۱۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۵۱
کد خبر: 82723994
T T
۰ نفر

ساخت پهپاد خورشیدی در دانشگاه تبریز

۱۷ آبان ۱۳۹۶، ۱۳:۵۱
کد خبر: 82723994
ساخت پهپاد خورشیدی در دانشگاه تبریز

تبریز - ایرنا - ربات پرنده پنل خورشیدی عمود پرواز، از سوی دانشجوی كارشناسی ارشد رشته مكانیك دانشگاه تبریز، طراحی و ساخته شد.

به گزارش ایرنا، بابك جهانگیری مجری این طرح، روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: این ربات با شارژ كردن دائمی منبع تغذیه خود توسط پنل های خورشیدی و آیرودینامیك، بسیار مناسب برای فرود و برخاست عمودی در مكان های نامناسب و ناهموار بدون باند فرود بوده و توانایی پرواز افقی سریع را دارد.
وی ادامه داد: این پهپاد از جنس مواد كامپوزیتی ساخته‌ شده و تمامی سامانه ‌های كنترلی آن از نوع الكتریكی و مكانیزم های مكانیكی است كه ابعاد و وزن تمام ‌شده آن مناسب برای حمل در مناطق ناهموار توسط یك فرد است و ابعاد بال‌ها حدود 5/1 متر و وزن تمام‌ شده آن با دوربین در حدود چهار كیلوگرم است.
دانشجوی كارشناسی ارشد دانشگاه مهندسی مكانیك دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به اهداف و كاربرد این ربات گفت: این ربات به منظور انجام ماموریت‌های امدادی، نظامی، تصویربرداری هوایی و یا انتقال مواد و قطعات ضروری در اماكن صنعتی كه فاصله مبدا و مقصد در آن‌ها زیاد است، بهترین گزینه محسوب می شود كه حتی می تواند بدون وجود باند پروازی به اهداف تعیین شده برسد.
وی اظهاركرد: برخاست و فرود عمودی بدون نیاز به باند پروازی و در شرایط محیطی نامناسب، استفاده از سلول خورشیدی انعطاف‌پذیر در روی بال‌ها و حتی بدنه، ارسال تصویر زنده از محل موردنظر، وزن كم پرنده، استفاده در ماموریت‌های نظامی، قابلیت حمل توسط یك نفر و نیز زمان پرواز بیشتر از سه ساعت برای مقاصد در شعاع 30 كیلومتری از جمله قابلیت های این ربات پرنده است.
این دانشجوی دانشگاه تبریز با اشاره به مشخصه اصلی و نوآوری این ربات در مقایسه با سایر ربات های ساخته شده در دیگر كشورها بیان كرد: استفاده از سه موتور الكتریكی جهت پرواز عمودی و تبدیل آن به حالت افقی توسط چرخش دو موتور جلویی و در درجه دوم استفاده از سلول‌های خورشیدی پربازده پروسكایتی (perovskite) انعطاف‌پذیر مناسب جهت نصب بر روی بال‌ها و نیز بدنه جهت شارژ دائمی باتری پرنده از مهم‌ترین شاخص‌های نوآورانه این پهپاد است كه پرواز بدون نیاز به باند و افزایش قابل‌توجه زمان پرواز نسبت به دیگر پرنده‌ها را ممكن می كند.
وی ارسال تصویر زنده از طریق سامانه رادیویی در ماموریت‌های نظامی، نظارتی- كنترلی و امداد و نجات، جداسازی و مونتاژ را از دیگر قابلیت های این ربات اعلام كرد.
جهانگیری افزود: این ربات در مدت بیش از یك سال با هزینه حدود 80 میلیون ریال طراحی و ساخته شده است.
بر اساس این گزارش، این طرح با راهنمایی دكتر حسن بیگلری، عضو هیات علمی دانشكده مهندسی مكانیك دانشگاه تبریز در قالب یكی از طرح ها و ایده های مورد حمایت مركز رشد واحدهای فناوری دانشگاه تبریز طراحی و ساخته شده است.
دانشگاه تبریز با پیشینه بیش از هفت دهه فعالیت، پس از دانشگاه تهران دومین دانشگاه كشور است.
خبرنگار: پرویز انصاری ** انتشار: عزیزی راد
3071/518/6033
۰ نفر