به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری روز یكشنبه در افتتاحیه یازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست 2017 كه نمایشگاه بین المللی برگزار شد، اظهاركرد: یكی از اصلی ترین رشته های صنعتی ایران، صنعت پتروشیمی است. صنعتی پویا، توجیه پذیر و از هر جهت با سیاست های داخلی ایران سازگار است.
وی افزود: پتروشیمی صنعتی دانش بنیان و مردمی است كه قادر است در فضای بین المللی حضور داشته باشد بنابراین در این زمینه وزارت نفت برنامه های خوبی را تهیه كرده است.
معاون اول رییس جمهوری تاكید كرد صنایع پایین دستی حتما با حمایت وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به سرعت توسعه پیدا كند.
جهانگیری همچنین گفت: یكی از اولویت های دولت بصورت ویژه برای جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی، بخش صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن است.
وی یادآور شد: از اول دولت یازدهم تا شهریور سال 96، 19 میلیارد و 377 میلیون دلار طرح سرمایه گذاری مستقیم در وزارت امور اقتصادی و دارایی تحت حمایت قانون سرمایه گذاری خارجی كشور به تصویب رسید.
وی اظهاركرد: بیش از 11میلیارد و 660 میلیون دلار آن جذب شده و در واقع تبدیل به كارخانه و صنعت در كشور شده است.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: در دوران بعد از برجام حدود 14 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب شده است.
جهانگیری در ادامه به موضوع سخنرانی ترامپ رییس جمهوری آمریكا در مجمع عمومی سازمان ملل اشاره كرد و گفت: در مقطع خاصی از جهان قرار گرفته ایم، هفته گذشته تصویری از جهان در مجمع عمومی سازمان ملل به نمایش گذشته شد.
وی ادامه داد: در یك طرف تمایل جنگ طلبانه ای بود كه ترامپ و نتانیاهو به نمایش گذاشتند و آن را نمایندگی می كردند و به نظر می آمد به دنبال ایجاد هراسی باشند برای تجارت اسلحه و سلطه بر جهان.
معاون اول رییس جمهوری افزود: در طرف دیگر كشورهای مستقلی بودند كه به رای ملت و خودشان پایبند بوده ومی خواستند روی پای خودشان بایستند.
جهانگیری اضافه كرد: سخنان سنجیده دكتر روحانی رییس جمهوری را همگان شنیدید، پیامش این بود كه ایران به دنبال تنش زدایی است، ایران به قوانین و مقررات بین المللی پایبند است، این كشور به دنبال جهانی عاری از خشونت و افراط گرایی و تروریسم است و سابقه عمل ایران در این سال ها به خوبی به نمایش گذاشته شده است.
وی همچنین گفت: لازمه زندگی در جهان پرمخاطره ای كه در آن قرار گرفته ایم همانطور كه رهبری تاكید كردند، توانمند كردن كشور و جامعه از نظر علمی،فناوری، صنعتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.
معاون اول رییس جمهوری تاكید كرد: نیازمند عزم ملی برای نوسازی نگرش ها و نهادها در جهت توانمندی شهروندانمان هستیم، البته در این مسیر نوسازی با چالش ها و فرصت هایی روبرو هستیم.
جهانگیری با بیان این كه سیاست های مورد نیاز برای توانمند جامعه و كشور مورد اجماع همه است، خاطرنشان كرد: امروز سیاست های اقتصاد مقاومتی مورد اجماع همه است، قوای سه گانه، بخش خصوصی و دولتی هماهنگ هستند.
وی ادامه داد: امروز در مقطعی قرار گرفته ایم كه اقتصاد با توجه به نقدها و تنگ هایی كه داریم در مسیر صحیح قرار گرفته است.
وی یادآور شد: شاخص های عملكردی اقتصاد شاخص های قابل قبولی است و ثبات مناسبی در اقتصاد كشور داریم، رشد اقتصادی ایران بعد از یك دوره طولانی پس از سال 1395 طبق گزارش بانك مركزی بالای 12 درصد و طبق گزارش مركز آمار ایران بالای 9 درصد رسید كه جزو رشدهای كم سابقه در دهه های اخیر كشور و در جهان هم جزء رشدهای مهم است.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه در سه ماهه سال 1396 رشد اقتصادی كشور 6.5 درصد و بدون نفت 7 درصد بوده است، یادآور شد: برخی فكر می كردند كه رشد اقتصادی سال 95 به دلیل سهم بسیار بالایی كه نفت در آن داشت قادر نخواهیم بود كه در سال 96 رشد اقتصادی را دنبال كنیم كه خوشبختانه ما در سه ماهه اول با چنین رشدی روبرو شدیم.
جهانگیری ادامه داد: این رشد در همه بخش های اقتصادی كشور مثبت بود. برای اولین بار بخش معدن و ساختمان بعد از یك دوره طولانی كه با رشد منفی روبرو بودند به رشد مثبت تبدیل شدند.
