به گزارش شامگاه چهارشنبه خبرنگار ایرنا ، مدیر انتشارات علمی و فرهنگی در آیین اختتامیه سومین جشنواره نشان دهخدا اظهار كرد: در این دوره 27 هزار كتاب در مرحله اول ، 232 كتاب در مرحله دوم و از این تعداد 187 عنوان در مرحله سوم و 45 اثر در مرحله ماقبل پایانی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
مسعود كوثری افزود: آثار برگزیده نهایی در حوزه های فلسفه ، زبان شناسی ، ادبیات ، علوم اجتماعی و هنر قرار داشتند .
وی ادامه داد: بررسی های اخیر نشان می دهد وضع دانشگاه ها در حوزه كتاب نگران كننده است ، به ویژه اینكه ناشران دانشگاهی بین دوران سنت و مدرنیته كتابداری گیر افتاده اند.
كوثری ابراز امیدواری كرد: جشنواره دهخدا زمینه پویایی دانش علوم انسانی را در ایران فراهم كرده و مسیر بین المللی شدن را بپیماید.
** جامعه شناسان كمتر در متن جامعه اند
وزیر تعاون ، كار و رفاه اجتماعی در ادامه مراسم تاكید كرد: به عنوان مسوول بزرگترین وزارتخانه اجتماعی اعلام می كنم كه افراد در جامعه به دلایل فقر ، نابرابری های اجتماعی از فرصت های یكسان برخوردار نیستند.
علی ربیعی ادامه داد: ساحت همه چیز می تواند اجتماعی باشد و ما و دانشگاهیان در بررسی ناكافی مسائل اجتماعی مقصریم .
وی ادامه داد: در حل پروژه های اجتماعی مثل فقر و طلاق مشكل داریم. جامعه ما به نوعی بی تفاوتی دچار شده و جامعه شناسان كمتر در متن جامعه اند و روشنفكران تمایلی برای كار در زمینه ساخت جامعه را ندارند.
وزیر كار و رفاه اجتماعی تاكید كرد: وقتی با هزینه 200 میلیارد تومانی برای رفع فقر هنوز فقر جدی در جامعه وجود دارد یعنی ما نیازمند مطالعه عمیق لایه های اجتماعی هستیم.
** سرنوشت علوم انسانی در ایران متفاوت از همه دنیاست است
پژوهشگر ارتباطات نیز گفت: علوم انسانی در ایران سرنوشت متفاوتی با سایر نقاط جهان دارد .
مهدی محسنیان راد افزود: باید نهادهایی كه در ایران مدعی حرف آخر در علوم اجتمااعی و علوم انسانی هستند ببینند در دیگر حوزه هایی كه به دست گرفته اند به كجا رسیده ایم.
وی ادامه داد: در بانكداری شكست خوردیم ، در مسكن مهر هم همینطور ، پس نتیجه می گیریم نباید سرنوشت كشور را با مداخله فتواگونه در همه حوزه ها به نا كامی كشاند.
** عمق بخشیدن به تفكر راه حل مشكلات جامعه است
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: دهخدا عمق بخشیدن بر تفكر را حلال مشكلات جامعه می دانست.
احمد مسجد جامعی افزود: مقالات چرند و پرند او طنز فاخر ایرانی را بنیان گذاشت ، طنزی كه هم ادب داشت و هم ادبیات و ماندگاری .
وی ادامه داد: دهخدا به این نتیجه رسیده بود كه برای عمق بخشیدن به فضای سیاسی جامعه باید كار علمی دقیق و عمیق كرد.
مسجدجامعی گفت: دهخدا و یارانش در راه وطن فداكاری های زیادی كردند ، اما اكنون در مقابل دانشگاه ها و حتی حوزه ها به جای كار تحقیقی رساله فروشی مد شده است.
وی یادآور شد: ایران را به فرهنگ و ادبش می شناسند ، بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا محققان بتوانند نتیجه تحقیقات شان را بیان كنند تا همه بهره ببرند.
** آثار برگزیده :
در پایان این مراسم كه در تالار جابرابن حیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد دو كتاب 'فرآیند ساخت نهاد زندان از مشروطه تا پهلوی اول' نوشته یعقوب خزایی و ' صدسال عشق مجازی ، مكتب وقوع و شعر واسوخت' نوشته محمود فتوحی به عنوان آثار اصلی برگزیده معرفی شدند و از پنج اثر 'پیمایش علم و جامعه و اجرای نسخه ایرانی' نوشته محمدامین قانعی راد ، 'فیزیكالیسم ' اثر مهدی غیاثوند ، 'سرنوشت اسیر در اسلام' نوشته سید علی میرشریفی ، ' فرهنگ توصیفی مطالعات ادبی' ، نوشته كورش صفوی و 'پژوهش ها و اندیشه های سینمای مستند' اثر ضابطی جهرمی شایسته تقدیر شاخته شدند.
در آیین اختتامیه شخصیت هایی همچون حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی مدیر روزنامه اطلاعات ، علی ربیعی وزیر كار و رفاه اجتماعی و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها حضور داشتند.
فراهنگ**3079**1540**1823
خبرنگار: علی اسدی*انتشار:طاهره نبی اللهی
7 كتاب از27هزار اثر در جشنواره نشان دهخدا معرفی شدند/انتقاد وزیر كار ازجامعه شناسان
۲۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۸:۱۳
کد خبر:
82732287
تهران-ایرنا- هفت اثر از بین 27 هزار اثر بررسی شده در سومین جشنواره نشان دهخدا شایسته تقدیر شناخته شدند.