۱۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۱:۴۵
کد خبر: 82720132
T T
۰ نفر
معاون بانك مركزی: رشد اقتصادی مناسبی برای سال 96 محقق می شود

تهران - ایرنا - معاون اقتصادی بانك مركزی با پیش بینی اینكه رشد اقتصادی مناسبی برای سال 96 محقق می شود، اعلام كرد: انتظار می رود روند رو به بهبود رشد اقتصادی كه از سال گذشته آغاز شده است، در سال جاری نیز استمرار یابد.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، اقتصاد ایران در سال 95 و با آغاز اجرای برجام (دی 94) توانست به سرعت روند رشد منفی خود را اصلاح كند و به مدد تلاشگران صنعت نفت به سرعت روند تولید و صادرات نفت ایران به دوران پیش از تحریم ها بازگشت و اثر مثبت خود را بر رشد اقتصاد ایران گذاشت.
ثبت نرخ رشد اقتصادی 12.5 درصدی با احتساب نفت و 3.3 درصدی بدون نفت، موید آن است كه همپای رشد صنعت نفت ایران، سایر بخش های اقتصادی نیز تحت تاثیر سیاست های اقتصادی دولت از ركود خارج شدند و تنها بخش های مسكن و معدن رشد منفی را تجربه كردند.
هرچند هنوز بانك مركزی محاسبات خود از نرخ رشد اقتصادی ایران در بهار امسال را نهایی و منتشر نكرده است اما به گفته «پیمان قربانی» معاون اقتصادی بانك مركزی، شواهد گویای استمرار روند رو به رشد اقتصاد ایران در سال جاری است.
به عقیده قربانی، با توجه به بهره برداری از ظرفیت های بخش نفت در سال جاری دستیابی به رشد های بالا همانند سال های پیش امكان پذیر نخواهد بود و از این رو مجموعه سیاست گذاری كشور و بانك مركزی مصمم هستند تا در سال جاری زمینه بهتری را برای رشد بخش غیرنفتی اقتصاد و تحریك رشد و اشتغال از این حوزه فراهم كنند.
وی در یادداشتی كه در شماره اخیر فصلنامه روند منتشر شد، نوشت: دستیابی به نرخ رشد اقتصادی 12.5 درصدی در سال 95 در حالی حاصل شد كه اقتصاد ایران در سال 94 رشد منفی 1.6 درصدی را تجربه كرده بود. بررسی اجزای تولید ناخالص داخلی در سال 95 نشان می دهد كه ارزش افزوده تمامی گروه ها مثبت بوده است. در این میان گروه نفت بالاترین نرخ رشد ارزش افزوده (61.6 درصد) و نیز بیشترین سهم (9.8 درصد) را در رشد اقتصادی سال 95 به خود اختصاص داد.
نكته قابل تامل اینكه افزایش رشد تولید ناخالص داخلی بدون نفت از منفی 3.1 درصد در سال 94 به 3.3 درصد در سال 95 بود كه حمایت نظام بانكی از فعالیت های مولد همانند تمركز بر تامین مالی سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی، مساعدت های انجام شده در خصوص تامین مالی بنگاه های كوچك و متوسط، كمك به تامین مالی خرید محصولات كشاورزی و موارد دیگر نقش موثری در دستیابی به آن داشته است.
مشاهده نماگرهای پیش رو در زمینه رشد اقتصادی نیز حاكی از استمرار رشد مطلوب اقتصاد در فصل نخست سال 96 است. در این راستا بررسی اقلام و نسبت های مالی صنایع منتخب بورس در سه ماه نخست امسال نشان دهنده بهبود عملكرد فعالیت های صنعتی در مقایسه با دوره مشابه سال 95 است به گونه ای كه در این مدت و از مجموع 15 رشته فعالیت صنعتی، 13 رشته فعالیت افزایش عملكرد فروش را تجربه كرده و تنها 2 گروه با كاهش درآمد حاصل از فروش مواجه بوده اند.
این در حالیست كه در سه ماه نخست سال 95 عملكرد فروش هشت گروه صنعتی با كاهش مواجه بود.
افزون بر این، بر اساس آخرین آمارهای موجود شاخص تولید كارگاه های بزرگ صنعتی كشور در سه ماه نخست سال 96 نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.5 درصد افزایش یافت به طوری كه در سه ماه نخست امسال 6 گروه اصلی شامل
«صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر»، «صنایع تولید محصولات كانی غیرفلزی»، «صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی» و «صنایع تولید مواد غذایی» در مجموع با ضریب 83.3 درصدی از شاخص تولید كارگاه های بزرگ صنعتی از رشد مثبتی نسبت به مدت مشابه سال 95 برخوردار بوده اند.
معاون اقتصادی بانك مركزی بر اساس این آمار چنین نتیجه گیری كرده است: با توجه به شواهد موجود نظیر بهبود عملكرد فعالیت های صنعتی پیش بینی می شود رشد اقتصادی مناسبی برای سال 96 محقق شده و روند رو به بهبود رشد اقتصادی كه از سال گذشته آغاز شده است، در سال جاری نیز استمرار یابد.
اقتصام**2025*6075*خبرنگار: لیلا جودی** انتشار: زهرا هجینی نژاد
۰ نفر