به گزارش ايرنا، آمريكا در ماه ژوئن سال جاري سلاح هاي و تجهيزات جديد را در اختيار نيروي درياي فيليپين قرار داد تا از آن براي عمليات منطقه ميندانائو به ويژه بحران شهر 'مراوي' استفاده كند.
آمريكا در اين بخشش نظامي خود 300 قبضه تفنگ 'ام4 كارابين' كه جزء سلاح هاي اصلي ارتش آمريكا محسوب مي شود، 200 قبضه كلت 'گلاك 21'، چهار قبضه مسلسل M134D كه توان شليك دستكم دو تا 6 هزار گلوله در دقيقه را دارد و يكصد قبضه نارنجك انداز M203 را به عنوان بخشي از آنچه كه برنامه آمريكا براي مقابله با تروريسم عنوان مي شود به اين كشور كمك كرد.
آمريكا كه در پنج سال گذشته حدود 800 ميليون دلار، شامل حمايت مالي و آموزش، كمك نظامي به ارتش فيليپين كرده، در ماه ژوئن سال جاري همچنين 25 دستگاه خودورهاي نظامي به اين كشور تحويل داد تا تلاش كند از چين و روسيه به عنوان رقباي خود عقب نماند.
اشتياق فروش سلاح و تجهيزات جنگ افزار كه در آمريكا هرگز كاهش نيافته در برخي مواقع به بهانه هاي واهي از جمله دفاع از حقوق بشر مقامات فيليپين را با اقداماتي از قبيل منع فروش سلاح به اين كشور و يا لغو يك پيمان نظامي براي مدتي تحت فشار قرار داده اند.
نمونه اي اين مورد را مي توان در توقف فروش 27 هزار قبضه تفنگ توسط آمريكا به فيليپين در سال گذشته مشاهده كرد كه اين اقدامات باعث شد كه 'رودريگو دوترته' به منظور پايان دادن به همكاري هاي خود با آمريكا دست دوستي به سوي مسكو و پكن دراز كند.
'دوترته' در سفر ماه مه سال جاري خود به روسيه از 'ولاديمير پوتين' خواست از نظر نظامي به اين كشور كمك كند و وام در اختيار آنها قرار دهد.
در واقع دولت 'دوترته' در ماه هاي پاياني رياست جمهوري 'باراك اوباما' به دليل آنچه كه كشتار فراقانوني عاملان مواد مخدر ناميده مي شود مورد انتقاد قرار گرفت و همين رويه باعث شد تا 'مانيل' در مقابل واشنگتن بايستند و به پكن و مسكو روي خوش نشان دهد.
با روي كار آمدن 'دونالد ترامپ' و با تقويت برخي فعاليت هاي تروريستي در فيليپين كه اصلي ترين آن بحران شهر 'مراوي' بود، 'دوترته' چرخش عمده اي در سياست خارجي خود نشان داد و نسبت به نزديكي با واشنگتن اظهار تمايل كرد.
ميزان تجارت بين فيليپين و روسيه در سال گذشته 422 ميليارد دلار بود. در سال 2015 نيز فيليپين سي و يكمين شريك تجاري روسيه بود به گونه اي كه اين كشور چهل و چهارمين مقصد صادراتي و بيست و هفتمين مبداء واردات روسيه بود.
روسيه در ادامه تلاش هاي خود براي حضور در فيليپين امروز علاوه بر كاميونهاي ارتشي، پنج هزار تفنگ به اين كشور اعطا كرد.
چين نيز كه در ماه ژوئن سال جاري سه هزار قبضه سلاح تهاجمي و 100 قبضه تفنگ تك تيرانداز به فيليپين داده بود اوايل ماه جاري در دومين محموله خود حدود سه هزار قبضه تفنگ ديگر به ارزش سه ميليون و 300 هزار دلار به فيليپين ارسال كرد.
اگرچه در برخي گزارش ها آمده است كه اين اقدام با هدف نزديك شدن فيليپين به روسيه و چين و همچنين فاصله گرفتن از آمريكا است، اما انتشار خبر حضور نيروهاي ويژه آمريكا در اين كشور حوزه جنوب شرقي آسيا نشان مي دهد كه فيليپين اكنون به مركز اصلي رقابت آمريكا، روسيه و چين تبديل شده است.
آنچه كه تاكنون در عرصه سياست خارجي فيليپين رخ داده است، اين سه قدرت جهاني را با اين علامت سئوال جدي قرار داده كه سهم هر از اين سه كشور در فيليپين به چه ميزان است، سئوالي كه چرخش هاي سياسي 'دوترته' پاسخ آن را دشوار كرده است.
آساق**241**1599 *شبس*1488 *انتشار دهنده: بهمن بامداد**
كوالالامپور – ايرنا – سياست هاي دولت فعلي فيليپين در مقابله با قاچاقچيان مواد مخدر، حركت هاي تروريستي در جنوب اين كشور و بحران شهر 'مراوي' و نياز مانيل به تجهيزات نظامي به گونه اي افزايش يافت كه اين كشور اكنون به ميدان رقابت نظامي چين، روسيه و آمريكا تبديل شده است.