وی گفت: روند منفی تشكیل سرمایه ثابت ناخالص داخلی كه از فصل چهارم سال گذشته به مثبت 6.2 تبدیل شد در سه ماهه اول سال جاری با 7.1 دهم درصد مثبت تبدیل شد. خالص اشتغال ایجاد شده در سال 1395 ، 600 و 16 هزار شغل بود. كشورهای محدودی به اندازه انگشت های دست در فضای بین المللی می توانند شغل در سطح 600 هزار ایجاد كنند و ما در سال 94 هم چنین عددی داشتیم.
جهانگیری افزود: در سه ماهه امسال 700 و 3 هزار شغل نسبت به سه ماهه بهار سال گذشته اتفاق افتاده است. تورم یك رقمی كه در سال گذشته به آن دست پیدا كردیم و برای خیلی ها تردید بود كه آیا دولت در سال 96 می تواند این تورم یك رقمی را ادامه دهد كه خوشبختانه تا مردادماه سال جاری براساس مركز آمار ایران تورم 7.7 دهم درصد و امیدواریم كه بتوانیم همه این شاخص های مثبت را در سال 96 و سال های آینده ادامه دهیم.
معاون اول رییس جمهوری ابراز امیدواری كرد هم در چالش های پیش رو مثل بیكاری، معیشت و سطح زندگی مردم و رفاه آنها گشایش خوبی پیدا كنیم و این سیاست ها و دستاوردها نتیجه سیاست های كارشناسانه و عالمانه ای بود كه در دولت پیش گرفته شد و براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی ما به این نتایج رسیدیم.
جهانگیری گفت: یكی از بخش هایی كه نقش محوری در سیاست های اقتصاد مقاومتی برعهده دارد بخش نفت و گاز و پتروشیمی است كه هم در اولویت های عملكردی سال 1395 و هم در اولویت هایی كه در سال 1396 برای این بخش در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تدوین شده است بهترین عملكرد را وزارت نفت و مجموعه های وابسته به آن داشتند.
وی افزود: ما در بخش سرمایه گذاری نفت و صنایع بالادستی نفت و گاز در میادین مشترك در همكاری و توافق با شركت های خارجی در چهارچوب قراردادهای جدید نفت و گاز در سال 1395 وزارت نفت كار بزرگی انجام دادیم.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان كرد: برای اولین بار بود كه فرمول و چهارچوب قراردادهای نفتی به نظر منتقدیم و صاحب نظران گذاشته شد و حدود یكسال افراد راجع این قراردادها اظهار نظر می كردند و در نهایت مجموعه ای در ستاد اقتصاد مقاومتی و دولت نظرات صاحب نظران را جمع آوری كرد و به تصویب رساند و امروز اجماع روی این قراردادها وجود دارد و وزارت نفت براساس این قراردادها پیگیر این است كه شركای معتبر خود را در سطح بین المللی را شناسایی كند.
جهانگیری همچنین گفت: بهترین فرصت برای كشورهایی كه می خواهند در بخش نفت وگاز ایران سرمایه گذاری كنند، وجود دارد و وزارت نفت آمادگی دارد كه در این زمینه قراردادهای بزرگ امضا كند كه خوشبختانه یكی از آنها با شركت توتال فرانسه امضا شد.
وی افزود: با داشتن بزرگ ترین ذخایر نفت و گاز دنیا باید تولیدات متناسب با آن باشد، جایگاه ایران در زمینه ظرفیت سازی نفت و گاز باید به جایگاه مناسب خود برسد كه خوشبختانه وزارت نفت افق های بزرگی برای آینده این كشور ترسیم كرده است.
وی با تأكید بر این كه فرصت مناسبی برای توسعه كشور به وجود آمده است، گفت: با ظرفیتی كه در كشور وجود دارد ایران می تواند به توسعه برسد و در همین راستا ما مسیر تعامل با دنیا را در پیش گرفته ایم و بر خلاف تصور آمریكائی ها كه فكر می كنند، می توانند ایران را محدود كنند، اما ایران قادر خواهد بود در هر شرایطی در جهت توسعه حركت كند.
اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (یكشنبه) با حضور در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، یازدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست را افتتاح و به همراه وزیر نفت از بخش های مختلف این نمایشگاه بازدید كرد و در جریان آخرین دستاوردها و محصولات این حوزه قرار گرفت.
در یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست بالغ بر یك هزار و 120شركت داخلی و خارجی از 24 كشور جهان شركت كرده اند و در نمایشگاه امسال مشاركت شركت های خارجی رشد 21 درصدی داشته است.
یازدهمین دوره نمایشگاه بین المللی ایران پلاست 2 تا 5 مهر ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در چهار گروه مواد اولیه، كالاهای ساخته و نیمه ساخته شده، ماشین آلات و تجهیزات و خدمات برپا شده است.
سیام**9314**1058**1336
خبرنگار: محمد افضلی**انتشار:مهرنوش خانزائی
جهانگیری: بعد از برجام حدود 14 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب شده است
۲ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۷
کد خبر:
82675371
تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری با بیان این كه اولویت دولت بصورت ویژه جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت پتروشیمی است، گفت: در دوران بعد از برجام حدود 14 میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب شده است.