به گزارش ايرنا، مردم عزادار قم در سوگ رحلت پيامبر اكرم(ص) و شهادت پيشواي دوم شيعيان امام حسن مجتبي(ع) بر سر و سينه زده و اشك و ماتم ريختند.
عزاداران با حضور در هيات هاي سينه زني و زنجيرزني ضمن عرض تسليت به پيشگاه ملكوتي حضرت فاطمه معصومه(س)، ارادت خويش را به خاندان اهل بيت(ع) به نمايش گذاشتند.
مردم ولايتمدار قم با گره زدن قلب هاي داغديده خويش به مضجع شريف كريمه اهل بيت(ع) به نوحه سرايي، مرثيه سرايي و سخنراني هايي در خصوص زندگاني گهربار اين معصومان جان دل سپرده اند.
مردم با تن كردن لباس هاي مشكي و سربندهاي يا حسن مجتبي(ع) در كنار هيات هاي عزاداري در حرم مطهر اجتماع كرده و درسوگ شهادت اين امام معصوم و سالروز رحلت نبي رحمت(ص) به عزاداري مشغولند.
از ماه محرم تا كنون، در تمام صحن هاي حرم مطهر حضرت معصومه(س) پرچم سياه برافراشته شده است و زمزمه هاي عاشقان مكتب اهل بيت(ع) هم نوا با نوحه خواني مداحان در شبستان ها و خيابان هاي منتهي به حرم مطهر طنين انداز شده است.
حرم نوراني كريمه اهل بيت(ع) مملو از هزاران تن از شيفتگان است كه از سراسر كشور خود را به اين بارگاه مطهر رسانده اند تا با شركت در آيين هاي سوگواري، از سيره اين بزرگان الگو بگيرند.
از صبح امروز مردم و به خصوص جوانان در قالب دسته هاي عزاداري و زنجيرزني از خيابان هاي منتهي به سمت كريمه اهل بيت(ع) حركت كرده اند تا در غم جانسوز رحلت نبي اكرم (ص) و شهادت سبط اكبرش شريك باشند.
امروز همه جاي شهر مقدس قم ميزبان محبان اهل بيت(ع) است و آيين هاي مشابهي در مسجد مقدس جمكران، بقاع متبرك امامزدادگان، مسجدها و تكيه هاي اين شهر برپاست و عزاداران با نواي مداحان اهل بيت(ع) در سوگ رحلت پيامبر مهرباني ها و شهادت فرزند امام اول شيعيان اشك ماتم مي ريزند.
بيت رهبر معظم انقلاب اسلامي در قم و بيوت مراجع تقليد نيز ميزبان مردم متدين است، همچنين بخش هاي پنجگانه قم با برگزاري مجالس سوگواري ميزبان عزاداران هستند.
حضرت محمد(ص) در 17 ربيع الاول عام الفيل در شهر مكه چشم به جهان گشود؛ پدر پيامبر(ص)، عبدالله فرزند عبدالمطلب و مادرش آمنه دختر وهب و هر 2 از قبيله بزرگ قريش بودند.
رسول اللّه، نبي اللّه، مصطفي، محمود، امين، خاتم، مزمل، نذير، بشير، مبين، كريم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشر، منذر، مذكر، يس و طه از القاب و ابوالقاسم و ابو ابراهيم نيز كنيه پيامبراسلام (ص) است.
پيامبر مهرباني ها در سن 25 سالگي با بانوي بزرگوار اسلام حضرت خديجه(س) ازدواج كرد و يگانه دخترش فاطمه الزهرا(س) متولد شد و با تعليم و تربيت در مكتب وحي پيامبر با پيشواي اول شيعيان امام علي(ع) ازدواج كرد و سلسله امامت و ولايت از نسل ايشان ادامه يافت.
آن حضرت در سن 40 سالگي به مقام رسالت رسيد و به مدت 23 سال عهده دار امر رسالت و نبوت بود؛ پيامبر(ص) در 28 صفر سال 11 هجري قمري و در سن 63 سالگي از دنيا رفت.
امام حسن(ع) فرزند امام علي بن ابيطالب(ع) و حضرت فاطمه(س) در شب نيمه ماه مبارك رمضان سال سوم هجرت در شهر مدينه ديده به جهان گشود.
ابو محمد تنها كنيه آن حضرت و سبط ، سيد، زكي و مجتبي از القاب ايشان مي باشد كه مجتبي معروفترين لقب دومين پيشواي شيعيان است. همچنين امام حسن(ع) از جهت منظر، اخلاق، پيكر و بزرگواري به رسول اكرم(ص) بسيار شبيه بود.
حسن بن علي(ع) بيش از چند سال از دوران جد بزرگوارش را درك نكرد، چراكه ايشان تقريبا هفت سال بيش نداشت كه پيامبر اسلام رحلت كرد. همچنين ايشان پس از شهادت پدر بزرگوار خود به امر خدا و طبق وصيت آن حضرت، به امامت رسيد و نزديك به 6 ماه به اداره امور مسلمين پرداخت.
پيشواي دوم شيعيان، داراي خصوصيات اخلاقي و رفتاري بسياري از نظر علم، تقوي، زهد و عبادت بود و به علت سخاوت بي حد به كريم اهل بيت(ع) شهرت يافت و از لحاظ بذل و بخشش و دستگيري از درماندگان نيز در عصر خود زبانزد خاص و عام بود.
سيره عملي آن حضرت در تمام شئون زندگي الگويي براي تمام زنان و مردان عالم است، چراكه بسيار شجاع و با شهامت بود به گونه اي كه در جنگ هاي بسياري شركت كرده بود و هرگز ترس و بيم در وجود او راه نداشت، اين امام همام در راه پيشرفت اسلام از هيچ گونه كاري دريغ نمي ورزيد و همواره آماده مجاهدت در راه خدا بود.
آن حضرت در 28 صفر سال 50 هجري قمري و در 47 سالگي به شهادت رسيد.
8138/ 1175 گزارش: فرزانه پيري ** انتشار: رضا عليمحمدي
قم در سالروز رحلت رسول مهرباني ها(ص) و شهادت كريم اهل بيت(ع) به سوگ نشست
۲۶ آبان ۱۳۹۶، ۱۱:۲۵
کد خبر:
82733710
قم - ايرنا - زائران و مجاوران بارگاه ملكوتي حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم همزمان با 28 ماه صفر سالروز رحلت جانسوز پيامبر اكرم(ص)، رسول مهرباني ها و شهادت جانگداز امام حسن مجتبي(ع)، كريم اهل بيت(ع)، با برگزاري آيين هاي مختلف عزاداري به سوگ نشسته اند.