به گزارش روز يكشنبه ايرنا از انجمن علمي اقتصاد شهري ايران، دكتر سيد محسن طباطبايي مزدآبادي با بيان اينكه در حوزه كتاب نيز بايد به مقتضيات روز توجه كنيم، افزود: ورود برخي رسانه هاي نو همچون شبكه ها اجتماعي سبب شده است تا برخي كاركردهاي كتاب چاپي عملا از بين برود و براي مشتريان مقرون به صرفه نباشد.
وي به آماري در خصوص نشر الكترونيكي در آمريكا پرداخت و گفت: در سال 2015 در اين كشور درآمد رسانه هاي آنلاين به بيش از 30 ميليارد دلار رسيد كه 2 برابر چين و 6 برابر انگليس است.
طباطبايي با اشاره به اينكه ورود فناوري هاي نو باعث شده است بسياري از مفاهيم و كالاها نيز دستخوش تغيير و تحول شوند، گفت: يك استارت آپ نشان داده است كه مي تواند يك سامانه حمل و نقل با قدمت چند دهه را در مدت زمان چند ماه پشت سر بگذارد.
طباطبايي با ابراز خشنودي از فعاليت برخي كتابخانه ها و كتاب فروشي هاي آنلاين كه روي گوشي هاي تلفن همراه نيز نصب مي شوند، گفت: نياز به علم و دانش هيچ گاه از بين نمي رود اما نحوه ارائه آن مي تواند تغيير كند و ما نيز در شرايط فعلي بايد بپذيريم كه صنعت چاپ و نشر در آستانه تحولي حتمي است كه اگر با آن همراه نشويم، تنها خود ضرر مي كنيم.
مدرس دانشگاه تهران با تاكيد بر اين كه فعالان اين عرصه نيز بايد حتمي بودن اين تغيير را پذيرفته و متناسب با آن برنامه ريزي كنند، گفت: بعيد نيست تا چند دهه آينده انتشار كتاب به صورت مكتوب عملا متوقف شود و همه انتشارات به صورت مجازي باشد.
اين مولف و پژوهشگر با اشاره به هفته كتاب و چالش هايي كه پيش روي وضعيت كتابخواني در كشور وجود دارد، گفت: وضعيت كتاب نيز مانند بسياري از حوزه هاي ديگر تحت تاثير تحولات دنياي انساني قرار گرفته است و نمي توان ديگر با پارامترهاي قديمي به ارزيابي اين مقوله مهم پرداخت.
وي در ادامه به وضعيت سرانه مطالعه در كشور اشاره كرد و با بيان اينكه متأسفانه آمار دقيقي در اين حوزه وجود ندارد، گفت: برخي آمار مطالعه ايراني ها را روزانه 2 دقيقه و برخي بيش از 70 دقيقه عنوان مي كنند.
علمي (1) ** 1201 **
دريافت كننده: عبدالكريم جبارپور* انتشار: محتشمي
تهران- ايرنا- مدرس دانشگاه تهران با تاكيد بر اين كه مديران و مسئولان بايد بيش از گذشته بستر را براي نشر الكترونيكي فراهم آورند، گفت: مهمترين بايسته در اين خصوص تضمين واقعي و عملياتي حقوق مالكيت معنوي است.