۴ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۱۶
کد خبر: 82742328
T T
۰ نفر
خشونت خانگی علیه زنان در جامعه زیاد است

تهران - ایرنا - رئیس فراكسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در حال حاضر خشونت خانگی علیه زنان در جامعه بیداد می كند و كمتر به این موضوع توجه می شود.

پروانه سلحشوری روز شنبه به مناسبت 25 نوامبر و روز جهانی منع خشونت علیه زنان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: خشونت خانگی خشونتی است كه كمتر در جامعه دیده می شود و بانویی كه دچار این نوع خشونت می شود متاسفانه كمتر در اجتماع درباره آن صحبت می كند، به همین دلیل بسیاری از بانوان از آن رنج می برند.
وی بدون اشاره به آماری درباره انواع خشونت علیه بانوان تصریح كرد: در اجتماع هر نوع خشونتی دیده می شود اما در خانه، خشونت خانگی دیده نمی شود و این موضوع باعث تزلزل بنیان خانواده، تضعیف شدن حس اعتماد به نفس در میان این قشر از جامعه می شود.
سلحشوری با بیان اینكه ما به واسطه خشونت خانگی شاهد تضعیف جایگاه بانوان در اجتماع هستیم، ادامه داد: البته در اجتماع انواع خشونت علیه زنان و در عرصه های مختلف مشاهده می شود كه برخی از آنها را می بینیم و به آن توجه هم نمی شود و برخی نیز حتی نمی توانیم ببینیم كه اینها بسیار دردناك تر است چون هیچ توجهی به آنها نمی شود.
وی خاطرنشان كرد: حتی همین عدم بكارگیری زنان در مناسبی كه لیاقت آن را دارند نیز خشونت علیه زنان است چرا كه بانوان در این زمینه نیز دچار آسیب می شوند و كمترین توجه نیز به آنها می شود كه این موضوع نیازمند تلاش مسئولان برای منع خشونت علیه بانوان است.
رئیس فراكسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد زنان اگر كوچكترین خطا را انجام دهند، برای آنها مشكل ساز است و علیه آنها خشونت هایی به وجود می آید اما اگر مردی بزرگترین خطا را داشته باشد هیچ نوع خشونتی بر آنها وارد نمی شود؛ این خود یك نوع خشونت برای نیمی از جامعه است.
وی همچنین به روز جهانی منع خشونت علیه زنان اشاره كرد و گفت: باید تلاش شود تا از انواع خشونت علیه زنان كاسته شود، البته در ایران همه مسئولان اجرایی از جمله فراكسیون زنان مجلس شورای اسلامی و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به این موضوع ورود كرده اند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تاكنون جلسات و همایش های مختلفی برای منع خشونت علیه زنان در كشور برگزار شده است تا در راستای این امر آگاه سازی به ویژه به بانوان شود.

** منتظر آمدن اصل لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت به مجلس هستیم
وی با اشاره به تصویب لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در دولت اضافه كرد: همچنین از طرف دولت، شهیندخت مولاوردی معاون سابق امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تلاش كرد تا لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت به مجلس بیایید اما هنوز این لایحه به مجلس نیامده است و سرو صداهایی برای تغییرات در این لایحه وجود دارد.
سلحشوری ادامه داد: ما تلاش می كنیم لایحه وارد مجلس بیایید البته تلاش این است كه اصل لایحه به مجلس بیاید چون موارد خوبی در آن وجود دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره این سوال كه آیا فراكسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز برای تصویب قطعی این لایحه اقداماتی انجام داده است یا نه، گفت: ما هدف ورود به این لایحه را داشتیم اما منتظریم این لایحه به صحن علنی مجلس بیاید، البته این فراكسیون طرحی در این زمینه ندارد، اما با سخنرانی و حمایت از بانوان هر تلاشی برای منع خشونت علیه زنان انجام خواهیم داد.
وی از رسانه ها خواست به وظیفه آگاهی بخشی خود در زمینه منع خشونت علیه زنان همچنان ادامه دهند و افزود: باید كرامت زن حفظ شود و روی حفظ كرامت و عدم خشونت علیه زنان باید كارهای اساسی صورت گیرد.
سلحشوری ادامه داد: از طرفی دیگر وزارتخانه ها هم باید وارد این موضوع شوند و كارگاههای آموزشی برای منع خشونت علیه زنان برگزار كنند تا بتوانیم روز به روز شاهد كاهش این مشكلات در جامعه باشیم.
این نماینده مردم تهران در مجلس اضافه كرد: وزارت آموزش و پرورش وظیفه دارد از دوره ابتدایی دانش آموزان را با موضوع خشونت و منع آن در جامعه آگاه كند تا دانش آموزان جامعه پذیری را از كودكی یاد بگیرند.
به گزارش ایرنا، لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت در دولت (معاونت امور زنان و خانواده) تدوین شده كه بنا به ماهیت قضایی آن، از سوی شورای نگهبان، برای بررسی و تدوین نهایی به قوه قضاییه ارجاع شده است.
لایحه منع خشونت علیه زنان كه از سوی دولت یازدهم تدوین و برای بررسی به قوه قضائیه ارائه شده است، لایحه ای برای ارج نهادن منزلت زنان و امیدی برای این قشر از جامعه است كه مورد خشونت همسران خود قرار می گیرند.
این لایحه در 5 فصل و 90 ماده به منظور جلوگیری از بی عدالتی در روابط خانوادگی و ضرورت رفع ظلم و تعدی نسبت به زنان در عرصه خانواده، و همچنین پیش بینی راهكارها و ضمانت های قانونی و جلوگیری از افراط و تفریط در این زمینه از طرف مركز امور زنان و خانواده دولت یازدهم تدوین شد.
نیمی از جمعیت حدود 80 میلیونی ایران را زنان تشكیل می دهند.
اجتمام ** 7268 **1569
خبرنگار: مهناز بیرانوند ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر