۸ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۱۶
کد خبر: 82713417
T T
۰ نفر

زباله های دریایی عامل بروز كشند قرمز

۸ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۱۶
کد خبر: 82713417
زباله های دریایی عامل بروز كشند قرمز

تهران-ایرنا-رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی وعلوم جوی با اشاره به نقش زباله ها در تخریب محیط زیست دریایی گفت:زباله ها از یك سو به عنوان منبع غذایی سبب رشد بی رویه پلانكتون ها و جلبك ها در محیط های دریایی می شود و ازسوی دیگر به بروز پدیده كشند قرمز كمك می كند.

ناصر حاجی زاده ذاكر روز دوشنبه در حاشیه همایش بین المللی اقیانوس شناسی غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: زباله ها بخش مهمی از آلودگی های دریایی هستند و به شدت برای محیط زیست دریایی زیان آورهستند .
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی اظهار كرد: كشند قرمز یا شكوفایی جلبكی پدیده ای است طبیعی كه براثر نوعی جلبك میكروسكپی به وجود می آید كه در برخی موارد سمی تولید می كند كه بر بخش مركزی سیستم عصبی ماهیان تاثیر می گذارد و سبب فلج شدن سیستم تنفسی آنها شده و مرگ ماهیان را به دنبال دارد.
حاجی زاده ذاكر افزود: ورود بی رویه فاضلاب های شهری، كشاورزی و صنعتی به دریاها بدون تصفیه، خطرات و تهدیدات بیشماری برای كشوردارد؛ متاسفانه این آلودگی ها محدود به سواحل آبی ایران نمی شود و در آبهای مشترك ایران با دیگر كشورها هم دیده شده كه باید به عنوان یك مشكل منطقه ای و جهانی به آن نگاه كرد.
وی با اشاره به اینكه در سالهای اخیر كاوشگر اقیانوس پیمای خلیج فارس به تجهیزات مدرن و پیشرفته اندازه گیری مجهز شده است گفت: با گذشت حدود یك سال از تحویل كاوشگر خلیج فارس، تست های عملیاتی روی آن انجام شده و بزودی یك گشت را در تنگه هرمز خواهیم داشت.
وی افزود: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی چابهار به صورت مرتب تغییرات زیست محیطی و اقلیمی در منطقه را بررسی می كند و بارها در خصوص وقوع كشند قرمزهشدار و نتایج مطالعات و تحقیقات خود را در اختیار ارگانها و سازمانهای فعال در منطقه نیز گذاشته است.
اولین همایش بین المللی اقیانوس شناسی غرب آسیا امروز و فردا نهم آبان ماه در هتل المپیك درحال برگزاری است.
9031**1440
خبرنگار : عادل پازیار ** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر