خدمات دهی به زوار پاكستانی اربعین به بهترین نحو در زاهدان و میرجاوه انجام می شود

زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: خدمات دهی به زوار پاكستانی اربعین حسینی در میرجاوه و زاهدان از سوی دستگاههای مختلف و ستاد اربعین استان به بهترین نحو ممكن انجام می شود.

علی اوسط هاشمی پنجشنبه شب در حاشیه بازدید از زائرسرای امام رضا (ع) زاهدان و دیدار با زوار پاكستانی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشتر نهادها و دستگاههای استان اعم از نظامی، انتظامی، هلال احمر، علوم پزشكی، فرمانداریها، شهرداریها، اوقاف و امور خیریه و اعضای ستاد اربعین استان برای خدمات دهی به زوار حسینی آماده هستند و این باور و عشق در همه وجود دارد زیرا خود را خادم ائمه (ع) می دانند.
وی بیان كرد: با وجود تمامی امكانات، تجهیزات، خدمات رسانی ها و غیره هنوز كافی نیست و پارسال هزار متر زمین به زائرسرا اضافه شد و قرار است از مشاركت آستان قدس، آستان حضرت معصومه(س) و حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری برای توسعه این مكان استفاده تا در كنار مساعدت های دولت حركتی شایسته انجام شود.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینكه خدمت رسانی به زوار حسینی افتخاریست كه همه را به خود جذب می كند ادامه داد: علاوه بر دستگاههای عضو ستاد اربعین، اصناف و شركت ها و بازاریان نیز برای خدمات دهی وارد صحنه شده اند بطوریكه اتحادیه خبازان اعلام كرده است تمامی نان مورد نیاز زوار اربعین در زائرسرای امام رضا (ع) را تامین می كند و این حركت خود الگویی مناسب برای سایر صنوف است.
وی تصریح كرد: باید همه را در این كار بزرگ شریك و همسو كنیم و در یك كلام خیل كثیر را در مسیر قدم زوار عزیز كه با طی مسافت طولانی و تحمل سختی ها و سختگیریها خودشان را به ایران رسانده اند، جاری كنیم تا دلشان روشن و امید و نشاط در چهره های خسته از آثار سوء نیت ها در كشور خودشان، ایجاد شود.
وی در پاسخ به این سئوال كه حدود 10هزار زائر پاكستانی برای ورود به خاك ایران در مرز آن كشور گرفتار مشكلاتی هستند برای روان سازی ورود و حل مشكل چه رایزنی ها و تدابیری با كشور همسایه انجام می شود، گفت: با دیپلماسی فعال و ارتباط خوبی كه با پاكستان داریم رایزنی ها در حال انجام است و اینگونه نیست كه وقتی چیزی از آنان بخواهیم حرف ما را زمین بیندازند.
هاشمی افزود: در همین زمینه سركنسول پاكستان در زاهدان را دیشب به استانداری دعوت كرده و وی را در جریان مسائل و مشكلات بوجود آمده برای زوار حسینی در مرز پاكستان قرار دادند كه بدنبال آن امروز سرپرست اداره كل امنیتی و انتظامی به همراه معاون سركنسول پاكستان از مرز بازدید كرده و از حضور زوار و رفتار نیروهای پاكستانی با آنان فیلم تهیه و مستندسازی كردند و در همان محل به نماینده دولت پاكستان تفهیم شد كه این طرز رفتار با زوار كه شهروند خودشان هستند قابل قبول نیست.
وی ادامه داد: در این بازدید نماینده دولت پاكستان فرماندار خود را احضار و تذكر لازم را به وی داده و خواسته است تا ماموران در رفتارشان تجدید نظر كنند.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با خبر شدم كه زوار بازگشته از مراسم عاشورا هنوز در مرز تفتان سرگردان هستند كه اگر این خبر درست باشد قطعا باید به این نوع رفتارها اعتراض كرد زیرا ما وظیفه انسانی و اسلامی خود می دانیم كه به سهم خودمان از زوار دفاع كنیم.
