به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز امروز دوشنبه در گزارشی درباره نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در لوگزامبورگ نوشت: آلمان و فرانسه نقش پیشتازی را در هشدارها به آمریكا كه به طور طبیعی نزدیك ترین متحد سیاست خارجی اتحادیه اروپا است، ایفا كردند و هشدار دادند هر گونه تضعیف توافق برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای می تواند تبعاتی جدی برای صلح داشته باشد.
«زیگمار گابریل» وزیر امور خارجه آلمان در نشست با همتایاش در اتحادیه اروپا به خبرنگاران گفت: ما به عنوان كشورهای اروپایی، بسیارنگران هستیم كه تصمیم رئیس جمهوری به رویارویی نظامی منجر شود.
رویترز نوشت: «فدریكا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز كه ریاست مرحله نهایی مذاكرات هسته ای سال 2015 را برعهده داشت، در نشستی كه پشت درهای بسته برگزار شد، درباره اقدامات بعدی این اتحادیه 28 عضوی گفت و گو كرد. قرار بود در این نشست همچنین درباره چگونگی پرداختن به برنامه موشكی ایران مذاكره شود.
موگرینی تاكید دارد كه توافق هسته ای موثر بوده است. این در حالی است كه آژانس بین المللی انرژی اتمی (LAEA) هم پایبندی ایران به توافق را تایید كرده است. ترامپ، این توافق را بدترین «توافق مورد مذاكره» توصیف كرده است.
« ژان ایو لو دریان» وزیر امور خارجه فرانسه (كه در نشست لوكزامبورگ شركت دارد) به خبرنگاران گفت: منع گسترش سلاح عنصر اصلی امنیت جهان است و اختلال در آن مخرب است. ما امیدواریم كه كنگره این توافق را به خطر نیندازد.
رویترز افزود: اعضایی از سپاه تحت تحریم اتحادیه اروپا هستند؛ موضوعی كه ترامپ نیز در تشریح رویكرد تهاجمی تری علیه تهران به آن اشاره كرد.
این رسانه انگلیسی نوشت: در حالی كه سازمان پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) به تازگی سپر موشكی جدیدی را در رومانی برای رویارویی احتمالی با موشك های ایرانی مستقر كرده است، دولت های عضو اتحادیه اروپا خواستار برچیدن زرادخانه موشكی ایران هستند. تهران می گوید موشك ها صرفا اهداف دفاعی را دنبال می كنند.
رویترز ادامه داد: با این حال، هر چند برخی دولت های اتحادیه اروپا از جمله هلند و انگلستان از موشك های ایران و مداخله (ادعایی) تهران در سوریه و یمن ابراز نگرانی كرده اند، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گفته اند كه اقدام فوری آنها باید تمركز بر نجات توافق هسته ای 2015 باشد.
این خبرگزاری افزود: توافق هسته ای با ایران كه مذاكره درباره آن 12 سال طول كشید و دیپلمات های اتحادیه اروپا آن را آغاز و انجام دادند، مهم ترین موفقیت دیپلماتیك برای این اتحادیه اروپا در چند دهه است.
بسیاری نگران آن هستند كه اگر كنگره آمریكا تحریم ها را بار دیگر علیه ایران اعمال كرده و باعث شود كه توافق شكست بخورد، اتحادیه اروپا به عنوان یك میانجی صادق نتواند در مجموعه ای از درگیری ها در آینده اعتبار خود را بازیابد.
بیشتر تحریم های سازمان ملل و غربی بیش از 18 ماه پیش، طبق توافق برداشته شدند. تهران همچنان تحت تحریم تسلیحاتی سازمان ملل است كه بخشی از توافق نیست.
بر اساس این گزارش، وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا همچنین در نشست خود در لوگزامبورگ قرار است دور جدید تحریم های اقتصادی علیه كره شمالی را بعد از آزمایش هسته ای ماه گذشته پیونگ یانگ تصویب كنند. بسیاری از دولت های هنوز امیدوارند توافق ایران درباره كره شمالی تكرار شود.
«مارگوت والستروم» وزیر امور خارجه سوئد كه كشورش در پیونگ یانگ سفارت دارد، در این نشست بار دیگر آمادگی كشورش را برای كمك به مذاكرات با كره شمالی در صورت درخواست از استكهلم ابراز كرد.
این درحالی است كه گابریل وزیر خارجه آلمان هشدار داد كه تصمیم ترامپ در خودداری از تایید پایبندی ایران به توافق می تواند چنین سناریویی را با تردید مواجه كند.
گابریل گفت: نگران آن هستم كه اگر اكنون بخواهیم با كره شمالی مذاكره كنیم، پایان احتمالی توافق هسته ای با ایران اعتبار چنین توافقاتی را به خطر بیندازد.
به گزارش ایرنا، در نشست امروز وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا علاوه بر ایران و برجام، پیرامون مسائل كره شمالی، تركیه و میانمار نیز گفت وگو خواهد شد.
این نشست درحالی برگزار می شود كه ترامپ روز جمعه (به وقت واشنگتن) در یك سخنرانی سیاست جدید دولتش در قبال تهران را اعلام و پایبندی ایران به برجام را رد كرد.
موگرینی پیش از آغاز نشست لوگزامبورگ در جمع خبرنگاران تاكید كرد كه مساله جایگزین برجام را بررسی نمی كند. وی همچنین گفت كه انتظار دارد وزیران خارجه این اتحادیه از توافق هسته ای ایران قویا حمایت كنند.
اروپام**9158 **مترجم: بهجت عباسی **انتشار: زهرا هژبری
تهران-ایرنا- رویترز گزارش داد: اتحادیه اروپا روز دوشنبه وعده داد از توافق هسته ای سال 2015 بین ایران و قدرت های جهانی دفاع كند و به دنبال تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در تایید نكردن پایبندی تهران به توافق، از قانونگذاران آمریكایی خواست از اعمال دوباره تحریم ها خودداری كند.