۱۱ آذر ۱۳۹۶، ۱۵:۰۶
کد خبر: 82749952
T T
۰ نفر
عبور اصلاحيه قانون جامع حمايت از حقوق معلولان از پيچ مجلس، مطالبه اين قشراست

ساري –ايرنا- مديركل بهزيستي مازندران خواستار مطرح شدن اصلاحيه قانون جامع حمايت از حقوق معلولان در مجلس و تصويب آن به عنوان مطالبه اين قشر شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا سعيد آرام روز شنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه به مناسبت روز معلولان افزود:يكي از مطالبات معلولان ما بحث قانون جامع حمايت از حقوق معولان است كه در واقع سند حقوق اجتماعي معلولان است و در سال 73 براي اولين بار به تصويب مجلس رسيد.
وي بستر اوليه احقاق حقوق معلولان را تصويب قانون جامع اين حقوق در مجلس عنوان كرد و ادامه داد: مدتي است اصلاحيه اين قانون به مجلس تقديم شده و الان اين اصلاحيه در پيچ و خم كميسيون هاي مجلس معطل مانده است .
مديركل بهزيستي مازندران گفت: بايد به اين باور برسيم هر معلولي حق دارد در جريان عادي جامعه زندگي كند و شرايط مناسب و فرصت برابر بايد ايجاد شود و در اين راستا آگاه سازي جامعه و حضورشان در حل مشكلات معلولان، حساس سازي مديران نظام در مورد مشكلات اين گروه و حركت قانونمند در مورد گسترش عدالت اجتماعي از فاكتورهاي اثرگذار است.
آرام گفت: در استان مازندران 50 هزار معلول تحت پوشش خدمات بهزيستي هستند و در بانك اطلاعاتي اين سازمان ثبت شده اند كه بيشترين آنها شامل 45 درصد معلولان، از نوع جسمي حركتي و گروه بعدي معلولان ذهني با 22 درصد، معلولان شنوايي با حدود 13 درصد، معلولان بينايي 10 درصد و 9.5 درصد نيز دچار اختلالات رواني و نيم درصد نيز ساير اختلالات همچون گفتاري هستند.
مدير كل بهزيستي گفت: از اين تعداد 12 هزار و 400 معلول مستمري بگير اين سازمان هستند و 106 مركز نيز در سطح استان وظيفه ارائه خدمت به معلولان را دارند كه پنج هزار و 800 معلول و سالمند در اين مراكز خدمات دريافت مي كنند.
**هيچ معلولي در نوبت لوازم توانبخشي نيست
آرام گفت : در طول دولت تدبير و اميد در زمينه توزيع لوازم كمك توانبخشي فعاليت عمده اي داشته ايم و در حال حاضر هيچ معلولي در نوبت دريافت اين لوازم نيست.
به گفته وي در سال گذشته 28 ميليارد ريال تجهيزات كمك توانبخشي براي معلولان استان خريداري شد و از ابتداي امسال نيز بيش از 15 ميليارد ريال از اين تجهيزات خريداري شده و بخشي نيز به صورت اهدايي به مناطق زلزله شده ارسال شد.
** ايجاد زمينه اشتغال براي 2هزار و 250 معلول مازندراني در سال 96
به گفته مديركل بهزيستي مازندران چشم انداز بهزيستي در سال 96 فراهم كردن شغل براي 2هزارو 250 نفر از جامعه هدف است كه در 6 ماه نخست با تسهيلات پرداختي از طريق اشتغال كارفرمايي و يا خوداشتغالي زمينه اشتغال يكهزار و 100 نفر فراهم شده است.
آرام همچنين اشتغال معلولان را نيز بخش مهمي از زندگي آنها برشمرد و گفت : ميزان اعتبار براي ارائه تسهيلات به جامعه هدف از 140 ميليارد ريال در سال 94 به 420 ميليارد ريال در سال جاري افزايش يافت.
وي با اشاره به قانون سهم 3 درصدي بكارگيري معلولان گفت : اين قانون اشكالات اساسي از جمله اختصاص آن به دستگاه هاي دولتي و كم بودن مقدار 3 درصد است و در برخي استخدام هاي اخير از جمله آموزش و پرورش اين قانون رعايت نشده است .
**پوشش بيمه اي بيش از 2 هزار معلول روستايي در دولت تدبير و اميد
مديركل بهزيستي مازندران گفت: 2 هزار معلول روستايي نيز طي چندسال گذشته براي اولين بار تحت پوشش بيمه روستايي قرار گرفته اند.
آرام به وجود يك سندرم بسيار نادر در روستاي چلندر منطقه سوادكوه كه موجب نابينايي و اختلالات پوستي و دهان و دندان مي شود اشاره كرد و گفت: اين بيماري به دليل ازدواج فاميلي مرسوم در اين منطقه شيوع يافته و ژن عامل براثر ازدواج فاميلي بروز پيدا مي كند.
وي تنها راه پيشگيري از تولد سالانه 25 تا 30 هزار كودك معلول مادرزادي در دنيا را مشاوره ژنتيك عنوان كرد.
آرام ادامه داد: در حال تهيه نقشه وضعيت پراكندگي معلوليت در شهرستان هاي استان هستيم و روستا به روستا در حال بررسي مي باشيم تا در مسير پيشگيري از معلوليت ها باديد بهتري برنامه ريزي كنيم.
خبرنگار : رضا غلامي**انتشار دهنده: محسن حسن نيا
7335/1899