رضا قديمي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: در حال حاضر 600 مددجو(معتاد بهبوديافته) در هشت مركز بهاران حضور دارند.
وي با اشاره به روند فعاليت مراكز توانمندسازي و كارآفريني بهاران گفت: در دوره اول فعاليت اين مراكز، يكهزار و 600 معتاد بهبوديافته پس از گذراندن دوره درمان در اين مراكز پذيرش شدند كه پس از 9 ماه، 462 مددجو به خانه هايشان بازگشتند و ما شاهد بهبودي 40درصدي معتادان بهبوديافته در مراكز بهاران بوديم.
قديمي افزود: با اتمام دوره اول فعاليت مراكز بهاران طي 2ماه آسيب شناسي از نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت اين مراكز انجام و نظرات و پيشنهادهايي درباره مراكز بهاران بررسي شد.
مديرعامل سازمان خدمات اجتماعي شهرداري تهران گفت: در دوره دوم فعاليت مراكز بهاران، طي تفاهمنامهاي با شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر، يكهزار و 500 مددجو اين هفته براساس شرايط، انجام مصاحبه تخصصي توسط مددكاران و... به تدريج در مراكز بهاران اسكان داده مي شوند و تعداد مددجويان مستقر در مراكز بهاران به 2هزار و يكصد نفر خواهد رسيد.
وي با اشاره به فعاليت 24 مركز توانمندسازي و كارآفريني بهاران با ظرفيت 2هزار و 600مددجو در تهران اظهار كرد: در كشور چرخه معيوبي از ترك اعتياد وجود داشت و معتادان در مراكز ترك اعتياد، 2 تا سه ماه سم زدايي شده و جسم آنان پاك شده اما هنوز روح و روان، يك معتاد درگير است و احتمال لغزش آنان وجود دارد.
قديمي گفت: مراكز توانمندسازي و كارآفريني بهاران براي مراقبت هاي پس از ترك در نظر گرفته شده كه معتادان پس از دوره ترك و درمان به صورت اختياري 9ماه، در اين مراكز حضور پيدا مي كنند كه اين مراكز ضمن مهارت آموزي، توانمندسازي، كارآفريني و آماده سازي معتاد بهبوديافته براي بازگشت به زندگي، خانواده را هم براي پذيرش او آماده مي كند.
به گزارش ايرنا، رئيس پليس پايتخت 12آذرماه جاري در حاشيه اجراي طرح جديد شناسايي و دستگيري فروشندگان و توزيع كنندگان مواد مخدر در تهران با انتقاد از برخي دستگاههاي مسئول در ساماندهي معتادان خياباني گفت: طبق هماهنگيهاي انجام شده قرار بود، اين افراد 3 ماه در مراكز اجباري تحت درمان باشند و پس از آن به مجموعه بهاران شهرداري تهران تحويل شوند تا ادامه روند درمان و بازگشت آنها به جامعه طي شود.
سردار حسين رحيمي تصريح كرد: متاسفانه در بازديدي كه اخيرا از اين مراكز انجام شد، متوجه شديم كه اين مراكز در 13 نقطه تهران خالي هستند.
سال 1388 طرح ادغام واحدهاي كاري پنجگانه شامل شركت خدمات اجتماعي و رفاهي تهران، ستاد كار آفريني، اداره كل آسيب هاي اجتماعي، معاونت مشاركت هاي اجتماعي اداره كل آموزش و مشاركت هاي شهروندي و تهران گشت ارغوان توسط شهردار تهران در شوراي اسلامي شهر تهران مطرح و به تصويب رسيد و با مصوبه اين شورا سال 89 با انتصاب مديرعامل و تصويب اساسنامه فعاليت سازمان خدمات اجتماعي شهرداري تهران به صورت رسمي آغاز شد.
اين سازمان 77مركز شامل مددسرا(اسكان شبانه مددجويان بي خانمان)، سامانسرا (ويژه افراد معلول و ناتوان اعم از جسمي و ذهني، بي سرپرست، مجهوال الهويه، در راه مانده، گمشده، متواري، افراد نيازمند غيرحرفه اي، متكديان)، پرتو(ويژه كودكان بدسرپرست، بي سرپرست و در معرض آسيب)، بهاران(ويژه معتادان بهبوديافته)، مدارس صبح رويش(ويژه كودكان كار)، مراكز بهبودي، همراه سرا و پايگاه خدمات اجتماعي با ظرفيت 13 هزار نفر را به صورت مستقيم و غيرمستقيم اداره و راهبري مي كند.
*براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار: معصومه جوان معبودي انتشاردهنده:موسي فعاليان
تهرام/7245/ 1539
هفته جاري؛
1500 مددجو در مراكز بهاران شهرداري تهران مستقرمي شوند
۱۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۲:۳۰
کد خبر:
82757157
تهران-ايرنا-مديرعامل سازمان خدمات اجتماعي شهرداري تهران با بيان اينكه هيچ يك از مراكز توانمندسازي و كارآفريني بهاران خالي نيست، گفت: درهفته جاري يكهزار و 500 مددجو در اين مراكز مستقرمي شوند.