به گزارش ايرنا از روابط عمومي و امور بينالملل سازمان بهزيستي كشور، انوشيروان محسنيبندپي روز دوشنبه در تشريح روند ساماندهي كودكان كار، افزود : 6 وزارتخانه بهداشت، امور خارجه، آموزش و پرورش، دادگستري، كار و اطلاعات براي تحقق آيين نامه ساماندهي كودكان كار تلاش مي كنند.
وي اضافه كرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، مديريت و ساماندهي كودكان كار برعهده بهزيستي گذاشته شده است و ما نيز بر اساس اين تكليف قانوني، در حال تدوين آئيننامهاي هستيم تا نسبت به پذيرش و جذب آنها اقدام كنيم.
رئيس سازمان بهزيستي كشور، ادامه داد: هماكنون اين آئيننامه مراحل پاياني خود را طي ميكند و در آن، نقش دستگاههايي از جمله شهرداري، وزارتخانههاي تعاون، كار و رفاه اجتماعي، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و كميته امداد امام خميني (ره) مشخص شده است.
محسني بندپي گفت: ممكن است برخي از اين كودكان مبتلا به بيماري بوده و از توان مالي كافي براي هزينههاي درمان برخوردار نباشند كه وزارت بهداشت براي ورود به اين بخش اعلام آمادگي كرده؛ همچنين برخي از اين كودكان به دلايلي از ادامه تحصيل بازماندهاند، كه وزارت آموزش و پرورش ميتواند آنها را به چرخه تحصيل برگرداند، ضمناينكه كميته امداد نيز ميتواند كودكان كاري را كه خانوادههايشان آنها را به دليل عدم تمكن مالي روانه خيابانها كردهاند، تحت پوشش قرار دهد.
وي با اشاره به شيوه ساماندهي كودكاني كه توسط گروههاي مافيايي كنترل ميشوند، يادآورشد: در اين مورد نيز نيروي انتظامي، دادستاني، دادگستري و وزارت اطلاعات براي شناسايي سردستههاي اين باندها وارد عمل خواهند شد، ضمن اينكه ساماندهي اين كودكان، خود عاملي در جهت قطع ابزار فعاليت اين باندهاي مافيايي بوده، كه در بخشي از آئيننامه بدان پرداختهايم.
رئيس سازمان بهزيستي كشور با اشاره به بخش ديگري از آئيننامه در حال تدوين بهزيستي براي ساماندهي كودكان كار، خاطرنشان كرد: اگر قوه قضاييه بپذيرد، مي توان كودكان كاري را كه بيش از چهار بار پذيرش شده و تحت تربيت قرار گرفته اند، اما بار ديگر خانواده مطالبه كرده و براي بار پنجم با همان مشخصات وارد خيابان شدهاند، بعد از پذيرش و تربيت مجدد از والدينشان سلب حضانت شود.
وي درباره وضعيت كودكاني كه از آن سوي مرزها براي كار در خيابان وارد كشور ميشوند، افزود: تاكنون 62 درصد كودكان كاري كه در تهران جمعآوري كردهايم، غير ايراني و از اتباع افغاني، پاكستاني و بنگلادشي بودهاند، كه در اين رابطه نيز مكاتباتي با وزارت امور خارجه داشتهايم، تا اگر در ميان آنها كودكاني بدون مدارك احراز هويت باشند، به كشورشان برگردانده شوند.
رئيس سازمان بهزيستي كشور، با انتقاد از نحوه جمعآوري كودكان كار كه از طريق نيروي انتظامي صورت گرفته بود، آن را اقدامي موقتي و خارج از پروتكل و نظارت بهزيستي دانست كه با اعتراض اين سازمان متوقف شده است.
محسني بندپي تاكيد كرد: مشاركت سازمانهاي مردم نهاد، بهترين راه ساماندهي كودكان كار خواهد بود.
اجتمام**9185**1569**دريافت كننده: سادات حسيني خواه **انتشار: علي حبيبي
*آگاهي از آخرين اخبار اجتماعي و حوادث ايران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعي ايرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
رئيس سازمان بهزيستي كشور:
آيين نامه ساماندهي كودكان كار مراحل نهايي خود را طي مي كند
۱۵ آبان ۱۳۹۶، ۱۵:۳۳
کد خبر:
82721715
تهران - ايرنا - رئيس سازمان بهزيستي كشور گفت: هماكنون آئيننامه ساماندهي كودكان كار با همكاري 6 وزارتخانه، مراحل پاياني خود را طي ميكند و تا دو هفته آينده از آن رونمايي خواهد شد.