به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد باقر الفت روز چهارشنبه درهمایش بحران آب، جرایم و آسیب ها در شیراز به اثرات بحران ناشی از برداشت بی رویه آب در استان های مختلف اشاره كرد و گفت:11 میلیون نفر حاشیه نشین در كشور بخشی از تبعات این بحران است، دستگاه قضایی همكاری فراگیری برای مقابله با برداشت بی رویه دارد و این همكاری ها را تداوم می بخشد.
این مقام قضایی خالی شدن روستاها از سكنه و مهاجرت ناشی از كم آبی را از نشانه های بحران دانست و گفت : این موارد تبعات امنیتی به دنبال دارد كه باید برای آن چاره اندیشی كرد بسیاری از روستاها به مخروبه تبدیل شده است، مهاجرت بحث بسیار جدی است كه با سیاست های كلان نظام مبنی بر توانمندسازی روستاها باید برای آن چاره اندیشی كرد.
معاون قوه قضاییه گفت: جلوگیری از مهاجرت و ایجاد فضای مهاجرت معكوس از شهر به روستا اقدامی است كه باید بیشتر به آن توجه داشت، كمبود آب جلو اجرای این سیاست ها را می گیرد و ما را با مهاجرت های پر تعداد مواجه می كند.
الفت اضافه كرد: بحران آب برنامه های اساسی را كه در اسناد چشم انداز و بالادستی توسعه ازجمله توسعه توریسم و گردشگری مورد تاكید قرار داده با چالش مواجه خواهد ساخت، این بحران روستاهای ما را فقیر می كند.
وی با بیان اینكه استحصال آب از عمق 500 متری افتخار نیست گفت: باید قانون مقابله با این نوع برداشت ها تدوین شود قانون فعلی بازدارنده نیست ، برخی استان ها از جمله كرمان و اصفهان در حوزه صنعت از بحران آب آسیب جدی دیده اند این آسیب ها به صنایع فولاد وارد شده و صنعت و معدن این استان ها را به چالش كشیده است.
الفت اضافه كرد : صنایع فولاد در هر ثانیه 15 متر مكعب آب می طلبد احداث برخی از این صنایع در این استان ها كارشناسی نبوده است.
وی با اشاره به اقدامات قوه قضائیه در حوزه برخورد با چاه های آب غیر مجاز گفت:در استان فارس ظرف 2 سال گذشته 6 هزار چاه مسدود شده و در سال جاری دستور انسداد 2500 حلقه چاه صادر شده است كه در محاكم و دادسراها در حال بررسی و اجراهای احكام است.
الفت گفت: حفر چاه غیر مجاز در كشور اقدامی مربوط به یكی دو سال گذشته نیست و از ده ها سال گذشته با كم توجهی، چاه هایی حفر شده و معیشت قسمت بزرگی از كشاورزان را تحت تاثیر قرار داده است ، مسدود كردن چاه به اقتصاد خانواده ها خلل وارد می كند اما باید مطابق با قانون و طبق برنامه اجرا شود.
همایش ملی بحران آب، جرایم و آسیب ها از علت شناسی تا پیشگیری 26 مهر 96 به میزبانی شیراز با حضور جمعی از اندیشمندان حوزه قضایی و مسئولان و صاحبنظران حوزه آب و محیط زیست گشایش یافت.
گونه شناسی جرایم و تخلفات حوزه آب، علت شناسی علمی و عملی جرایم و آسیب های این حوزه ، بررسی عوامل هیدروژئولوژی ، هیدرولیك و زیست محیطی بحران آب، گونه های پیشگیری از جرایم، تخلفات و آسیب های حوزه آب، آسیب شناسی تقنینی، قضایی و اجرایی حوزه آب ، راهكارهای آموزش و جلب مشاركت مردم در زمینه پیشگیری و مقابله با بحران آب از جمله محورهای این همایش اعلام شده است .
رویكرد اصلاح قوانین و ایجاد وحدت رویه قضایی و اجرایی در زمینه مقابله با برداشت های بی رویه و غیر قانونی از منابع آب زیر زمینی از دیگر محورهای این همایش یك روزه است.
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشاردهنده:غلامرضا مالك زاده
6113 /1876
معاون قوه قضاییه:در برخورد با متخلفان بهره برداری ازمنابع آب قاطع هستیم
۲۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۲۵
کد خبر:
82700344
شیراز - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینكه دستگاه قضایی در برخورد با زیاده طلبی در بهره برداری از منابع آب با كسی شوخی ندارد گفت: برخوردها قاطع و بازدارنده خواهد بود.