۲۵ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۳۴
کد خبر: 82666002
T T
۰ نفر
جشنواره مبل و منبت به كار خود پايان داد/ بازديد 60 هزار مسافر از مبلمان ملاير

ملاير- ايرنا - نخستين جشنواره مبل و منبت كه به مناسبت ثبت ملاير به عنوان شهر ملي منبت ايران زمين از 15 شهريور آغاز شد، پس از 10 روز شامگاه جمعه 24 شهريور به كار خود پايان داد.

به گزارش ايرنا پس از 10 روز شور، شعف و شادي در بين ملايري ها و فعالان صنعت مبل و منبت اين شهرستان، دست اندركاران آن در تلاش براي برگزاري جشنواره اي در سطح بالاتر با عنوان جشنواره جهاني مبل و منبت ملاير هستند.
هنرمندان جوان و تلاشگران اين صنعت با مساعدت و تلاش بي وقفه مسئولان در دولت تدبير و اميد رخدادي ارزشمند را رقم زدند و با ثبت ملي مبل و منبت ملاير، برگ ديگري بر افتخارات اين شهرستان افزودند.
مردم ملاير بار ديگر با برگزاري بساط جشن و سرور در جاي جاي اين خطه زرخيز، جلوه هاي فرهنگ، تاريخ، هنر و مهمان نوازي خود را در مقابل ديدگان دهها مسافر و گردشگر به نمايش گذاشتند.
معاون استاندار و فرماندار ويژه ملاير شامگاه جمعه در اين آيين برگزاري اين جشنواره را بستري مناسب براي معرفي ظرفيت ها و پتانسيل هاي اين شهرستان در زمينه هاي مختلف عنوان كرد و گفت: بايد از اين فرصت در آينده بتوانيم بهره برداري مطلوبي داشته باشيم.
عبدالعظيم رضايي با تقدير از پيگيري نمايندگان ملاير، انجمن مبل ملاير و ساير دست اندركاران برگزاري مطلوب اين جشنواره، ثبت ملي مبل و منبت را مقدمه اي براي ثبت جهاني اين صنعت برشمرد و افزود: از سال 95 تلاش ها براي ثبت ملي منبت ملاير آغاز شد.
وي با بيان اينكه ملاير شاخص هاي لازم براي كسب اين عنوان را داشت بيان كرد: با برگزاري جشنواره و تبليغات 9 هزار ثانيه اي مبل و منبت ملاير از رسانه ملي، اين رخداد تاريخي، هنر، فرهنگ و ظرفيت هاي اين شهرستان به مردم ايران معرفي شد كه بايد ادامه پيدا كند.
رضايي ادامه داد: در طول 10 روز برگزاري جشنواره مبل و منبت بيش از 60 هزار مسافر و گردشگر از كارگاه ها و نمايشگاه هاي مبل و منبت ملاير بازديد كردند و حدود 10 هزار مسافر در مكان هاي اقامتي اين شهرستان اسكان داده شدند.
وي با بيان اينكه علاوه بر مبل و منبت، زمينه جهاني شدن انگور ملاير نيز فراهم شده، ابراز اميدواري كرد: با تشكيل انجمن مبل ملاير و انگيزه بالايي كه بين هنرمندان و فعالان اين صنعت و مردم ايجاد شده، بتوانيم به جايگاه واقعي خود در اين هنر دست پيدا كنيم.
وي تاكيد كرد: بايد براي رونق اقتصاد، اعتلاي فرهنگ، فعال شدن و رونق دادن به ظرفيت هاي گردشگري اين شهرستان بتوانيم اين ظرفيت ها را به نحو شايسته به سراسر كشور معرفي كنيم.
نماينده مردم ملاير در مجلس شوراي اسلامي نيز ثبت ملي مبل و منبت ملاير را مقدمه اي براي برداشتن گام هاي بلند ديگر در راستاي رشد و پيشرفت اين شهرستان برشمرد و افزود: اين دستاورد يك رخداد بزرگ تاريخي است.
محمد كاظمي بيان كرد: ما مزد زحماتمان را با برگزاري پرشور جشنواره مبل و منبت، ايجاد شور و انگيزه در بين منبت كاران و فعالان اين صنعت و شادي و سرور در بين مردم گرفتيم.
وي راه اندازي راه آهن در ملاير، افتتاح سد كلان و بهره مندي مردم ملاير بزودي از آب شرب تصفيه شده را از جمله اقدامات در سال هاي گذشته و ادوار گذشته مجلس عنوان كرد و افزود: بزودي مركز آنژيوگرافي ملاير نيز راه اندازي خواهد شد.
كاظمي با اشاره به راه اندازي راديو شهري ملاير گفت: هم اكنون كه پرونده انگور ملاير در فائو در حال بررسي است، اميدواريم بتوانيم همزمان عنوان شهر جهاني انگور و مبل و منبت را كسب كنيم.
وي ابراز اميدواري كرد: با استفاده از تجربه هاي گذشته و ارتباط خوبي كه با دولت دوازدهم داريم، بتوانيم زمينه هاي شادي مردم و رونق اقتصادي ملاير به ويژه در حوزه مبل و منبت را فراهم كنيم.
ديگر نماينده مردم ملاير در مجلس دهم نيز حضور جوانان و بخش خصوصي در برگزاري جشنواره ملي خوشه برتر و مبل و منبت را نشان از پويايي و تحرك در اين شهرستان براي جهشي بزرگ دانست و گفت: جشنواره خوشه برتر الگويي براي تمام شهرهاي كشور شده است.
به گزارش ايرنا حجت الاسلام احد آزادي خواه اظهار كرد: با ثبت ملي مبل و منبت ملاير و برگزاري 10 روزه جشنواره، شرايطي براي ملاير ايجاد شده كه اين شهرستان تراز و برندي براي جهان شده است.
وي ضمن ارج نهادن به خدمات و تلاش هاي ساير مسئولان در گذشته افزود: ثبت ملي منبت بدان معني است كه ملاير تنها نماينده ايران در دنيا در حوزه منبت است.
حجت الاسلام آزادي خواه ادامه داد: در حال حاضر پرونده انگور ملاير در فائو گام هاي نهايي خود را طي مي كند كه اميدواريم بزودي به عنوان شهر جهاني انگور معرفي شود.
همزمان با اختتاميه نخستين جشنواره ملاير، شهر ملي مبل و منبت ايران از 15 تا 24 شهريورماه، پنجمين جشنواره ملي خوشه برتر انگور نيز به كار خود پايان داد.
در كنار آيين اختتاميه 2 جشنواره، هشتمين جشن شيره پزي سنتي ملاير نيز در پارك سيفيه ملاير همراه با برپايي غرفه هاي شيره پزي برگزار شد.
در اين آيين پس از اجراي برنامه هاي شاد و جذاب، نورافشاني، شعبده بازي و حضور عوامل توليد سريال برنا كه بخشي از اين سريال را در ملاير فيلمبرداري كردند و بزودي از شبكه سوم سيما پخش خواهد شد، از كشاورزان و باغداران نمونه ملاير نيز تجليل به عمل آمد.
به گزارش ايرنا در حال حاضر بيش از چهار هزار كارگاه مبل و منبت در اين شهرستان فعال است كه بين 20 تا 25 هزار هنرمند به صورت مستقيم و غيرمستقيم در اين صنعت فعال اند و سالانه حدود 70 هزار دست مبلمان منبت از اين شهرستان صادر مي شود.
شهرستان ملاير با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
2087/7528
خبرنگار: معصومه موسوي**انتشار دهنده: زهرا پيرنيا