۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۷
کد خبر: 82692580
T T
۰ نفر

فعالیت 22 خانه امن برای زنان در كشور

۱۹ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۷
کد خبر: 82692580
فعالیت 22 خانه امن برای زنان در كشور

رشت - ایرنا - مدیركل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی گفت: هم اكنون 22 خانه امن ویژه زنان تحت خشونت خانگی در استان های مختلف كشور فعال هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فریبا درخشان نیا روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت افتتاح اولین خانه امن در گیلان در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی در بهزیستی استان در رشت اظهار داشت: از این تعداد، 15 مركز غیردولتی و هفت مركز دولتی در استان هایی از جمله مركزی، قم، گلستان، اصفهان، چهار محال و بختیاری، ایلام، سیستان و بلوچستان ارائه خدمات می كنند.
وی با بیان این كه خانه امن پناهگاهی برای اسكان زنان و كودكان همراه آنان است، افزود: این زنان به دلیل در معرض خشونت واقع شدن و یا احتمال مورد خشونت قرار گرفتن، نیاز به اسكان در محل امن دارند.
وی با اشاره به ارایه تمامی حمایت های روانی اجتماعی از زنان در خانه امن، بیان كرد: در خانه امن ، مداخلات به صورت كوتاه مدت برای پاسخگویی به نیازهای اساسی مانند خوراك، پوشاك، سرپناه و امنیت و مداخله های بلند مدت شامل اقدامات تخصصی به منظور حمایت و توانمندسازی مراجعان انجام می شود و به صورت شبانه روزی در دسترس است.
مدیركل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی كشور با بیان این كه مدت زمان اقامت زنان تحت خشونت خانگی بر اساس دستورالعمل چهار ماه است، اضافه كرد: این مدت پس از بررسی های كارشناسانه قابل تمدید است.
وی با بیان این كه در خانه های امن مددكار اجتماعی، روانشناسان بالینی ، مشاور حقوقی، پزشك و روانپزشك فعالیت دارند، اظهار كرد: اورژانس اجتماعی از طریق خط تلفن 123 یكی از راه های معرفی زن تحت خشونت و پذیرش وی در خانه امن است.
درخشان نیا بیان داشت: تا پایان سال جاری، در صورت تمایل بهزیستی استان ها، خانه امن در سایر استان های فاقد این خانه، دایر می شود.

*فعالیت 200 مركز اورژانس اجتماعی در كشور
مدیركل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی كشور در ادامه نشست خبری در جمع خبرنگاران استان گیلان در رشت بیان داشت: در زمان حاضر ، 200 مركز اورژانس اجتماعی در كشور فعال است.
وی خدمات به زنان در بخش های همسر آزاری و خشونت خانگی را از جمله فعالیت های مراكز اورژانس اجتماعی بهزیستی در كشور عنوان و اظهار كرد: بر اساس فعالیت های سال گذشته، یك هزار و 600 زن در كشور تحت خشونت قرار گرفتند كه بخشی از آنها به خانه امن هدایت شدند.
درخشان نیا با بیان این كه رویكرد سازمان بهزیستی حمایت از همه زنان تحت خشونت است، اضافه كرد: بر اساس طبقه بندی خشونت شامل جسمی، روانی و اقتصادی است كه بیشترین خشونت ها در استان ها، جسمی و روانی است.

* افزایش شدت و میزان خشونت، زنگ خطری برای همه ماست
مدیركل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی كشور با بیان این كه میزان و شدت خشونت بالا رفته ، اظهار كرد: این موضوع زنگ خطری برای همه ماست.
خشونت هر نوع بدرفتاری است كه از یك نفر سر می زند و باعث آسیب دیدن یا آزار یك نفر دیگر یا چند نفر دیگر می شود، اگر كسی این نوع بدرفتاری را داشته باشد، می گوییم كه او رفتار خشنی دارد و خشونت می كند و اگر كسی هم رفتار خشن او را قبول یا تحمل كند و سعی نكند كه جلوی او را بگیرید، می گوییم كه او قربانی خشونت یا بدرفتاری، یك آدم خشن شده است.
درخشان نیا در ادامه سخنانش با بیان این كه امسال سند راهبردی حمایت های روانی اجتماعی از قربانیان خشونت در حال انجام است، تصریح كرد: این اقدام كار تخصصی است كه فراخوان از دانشگاه های مادر انجام گرفته كه قرار است یكی از دانشگاه های مطرح در تهران این سند راهبردی را برای ما تدوین كند.
وی در تشریح این سند بیان داشت: تمامی حمایت های روانی و اجتماعی و این كه برنامه ریزی بایستی چگونه باشد تا قربانیان خشونت كمترین آسیب را داشته باشند و حتی رویكرد اجتماعی در آن مد نظر است.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم رسانه ها در اطلاع رسانی و تنویر افكار عمومی خاطر نشان كرد: بیش از 160 فعالیت در بهزیستی تعریف شده اما مردم از همه این فعالیت ها با خبر نیستند.
نخستین خانه امن و مركز حمایت از دختران در معرض آسیب روز چهارشنبه با حضور فریبا درخشان نیا مدیركل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی كشور در گیلان گشایش یافت.
خبرنگار: شادی خورشیدی سدهی ** انتشاردهنده: بابایی
7286 /6030
۰ نفر