۹۶، ۱۶:۱۳
کد خبر:
82665560
تهران- ایرنا- معاون وزیر كشاورزی، دامپروری و موادغذایی برزیل گفت: این كشور برای رفع مشكلات و موانع تجاری و بهبود روابط 2 كشور، به طور مشخص راه اندازی كمیته مشورتی كشاورزی را پیشنهاد كرده است.