به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدرضا پورابراهیمی» روز دوشنبه در بیست و چهارمین همایش ملی بیمه و توسعه افزود: یكی از عوامل اصلی بروز این وضع، ضعف نظارتی است كه باید آسیب شناسی شود.
وی با تأكید بر اینكه باید با اقتدار بر صنعت بیمه نظارت كرد، گفت: در غیر این صورت، صنعت بیمه در سال های آینده با مشكل جدی رو به رو می شود.
پورابراهیمی افزود: در حالی سهام برخی شركت های بیمه به بخش خصوصی واگذار شده كه جنس فعالیت آنها از نوع دولتی است.
این نماینده مجلس یادآور شد: شماری از مدیران صنعت بیمه كه دو دهه قبل بازنشست شدند، همچنان در این صنعت فعالند اما نیروهای جوان، شایسته، مؤثر و توانمند به كار گرفته نمی شوند.
وی تأكید كرد: در حوزه نیروی انسانی شركت های بیمه نیاز به پوست اندازی دارند.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس با طرح این پرسش كه صنعت بیمه در 20 سال اخیر چه محصول جدیدی به بازار عرضه كرده است، گفت: در صنعت بیمه نیازمند تحولات پایه ای در حوزه ساختار، نیروی انسانی، افشا و صورت های مالی هستیم كه تنها در این صورت می توان امیدوار بود این صنعت در عرصه فعالیت های اقتصادی پیشرو باشد.
پورابراهیمی، نرخ بازدهی صنعت بیمه را از نرخ بازار سرمایه پایین تر دانست و گفت: این امر مانع پیشرفت صنعت بیمه می شود.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس، آمادگی قوه مقننه را برای تحولات بنیادین در صنعت بیمه اعلام كرد.
وی با اشاره به لایحه تأسیس صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی، گفت: تأسیس این صندوق بسیار ضروری است.
نماینده مردم كرمان در مجلس تأكید كرد: خلاء جدی ایجاد این صندوق در كشور بسیار احساس می شود.
وی با بیان اینكه تغییرات در این لایحه در مجلس با نظر دولت انجام شده است، گفت: شورای نگهبان این لایحه را مغایر با اصول 74 و 75 قانون اساسی دانسته بود؛ بنابراین این موضوع در جلسات متعددی با شورای نگهبان و نمایندگان دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت تا هرچه سریعتر با پذیرش بار مالی آن از سوی دولت، به تأیید این شورا برسد.
این نماینده مجلس افزود: در این زمینه نامه ای خطاب به معاون اول رییس جمهوری ارسال شد و دولت، موافقت خود را با بار مالی آن اعلام كرد كه امید است بسرعت تا دو هفته آینده در مجلس به تصویب نهایی برسد.
وی یادآور شد: با تصویب این لایحه و نهایی شدن آن، اتفاق بزرگی برای صنعت بیمه، مردم و رفع دغدغه های مسؤولان محسوب می شود.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس درباره حذف مالیات بر ارزش افزوده در صنعت بیمه نیز گفت: لایحه دایمی قانون مالیات بر ارزش افزوده اكنون در مجلس در دست بررسی است.
وی افزود: با توجه به اینكه مأموریت صنعت بیمه، كاهش ریسك در كشور و ایجاد اطمینان در اقتصاد كشور است، حذف مالیات بر ارزش افزوده از صنعت بیمه را پیگیری می كنیم.
پورابراهیمی از رئیس كل بیمه مركزی و معاون بیمه و بانك وزیر اقتصاد خواست با جمع بندی نظر شركت های بیمه را در خصوص حذف مالیات بر ارزش افزوده به كمیسیون اقتصادی ارایه كنند تا این كمیسیون، آن را مبنای عمل خود قرار دهد.
وی پیش بینی كرد كه بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، حداكثر تا سه هفته آینده در كمیسیون اقتصادی به پایان برسد.
او در عین حال، از شركت های بیمه خواست تا حاكمیت شركتی را در بنگاه های خود اجرایی كنند تا ریسك عملیاتی خود را كاهش دهند.
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به موضوع تأسیس شركت بیمه در مناطق آزاد، گفت: درباره تفاوت خدمات این شركت ها در مناطق آزاد و سرزمین اصلی، ابهاماتی وجود دارد كه باید رفع شود.
به گزارش ایرنا، بیست و چهارمین همایش ملی بیمه و توسعه با موضوع «مدیریت ریسك و بیمه؛ الزامات، چالش ها و راهكارها» روز دوشنبه در سالن همایش های برج میلاد در حال برگزاری است.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام : @IRNAeco
اقتصام**2025*1070**1504**
خبرنگار: لیلا جودی**ناشر: علی پاینده
رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس:
وضع مالی برخی شركت های بیمه، نگران كننده است
۱۳ آذر ۱۳۹۶، ۱۱:۱۴
کد خبر:
82752054
تهران- ایرنا- رئیس كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: صورت های مالی برخی شركت های بیمه، نگران كننده است و معلوم نیست برخی از آنها با چه هدفی در اقتصاد ایران فعالند.