فضاي مجازي از موثرترين راههاي انتقال پيام هاي فرهنگي درعرصه جهاني است

كوالالامپور – ايرنا - معاون امور بين الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي معتقد است كه امروزه از موثرترين، كارآمد ترين، آسان ترين و مهم ترين ابزار پيام رساني و بخصوص پيام هاي فرهنگي در عرصه جهاني ، فضاي مجازي است.

'عباس خامه يار' روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در خصوص سهم استفاده از فضاي مجازي و رسانه هاي نوين در گسترش فرهنگ گفت: ما در ارتباط با سازمان فرهنگ به عنوان متولي كار فرهنگي برون مرزي و پيام رساني فرهنگي برون مرزي گام هاي اوليه را برداشته ايم، اما در اين مورد كه آيا توانسته ايم با اين موج گسترده ايجاد و هدايت شده توسط قدرت هاي بزرگ به ويژه در محيط مجازي كه در واقع در راستاي شيعه هراسي، ايران هراسي، اسلام هراسي و از همه مهمتر فرهنگ هراسي است، مقابله كنيم، به صراحت اعلام مي كنم به هيچ وجه.
وي تصريح كرد: ايجاد يك مديريت با مركز واحد براي برنامه ريزي اين فضا ضروري است اما با توجه به امكانات محدودي كه وجود دارد و فقدان اين مديريت و به دلايل مختلف ديگر هنوز نتوانسته ايم اين كار را آغاز كنيم.
معاون بين الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: البته براي پيام رساني ارزش هاي والاي اسلامي در مقابله با فرهنگ هراسي، گام هاي خوبي برداشته شده ولي راهي دشوار و طولاني در پيش است. شرايط سختي وجود دارد و حملات رقيب بسيار گسترده است.
خامه يار با بيان اينكه سرعت تحولاتي كه در فضاي مجازي ايجاد شده بسيار زياد و شگفت انگيز است، تاكيد كرد: از همه ابزارها براي فضا سازي عليه ما استفاده مي شود.
وي با اشاره به ابعاد اطلاع رساني انقلاب اسلامي ايران كه از آن به عنوان انقلاب 'كاسِت' نيز نام برده مي شود، خاطرنشان كرد همين تحولات اخير بيداري اسلامي تحولاتي است كه فضاي مجازي نقش بي بديلي در شكل گيري و نتيجه بخشي آن داشته است.
به اعتقاد معاون بين الملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ، هم از نظر ايجابي در نقطه آغاز اين تحولات و هم پاتكي كه عليه اين تحولات صورت گرفت، در هر دو صورت فضاي مجازي نقش اساسي داشته است.
خامه يار با بيان اينكه تاثيرگذاري فضاي مجازي را در جاي جاي كشور خود و در ديگر نقاط جهان مي بينيم، گفت: به شكل هاي مختلفي كه در كشورهاي گوناگون وجود دارد، امروز كمتر كسي مي تواند تحت تاثيرفضاي مجازي قرار نگيرد.
اين مقام ارشد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: امروز دهكده جهاني در اين فضاي مجازي قابل تعبير است. اينكه چقدر توانسته ايم از اين فضا استفاده كنيم، از كاربران ميليوني كه در كشور وجود دارد و در واقع يكي از وسيعترين كاربران را در داخل داريم، اينكه در داخل و هم براي پيام رساني در خارج به انبوه مخاطبين چه استفاده هايي شده، به عنوان يك بحث جدي بارها درباره آن صحبت شده و پژوهش هاي متعددي در سال هاي اخير صورت گرفته است.
وي كه به منظور شركت در كنفرانسي به مالزي سفر كرده است، در ارائه راهكاري جهت استفاده از ظرفيت هاي فضاي مجازي گفت: شناخت كامل نسبت به ظرفيت ها وجود دارد و ضرورت كار براي همه نمايندگان فرهنگي در كشورهاي مختلف كاملا جا افتاده و اين باور وجود دارد كه اين راه را به عنوان يكي از موثرترين مسيرها در پيش گيريم.
به گفته خامه يار، برگزاري هفته هاي فرهنگي مجازي، رايزني هاي فرهنگي مجازي در مكان هايي كه امكان وجود رايزني فرهنگي وجود ندارد، استفاده از نيروهاي بومي، فرهنگ بومي و زبان بومي از جمله راهكاري هاي استفاده از ظرفيت هاي فضاي مجازي است.
معاون رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تاكيد كرد: برغم مشكلات و دشواري هايي كه در سطح جهان براي ما ايجاد شده، با اشراف كامل به اين وضعيت گام هايي از سال 96 برداشته ايم و در بودجه سال جاري نيز هزينه مورد نظر تخصيص داده شده است.
آساق**241**1599 ** 1324// انتشار دهنده: فردين پازوكي