هاشمی افزود: دكتر ذوالفقاری رئیس ستاد اربعین كشور امشب در تماس تلفنی از مشكل پیش آمده برای زوار در آنسوی مرز ابراز نگرانی می كرد كه در مورد مسائل بوجود آمده گفت وگو شد و ایشان نیز قول دادند كه امشب با وزارت خارجه هماهنگی كنند تا فردا سفیر پاكستان در تهران به وزارت خارجه دعوت و هم اندیشی لازم انجام و مشكلات در فضایی دوستانه حل شود.
وی خاطر نشان كرد: البته خودما احساس كردیم كه حجم ورودی زوار افزایش یافته و زمان پذیرش طولانی شده است به همین سبب جانشین فرمانده انتظامی به مرز اعزام و تدابیر لازم اندیشیده شد بطوریكه پنج گیت ورودی به 10 گیت افزایش یافت تا زمان پذیرش به حداقل برسد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ما خوشحالیم كه یك پایانه مرزی در مرز با پاكستان را به سه پایانه افزایش داده ایم این در حالیست كه در مرز با افغانستان تنها یك پایانه داریم، به همین سبب باید با سركنسول و سفیر پاكستان هماهنگ كنیم تا برای زوار تغییر مسیر ایجاد كنند و اكنون منتظریم دولت پاكستان نقطه صفر مرزی را مشخص كند و دو مرز را به عنوان مرز رسمی بپذیرد.
وی افزود: با پذیرش این مرزهای رسمی آمادگی وجود دارد كه از طریق دریا، زمین و هوا مسافر پذیرش كنیم و اعلام هم كرده ایم كه شهروندان پاكستانی می توانند از مرز ریمدان وارد شوند و در واقع زوار و مسافران كراچی و دیگر نقاط پاكستان می توانند از طریق دریا به بندر گوادر سفر كرده و پس از آن با طی 80 كیلومتر به مرز ریمدان رسیده و از این مسیر وارد ایران شوند.
هاشمی گفت: ما زیر ساخت ها را آماده كرده ایم و اگر دولت پاكستان پای كار بیاید سال آینده وضعیت به مراتب بهتر خواهد شد.
به گفته رئیس ستاد اربعین سیستان و بلوچستان 145 هزار و 386 زائر پاكستانی عتبات عالیات از ابتدای امسال تا كنون از مرز میرجاوه وارد خاك جمهوری اسلامی ایران شده اند.
علی اصغر میرشكاری اظهار داشت: 27 هزار نفر از این زوار در ایام محرم و صفر از طریق مرز میرجاوه وارد سیستان و بلوچستان شده اند.
وی بیان كرد: همچنین 268 دستگاه اتوبوس پاكستانی حامل زائران تا كنون از طریق مرز میرجاوه وارد خاك جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی افزود: 2 تیم بهداشتی از دانشگاه علوم پزشكی زاهدان در مرز میرجاوه و زائر سرای امام رضا(ع) زاهدان به منظور خدمات رسانی به زوار پاكستانی مستقر هستند.
وی تصریح كرد: هزار و 300 كودك پاكستانی تا كنون واكسینه شده اند.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: 6 هزار و 800 نفر از این استان تا كنون در سامانه سماح به منظور شركت در پیاده روی اربعین نام نویسی كرده اند.
میرشكاری اظهار داشت: هزار و 538 نفر از اتباع افغانستان برای نخستین بار امسال برای پیاده روی اربعین نام نویسی كرده اند.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاكستان به حوزه آسیای میانه، اروپا و نیز كشور عراق و قلب آن یعنی كربلا است كه مرز این استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به روی زوار پاكستانی برای رسیدن به این قلب زمین باز شده است.
زوار پاكستانی در راه رسیدن به سر منزل مقصود پا بر خاك سیستان و بلوچستان گذاشته و گاه شبی را در این استان سپری می كنند.
فرهنگ غنی و عشق و علاقه مردم ایران زمین به ویژه مردم دیار نخل و آفتاب به سرور و سالار شهیدان سبب شده تا از این كاروان ها همچون برادر و میهمانی عزیز پذیرایی كنند تا احساس غربت نداشته باشند.
میرجاوه در 75 كیلومتری شرق زاهدان مركز استان سیستان و بلوچستان و در همسایگی پاكستان واقع شده است.
ایران اسلامی از طریق استان سیستان و بلوچستان افزون بر 900 كیلومتر مرز زمینی با كشور پاكستان دارد.
6081 خبرنگار و انتشار دهنده: حیدر سرایانی